Δείτε φωτογραφίες απίστευτης χλιδής από το παλάτι του Ερντογάν που κοστίζει 500 εκ. ευρώ και είναι 30 φορές μεγαλύτερο από το Λευκό Οίκο!

Στην Αθήνα έφτασε σήμερα το πρωί ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, Εμινέ. Με αφορμή την επίσκεψη του στην χώρα μας, παρακάτω σας παρουσιάζουμε εικόνες από το παλάτι στο οποίο ζουν, σπάζοντας μια παράδοση 91 ετών, που θέλει τον εκάστοτε Τούρκο Πρόεδρο να κατοικεί στο μέγαρο Τσάνκαγια.

Εκτείνεται σε 40.000 τ.μ., μέσα σε μια έκταση που φτάνει τα 300.00ο τ.μ. γεμάτη από λίμνες και υπέροχους κήπους, έχει πάνω από 1.000 δωμάτια και γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων, χώρους φιλοξενίας επισήμων

κ.α. και είναι γνωστό ως το «Λευκό Σεράι».

Κύρια χαρακτηριστικά του η απίστευτη χλιδή σε όλους τους χώρους, με χρυσό, εντυπωσιακά στολίδια, μαρμάρινα δάπεδα, πανάκριβοι πολυέλαιοι και έργα τέχνης που αναφέρονται στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Τα έπιπλά ξεπερνούν τα 139 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η η ταπετσαρία που έχουν στο μπάνιο τους αγγίζει τις 2 χιλιάδες.

Στις 15 Ιουλίου το 2015, ο Ερντογάν “άνοιξε” το παλάτι του στους δημοσιογράφους της χώρας και τους ξενάγησε σε αυτό. Το πρώτο πράγμα που τους έδειξε μάλιστα ήταν ένα μικρό μηχάνημα, που στέλνει στον χώρο την μυρωδιά ενός παραδοσιακού οθωμανικού θυμιάματος. Κατόπιν τους κέρασε τσάι που σερβιρίστηκαν σε ποτήρια που το κάθε ένα κόστιζε 80 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το γραφείο του θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου και είναι πραγματικά αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα, για να μην μπορεί κανείς να ακούει τις συνομιλίες, ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενώ θα μείνει αλώβητο, ακόμα και σε επίθεση με πύραυλο.

Τέλος, ξοδεύονται κάθε χρόνο 500.000 ευρώ για την καθαριότητα και τη συντήρησή του, ενώ τα πάγια έξοδά του, θέρμανση, νερό και ηλεκτρικό ανέρχονται ετησίως στα 35 εκ. ευρώ.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

Δείτε ακόμα: Emine Erdogan: Η super shopaholic σύζυγος του Τούρκου Προέδρου και το πανάκριβο…στιλ της!

Keywords
Τυχαία Θέματα