Δείτε πως αλλάζει η ρουτίνα περιποίησης τώρα που φοράτε μάσκα προστασίας

Η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει. Οι ρυθμοί και οι συνήθειες είναι διαφορετικές. Μένουμε σπίτι για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας. Και αν βγούμε για λίγο πρέπει να φοράμε μάσκα και γάντια όπως επίσης και μέσα στο σπίτι αν υπάρχει ασθενής. 

Και κάπως έτσι πρέπει να αλλάξει και η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Το στόμα και η μύτη σας καλύπτονται και αυτό πιθανότατα να σας προκαλεί ερεθισμούς, ξηρότητα ή και σημάδια ακμής.

Η μάσκα… φτιάχνει

ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον για την επιδερμίδα μιας και η αναπνοή σας παγιδεύεται. Αυτό προκαλεί έξτρα λιπαρότητα που δημιουργεί στη συνέχεια τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε ώστε να παραμείνει το δέρμα σας καθαρό και άψογο.

Καθαρίστε το πρόσωπο σας πριν και μετά τη μάσκα: Αφού πλύνετε καλά τα χέρια σας συνεχίζετε με σωστό καθαρισμού προσώπου χρησιμοποιώντας προϊόν σε μορφή αφρού ώστε να απομακρύνετε τυχόν λιπαρότητα. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα επιλέξτε μία φόρμουλα με σαλικυλικό οξύ που ανοίγει τους πόρους και εξαφανίζει τα νεκρά κύτταρα.

Απαλή ενυδατική κρέμα: Τη συγκεκριμένη περίοδο καλό είναι να απλώνετε προϊόν με ανάλαφρη υφή που δεν βαραίνει το δέρμα και δεν προκαλεί λιπαρότητα. Ακόμη και οι γυναίκες με σημάδια ακμής πρέπει να φορούν ενυδατική κρέμα.

Αποφύγετε το μακιγιάζ: Είναι προφανές αλλά οι ειδικοί το υπενθυμίζουν. Κάθε προϊόν μακιγιάζ που μπορεί να κλείσει τους πόρους θα επιβαρύνει την κατάσταση τώρα που φοράτε μάσκα. Θα πρέπει να μειώσετε τις φόρμουλες που απλώνετε στην επιδερμίδα και να αποφύγετε το φον ντε τεν και το κονσίλερ.

Περιποιηθείτε τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμούς που έχει προκαλέσει η μάσκα: Οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να αντιμετωπίσετε τα σημάδια αμέσως. Πλένετε καλά το πρόσωπο σας και στη συνέχεια απλώνετε ένα προϊόν που θα το ανακουφίσει όπως η κλασική κρέμα σε μορφή  balm, Aquaphor. Αν αντιμετωπίζετε ήδη πρόβλημα με σημάδια ακμής τότε θα πρέπει να εφαρμόσετε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου.

Διαβάστε ακόμη:

Η Kim Kardashian και η Kris Jenner λανσάρουν νέο άρωμα με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

Το αγαπημένο βερνίκι νυχιών της Βασίλισσας Ελισάβετ αναβαθμίστηκε και περιμένουμε να τη δούμε μ’ αυτό στην επόμενη εμφάνισή της

Keywords
Τυχαία Θέματα