Χριστίνα Λαμπίρη για Μάτι: Ανατριχιάζει η περιγραφή της για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πέντε χρόνια πριν

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και η Χριστίνα Λαμπίρη θυμάται και περιγράφει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μέχρι να καταφέρει να σώσει τον εαυτό της και να φύγει από το εξοχικό της στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου έκανε τις διακοπές της.

Η γνωστή παρουσιάστρια συγκλονίζει με την εξομολόγησή της, αποκαλύπτοντας πώς ο σύζυγός της την έσωσε κυριολεκτικά δύο φορές από τον θάνατο. Εκείνος επέμενε να πάρει το αυτοκίνητό της και να απομακρυνθεί από τη περιοχή, ενώ η Χριστίνα Λαμπίρη

σκεφτόταν να κατέβει στη θάλασσα, όπως έκαναν δεκάδες άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Χριστίνα Λαμπίρη θυμάται τις πρώτες σκέψεις της, όταν έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει

«Το ξαναζούμε κάθε φορά που το συζητάμε από την αρχή, όλο. Εκείνο το απόγευμα ήμουν εδώ και παρακολουθούσα με αγωνία τι συνέβαινε. Το έβλεπα σχεδόν ζωντανά. Στις 6 και 15 είχε γίνει αποπνιχτική η ατμόσφαιρα, η φωτιά ήταν από πάνω μας αλλά δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι εμείς είμαστε οι επόμενοι που καιγόμαστε. Τα ελικόπτερα ερχόντουσαν πολύ κοντά να πάρουν νερό, το ένα μετά το άλλο.

Έβγαζα βίντεο την προσπάθεια των παιδιών και εκείνη την ώρα πέφτει το ρεύμα. Οπότε καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγαίνουμε από την μπροστινή πλευρά του σπιτιού και ήδη οι στάχτες είχαν αρχίσει να φτάνουν. Είχαν περάσει 5-10 λεπτά. Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν να κατέβω στη θάλασσα. Είχα άγιο γιατί ο άνδρας μου μου έδωσε τη σωστή συμβουλή. Μου είπε να μπω στο αυτοκίνητο και να κατέβω προς το κέντρο», ήταν τα πρώτα λόγια της.

Έτσι ο σύζυγός της τής έσωσε τη ζωή

«Έξω από το σπίτι ήταν όλα τα αυτοκίνητα κολλημένα. Ήταν τρομερό το μποτιλιάρισμα. Μέσα στα αυτοκίνητα ήταν ηλικιωμένοι, παιδάκια, ζωάκια και όλοι ήταν τρομοκρατημένοι. Τους παρατηρούσα όσο προσπαθούσα να φύγω με το αυτοκίνητο από το σπίτι. Να βλέπω ποια από τον καθρέφτη τις πύρινες γλώσσες στις κορυφές των δέντρων. Είχα κολλήσει στην κίνηση και πήρα τον άνδρα μου και του είπα ότι θα σταματήσω και ότι θα κατέβω από τα επόμενα σκαλιά στη θάλασσα. Τα σκαλιά που δεν έμεινε τίποτα…

Δεύτερη φορά με έσωσε ο σύζυγός μου γιατί μου είπε να μπω στο αντίθετο ρεύμα και να φύγω. Άρχισα να φωνάζω, να ουρλιάζω, να κορνάω… Με ακολούθησαν κι άλλα αυτοκίνητα. Η αγωνία μου μετά ήταν ο Θανάσης», εξομολογήθηκε η Χριστίνα Λαμπίρη σχετικά με την προσπάθεια που έκανε για να διαφύγει.

Η επόμενη ημέρα και τα  δύο «νεκρικά» χρόνια που ακολούθησαν

«Κάθε οικογένεια είναι μια διαφορετική ιστορία. Εγώ τρόμαξα να γνωρίσω το σπίτι μας. Είχε καταστραφεί όλο το σαλόνι, είχαν σπάσει όλα τα τζάμια και ότι είχε μείνει ήταν κατάμαυρο. Παντού υπήρχαν οι ίνες της φωτιάς. Κοιτούσα το σπίτι και περίμενα να δω το μπάνιο. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είχε μείνει τίποτα. Είχε καταστραφεί όλο.

Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν ήταν μια νεκρή πόλη, μια νεκρή περιοχή. Κάθε φορά που έβρεχε μύριζε καμένο. Για δύο χρόνια άλλαζα δύο φορές την ημέρα το νερό του σκύλου γιατί μέσα σε λίγες ώρες γινόταν μαύρο, η γη έβγαζε μαυρίλα. Δύο χρόνια υπήρξε απέραντη σιωπή. Δεν ξεχνιέται ποτέ. Μετά από πέντε χρόνια, όταν ακούω την πυροσβεστική, όταν έχει αέρα η περιοχή, είμαι πάντα σε ετοιμότητα».

Διαβάστε ακόμα:

 Γιώργος Τσαλίκης: Ο μεσαίος γιος του αποφοίτησε από το Λύκειο – Φωτογραφίες

 Μέλισσες: Απαντούν για το τέλος συνεργασίας με τη Δέσποινα Βανδή

 Survivor All Star: «Βόμβα» Λιανού – «Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε δύο αποχωρήσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα