Δεν σου κρατάει το χτένισμα; Ξέρουμε τι φταίει…

Το σενάριο είναι γνωστό… βγαίνεις από το κομμωτήριο και τα μαλλιά σου είναι τέλεια, για μέρες! Βγαίνεις από το σπίτι μετά από 2 ώρες μάχη με το σεσουάρ και μέσα σε μισή ώρα τα μαλλιά σου έχουν επαναστατήσει. Τι φταίει; Ρωτήσαμε τους ειδικούς που το κάνουν σωστά και με διάρκεια και έχουμε όλους τους λόγους για τους οποίους το φορμάρισμα δεν κρατάει όταν το κάνεις μόνη σου!

Δεν βάζεις προϊόντα
Μπορεί να νομίζεις πως δεν τα χρειάζεσαι ή να τα θεωρείς περιττό βήμα αλλά guess what… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Τα προϊόντα δημιουργούν τις σωστές

βάσεις για το χτένισμά σου και πρέπει να είναι πάντα το πρώτο βήμα. Τι προϊόντα; Για κράτημα! Αν έχεις λεπτά μαλλιά τότε θα πάρεις αφρό αν έχεις πολύ χοντρά μαλλιά τότε χρειάζεσαι κάποια λοσιόν. Ρώτα τον κομμωτή σου τι χρησιμοποιεί και αγόρασέ το, είναι μια καλή επένδυση για τα μαλλιά και… τα νεύρα σου!

Δεν χωρίζεις τα μαλλιά σου
Έλα, παραδέξου το, δεν χωρίσεις τα μαλλιά σου και προσπαθείς να τα φορμάρεις όλα μαζί, ταυτόχρονα. Δουλεύοντας λίγες-λίγες τις τούφες σου αι ξεκινώντας από το κάτω και πίσω μέρος των μαλλιών σου, εξασφαλίζεις καλύτερο φορμάρισμα! Τι πρέπει να κάνεις; Έναν νοητό σταυρό σε όλ το κεφάλι και να χωρίσεις τα μαλλιά σου στα 4. Έτσι θα γίνει η δουλειά σου ευκολότερη και το αποτέλεσμα σίγουρα θα κρατήσει!

Δεν στεγνώνεις καλά τα μαλλιά σου
Και δεν εννοούμε στο τέλος αν είναι στεγνά αλλά πριν αρχίσεις το φορμάρισμα. Τα μαλλιά σου, είτε πρόκειται να τα ισιώσεις είτε να τα κάνεις μπούκλες, πρέπει να είναι κατά 90% στεγνά πριν ξεκινήσεις. Αν είναι πιο νωπά τότε δεν θα στεγνώσουν καλά και ξέρεις πόσο κακό μπορεί να κάνει στο χτένισμά σου η υγρασία. Στέγνωσέ τα λοιπόν πολύ καλά πριν ξεκινήσεις.

Χρησιμοποιείς λάθος βούρτσα
Υπάρχει μια τεράστια γκάμα από βούρτσες στην αγορά και είναι λογικό να μην ξέρεις ποια ακριβώς κάνει για τα δικά σου μαλλιά. Θα σου πούμε: αν έχεις λεπτά μαλλιά και θέλεις όγκο χρειάζεσαι μια μεταλλική βούρτσα. Αν έχεις κανονικά μαλλιά τότε θέλεις μια βούρτσα με φυσική τρίχα που χαρίζει λάμψη και όγκο αν τον χρειάζεσαι. Αν έχεις χοντρά μαλλιά θέλεις μια βούρτσα με πλαστική και φυσική τρίχα για επιπλέον κράτημα κατά το φορμάρισμα.

Διάβασε ακόμα:

21 waterfall braids: Για να κάνεις κι εσύ την πιο hot κοτσίδα της άνοιξης

Video: Αυτό το λαμπραντόρ έκανε το spa των ονείρων μας…

Η οικογένεια Eva Belle μεγάλωσε!

The post Δεν σου κρατάει το χτένισμα; Ξέρουμε τι φταίει… appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα