Αυτό είναι το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της Φαίης!

Ποιές είναι οι διατροφικές συνήθειες της Φαίης μας; Πώς καταφέρνει να διατηρεί τις αναλογίες της; Διαβάστε όσα μας αποκαλύπτει ο Κλινικός Διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος, τον οποίο συμβουλεύεται τα τελευταία χρόνια.

«Γενικώς η Φαίη τρώει από όλα ακολουθώντας όμως τον χρυσό κανόνα του μέτρου. Τρώει δηλαδή σε μετρημένες ποσότητες, ιδιαίτερα εκείνα τα τρόφιμα που έχουν υψηλή θερμιδική πυκνότητα δηλαδή αποδίδουν πολλές θερμίδες σε μικρή, ποσότητα, όπως τα γλυκά». Τα σοκολατένια, μάλιστα, είναι η αδυναμία της, ενώ η ίδια πολύ συχνά φτιάχνει στο σπίτι, για τους δυο γιους της,

Γιάννη και Δημήτρη, με τις συνταγές που της δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ποιες είναι οι υγιεινές και δυναμωτικές τροφές που συνηθίζει να εντάσσει στο καθημερινό της πρόγραμμα; «Τρώει καθημερινά φρούτα και σαλάτες από λαχανικά εποχής με ελαιόλαδο. Συχνά στο πρωινό της γεύμα συμπεριλαμβάνει κουάκερ, αλλά και καστανό ρύζι στα κυρίως γεύματα. Επιλέγει τροφές πλούσιες σε πρωτείνες αλλά χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά όπως τα πουλερικά, διάφορα είδη ψαριών και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν συχνά βάση του διαιτολογίου της, χωρίς να λείπουν και κάποιες λιγότερο θρεπτικές επιλογές, απλά αυτές τις καταναλώνει με ιδιαίτερο μέτρο».

Ένα αγαπημένο της θρεπτικό ρόφημα που της έχει συστήσει ο γνωστός διαιτολόγος είναι ένα smoothie με κεφίρ, φρέσκα φρούτα εποχής, μέλι και κανέλλα, το οποίο τις μέρες που έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα μπορεί και να αντικαταστήσει κάποιο γεύμα.

Γενικά, η Φαίη φροντίζει να μην παραλείπει γεύματα, να ενυδατώνετε επαρκώς πίνοντας άφθονο νερό, και να επιλέγει ως ενδιάμεσα σνακ τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας όπως οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, τα φρέσκα φρούτα και ενίοτε και τα αποξηραμένα. «Φροντίζει επίσης να επιλέγει “βοηθήματα¨που προάγουν την καλή υγεία αλλά και την λειτουργία του εντέρου όπως για παράδειγμα ο λιναρόσπορος», τονίζει Κωνσταντίνος Ξένος. Τις περιόδους που έχει πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, η Φαίη, όπως μας εξηγεί ο κλινικός διαιτολόγος, παίρνει μια αξιόπιστη πολυβιταμίνη η οποία είναι σε μορφή στοματικού σπρέυ για μέγιστη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Δείτε ακόμα: Victoria Beckham: Η δίαιτα που τη βοήθησε να μην ξαναπαχύνει!

The post Αυτό είναι το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής της Φαίης! appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα