Χαρά Παππά-Εμμανουέλα Μάινα: Έτσι αποφάσισαν να ασχοληθούν με το modeling

Στο δεύτερο τεύχος του Nitro που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα μίλησαν η Χαρά Παππά και η Εμμανούελα Μάινα!

Τα γνωστά μοντέλα και πρώην παίκτριες του GNTM, αναφέρθηκαν στα πρώτα τους βήματα στον χώρο του modeling, αλλά και το πώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτόν.

Χαρά Παππά

Όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν μια φίλη μου σχεδιάστρια μου ζήτησε να κάνω την καμπάνια της και κάπως έτσι άρχισε όλο αυτό να μου αρέσει και να παθιάζομαι το μόντελινγκ μου δίνει τον χώρο για να εκφραστώ. Αγαπώ οτιδήποτε εμπεριέχει δημιουργικότητα

για αυτό και σπούδασα εσωτερική διακόσμηση. Θα προσπαθήσω μελλοντικά να εντάξω τις γνώσεις που έχω πάρει από την σχολή σε αυτό που θα επιλέξω να κάνω. Ακόμα δεν έχω καταλήξει στο τι θέλω ξέρω όμως ότι θέλω να είναι κάτι δημιουργικό που να έχει να κάνει με εικόνα και αισθητική.

Στη συνέχεια ήρθε το GNTM όταν δήλωσε συμμετοχή μια φίλη μου και εγώ τότε ήμουν σε μια φάση της ζωής μου που μου ακούστηκε καλή ιδέα, ενθουσιάστηκα ήταν και η πρώτη σεζόν πολύ δυνατή οπότε ήταν μια η απόφαση που πήρα αμέσως νομίζω ότι το σκέφτηκα μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Δεν έχω ταξιδέψει ακόμα στο εξωτερικό και δεν γνωρίζω πως είναι οι συνθήκες εκεί όμως από αυτά που έχω ακούσει ξέρω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, τρέχεις συνεχώς, μένεις μαζί με άλλες κοπέλες άρα το GNTM έχει σχέση με την πραγματικότητα και αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Εκεί ήταν που ήρθα πρώτη φορά αντιμέτωπη με το πιο σκληρό πρόσωπο του μόντελινγκ αφού ζούσα μαζί με άλλες κοπέλες και είχα πολύωρα γυρίσματα και φωτογραφίσεις.

Αυτή η εμπειρία μου έδωσε πολλά θετικά και ενίσχυσε την επαφή μου με τον κόσμο και ιδιαίτερα με τις γυναίκες, τις οποίες αγαπώ πολύ και θέλω να τις βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ. Το μεγαλύτερο κοινό μου αποτελείται από εκείνες. Μιλάω πολύ μαζί τους και
νιώθω ότι είμαι φίλη τους και εκείνες δικές μου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα να μιλάω για την αγχωτική διαταραχή που αντιμετώπισα το οποίο είχε αντίκτυπο και στην διατροφή μου αφού πάθαινα υπερφαγικά επεισόδια. Όση περισσότερη ψυχοθεραπεία κάνω, όσο καλύτερα μαθαίνω τον εαυτό μου τόσο καλύτερα αναγνωρίζω και τους άλλους και βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχολογία τους ή την διατροφή τους επομένως αφού έχω την δυνατότητα να επικοινωνώ με πολύ κόσμο ήθελα να το μοιραστώ μαζί τους για να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους και να πάρουν βοήθεια. Αυτό, πρώτα από όλα ήταν λυτρωτικό για εμένα και φυσικά ήξερα ότι είναι ένας τρόπος να δείξω σε άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα ότι υπάρχει λύση.

Έχω δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου η ψυχοθεραπεία μου έχει αλλάξει ριζικά το πως αντιμετωπίζω τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Ωστόσο, στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα γιατί είχα να αντιμετωπίσω σχόλια για τις διαστάσεις μου. Κατανοώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένα δείγματα και διαστάσεις που όμως δεν με βρίσκουν σύμφωνη και ο τρόπος που το διαχειρίζονται τα πρακτορεία και σου μιλάνε με ενοχλεί. Και μικρότερη που δεν είχα αυτογνωσία και μία ισχυρή προσωπικότητα δεν το διαχειριζόμουν καλά και με στεναχωρούσε. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι είναι υποκριτικό όλο αυτό όταν μιλάμε για αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά κάθε αγορά έχει τους κανόνες τους. Δεν παίζει ρόλο σε τι κατηγορία ανήκει η Ελλάδα αν είναι κάτι που θες πολύ και το αγαπάς θα βρεις τον
τρόπο να το κάνεις. Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας και η αύρα είναι πιο σημαντικά από την εμφάνιση. Πάντα έδινα μεγαλύτερη σημασία στο «μέσα» των ανθρώπων και βρίσκω λάθος το να προσπαθείς να βάλεις τους ανθρώπους σε κουτάκια.

