Αποξηραμένα φρούτα: Γιατί να τα επιλέξω;

Πολλοί είναι εκείνοι, που πλέον επιλέγουν αντί για φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εύκολο σνακ που μπορούμε να έχουμε μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται αν είναι το ίδιο θρεπτικά με τα φρέσκα φρούτα ή αν έχουν πολλές θερμίδες ή ζάχαρη. Είναι τελικά το ίδιο θρεπτικά με τα φρέσκα φρούτα;

–Περιέχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τα φρέσκα φρούτα. Ωστόσο, σίγουρα θα νιώσεις πιο χορτάτος τρώγοντας 1 μήλο σε σχέση με τα αποξηραμένα που

είναι πιο μικρό σε μέγεθος. Ενδεικτικά, μια μερίδα αποξηραμένα βερίκοκα είναι το ¼ του φλιτζανιού.

–Περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικές ίνες διότι αφαιρείτε το νερό κατά την επεξεργασία τους. Αυτό βοηθάει επειδή νιώθετε πιο γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και συμβάλει θετικά στο πεπτικό σύστημα .

– Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από τα φρέσκα. Γι αυτό χεριάζετε ιδιαίτερη προσοχή από τα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Όμως, μπορείτε να επιλέγετε αποξηραμένα φρούτα χωρίς επικάλυψη ζάχαρης.

-Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αποξηραμένα μειώνουν την χοληστερίνη και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να μην αυξάνετε το σάκχαρο.

-Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, σε φολικό οξύ και ασβέστιο και φτωχά σε βιταμίνες λόγω της επεργασίας.

–Προσοχή! Δεν είναι όλα τα αποξηραμένα φρούτα ίδια. Περισσότερη ζάχαρη περιέχει ο ανανάς και η ζάχαρη. Επιλέξτε αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα ή χουρμάδες.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: Οι πράσινες ή οι μαύρες ελιές είναι οι καλύτερες ;

Keywords
Τυχαία Θέματα