Το να με αναγνωρίζουν έξω είναι ευχάριστο γιατί βλέπω την χαρά στα μάτια των ανθρώπων που έρχονται να με χαιρετίσουν. Μου φτιάχνει και εμένα την διάθεση σε ό,τι ψυχολογική κατάσταση και να είμαι. Δεν έχω νιώσει μέχρι τώρα ότι η δημοσιότητα με έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση. Ο κόσμος που δεν με γνωρίζει καλά βλέπει την πιο σοβαρή και κλειστή πλευρά μου γιατί όταν μιλάω είναι συνήθως για σοβαρά θέματα όπως οι διατροφικές διαταραχές αλλά στην πραγματικότητα αυτοσαρκάζομαι συνέχεια, γελάω πολύ και είμαι πολύ χαλαρή ως άνθρωπος.

Από τις συνεργασίες μου επειδή είμαι πολύ ενθουσιώδης άνθρωπος δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη κάθε φορά ανυπομονώ να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να δουλέψουμε σε νέα projects. Για την συνέχεια δεν έχω ξεκάθαρο πλάνο, αυτό που γνωρίζω είναι ότι θέλω να συνεχίσω να είμαι χαρούμενη και να κάνω πράγματα σε βαθμό που αυτά δεν με φθείρουν. Δεν θέλω να βάλω τίποτα πάνω από την ψυχολογία μου. Έχω δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου. Όταν πας σε πέντε πρακτορεία και σου λένε «είσαι χοντρός, δεν κάνεις» σκέφτεσαι ότι ίσως όντως δεν κάνεις. Πλέον, πιστεύω ότι υπάρχει πάντα χώρος για όλους και ότι πρέπει να διεκδικούμε την ευτυχία μας.

Εμμανουέλα

Έχω σπουδάσει make up artist και ξεκίνησα το μόντελινγκ στα 21 μου. Η αρχή έγινε στο GNTM εκεί γνώρισα αυτόν χώρο και αποφάσισα να το συνεχίσω και μετά. Βγαίνοντας γνώρισα τον booker μου, υπέγραψα με το ACE και έτσι ξεκίνησε ουσιαστικά το πραγματικό μόντελινγκ. Κατάλαβα ότι είναι κάτι που αγαπώ πραγματικά και θέλω να το κάνω για όσο περισσότερα μπορώ. Η πορεία μου μέχρι τώρα με έχει ανταμείψει με σημαντικές δουλειές. Πέρυσι τον Δεκέμβριο πήγα στην Γερμανία και περιμένω να βγει στον αέρα μια πολύ μεγάλη δουλειά που έκανα εκεί και ήταν μια μοναδική εμπειρία το να δουλεύεις για κάτι τέτοιο στο εξωτερικό. Επίσης,πέρυσι το καλοκαίρι έκανα το διαφημιστικό για τα McDonal’s και για εμένα ήταν τρομερό συναίσθημα να βλέπω τον εαυτό μου σε αφίσα στο Σύνταγμα.

Μέσα στο παιχνίδι όλα τα ζήσαμε πάρα πολύ έντονα και προσωπικά μου έδωσε την ώθηση που χρειαζόμουν αν δεν είχα πάει μάλλον δεν θα είχα ασχοληθεί ποτέ με αυτό. Δοκίμασα τα όρια μου, ήρθα σε επαφή με την δύσκολη πλευρά του να είσαι μοντέλο αλλά δεν μετανιώνω καθόλου την επιλογή μου να πάω. Μου έδωσε πάρα πολλά καλά και θα ξαναπήγαινα γιατί ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα αλλά πλέον μετά από δύο χρόνια δεν μπορείς να σκεφτείς παρά μόνο τα καλά, τις φιλίες που απέκτησες και με τα κορίτσια είμαστε ακόμα πολύ δεμένες.

Αν δεν είχα πάρει μέρος θεωρώ ότι δεν θα είχα ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο αυτό. Θεωρώ ότι μου έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση και μου άνοιξε τον δρόμο. Τους ευχαριστώ που με επέλεξαν και με έκαναν μέρος αυτού δίνοντας μου μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. Μου έδειξε πως μπορεί να είναι το ακραίο μόντελινγκ οι δοκιμασίες που κάναμε δεν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζεις καθημερινά σε αυτό το επάγγελμα, προφανώς και υπάρχει μια υπερβολή επειδή είναι τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ωστόσο, εμένα μου άρεσε όλο αυτό γιατί δοκίμασα τον εαυτό μου και είναι στιγμές που θυμάμαι ακόμα. Θα το ξαναέκανα σίγουρα!

Επίσης, μου έδωσε την ευκαιρία να μπω στο σπίτι πολλών ανθρώπων και να γίνω κομμάτι τους. Στην αρχή ήταν πολύ έντονο και πρωτόγνωρο ότι περπατούσα στον δρόμο και πεταγόντουσαν πάνω μου για να με αγκαλιάσουν . Μου φαινόταν περίεργο αλλά μετά
συνειδητοποίησα ότι είχα μπει στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων μέσω της τηλεόρασης. Έχω μια πολύ ωραία αλληλεπίδραση με τον κόσμο και χαίρομαι που κατάλαβαν ότι αυτό που έδειχνα ήταν ειλικρινές. Για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο βραβείο ότι φάνηκε αυτό που είμαι πραγματικά δεν θα ήθελα να δείξω κάτι άλλο.

Μετά την αποχώρηση μου είχα αγωνία για το πως θα εξελιχθεί η καριέρα μου αλλά αμέσως με προσέγγισε το πρακτορείο μου και όλα ήρθαν πολύ ομαλά και όμορφα. Προσωπικά δεν είμαι από τα μοντέλα που αγαπούν την πασαρέλα το ιδανικό μου σενάριο είναι να είμαι
εγώ και ο φακός χωρίς πολύ make up ή υπερβολικό styling. Μ’ αρέσει η απλότητα. Αγαπώ τα πορτρέτα και τα beauty. Ένα από τα πράγματα που λατρεύω σε αυτή την δουλειά είναι το ότι μου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψω. Είναι υπέροχο, ανυπομονώ να ταξιδέψω όσο περισσότερο γίνεται να γνωρίσω νέες κουλτούρες, φωτογράφους, σχεδιαστές. Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα!

Αργότερα θέλω πολύ να ασχοληθώ με αυτό που έχω σπουδάσει και να παραμείνω σε αυτό τον χώρο. Μου αρέσει η ομορφιά με την ευρύτερη έννοια και αγαπώ το να περιποιούμαι τις γυναίκες.Το να είμαι πίσω από τις κάμερες είναι κάτι που επίσης θεωρώ πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό. Στον χώρο μας μεταξύ των μοντέλων υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Προσωπικά, προσπαθώ να έχω μόνο υγιή ανταγωνισμό δεν θα κάνω ποτέ κακό σε κανέναν. Τους αγαπάω τους ανθρώπους και θέλω όσο μπορώ να τους στηρίζω. Νιώθω καλύτερα όταν προσφέρω βοήθεια. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και ο καθένας μας έχει ευκαιρίες. Εξαρτάται από εκείνον το αν θα τις αξιοποιήσει.

Πηγή: Nitro.gr

Keywords
εμμανουελα, χαρα, nitro, συμμετοχή, συγκεκριμένο, λύση, ελλαδα, θες, εμφάνιση, νέα, ace, καλοκαιρι, συνταγμα, beauty, υγιή, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ζωη ειναι ωραια, διακοσμηση, γερμανια, διατροφη, δουλεια, καριερα, ομορφια, προγραμμα, τηλεοπτικο προγραμμα, ψυχολογια, ωθηση, nitro, αγορα, αγωνια, αισθητικη, ανθρωπος, αυρα, αφισα, βοηθεια, γινεται, γυρισματα, δευτερο, δυνατοτητα, ευχαριστο, εγινε, εδινα, ευκαιρια, ευτυχια, ειναι στιγμες, υπαρχει, εννοια, εμφάνιση, ερχονται, ζωης, υγιή, ιδεα, θες, εικονα, καμερες, λαθος, λύση, ματια, μοντελα, μπορεις, παντα, ορια, ουσιαστικα, προβληματα, ρολο, σεζον, σεναριο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σκεφτεσαι, σπιτι, σχολια, φυσικα, φορα, ψυχοθεραπεια, ομορφα, ace, ανηκει, beauty, βηματα, δουλειες, επεισοδια, φακος, γνωσεις, ηρθα, ιδανικο, ιδιαιτερα, κομματι, παιχνιδι, θελω να, θεματα, θετικα, υπεροχο, ξεκινησε, χοντρος
Τυχαία Θέματα