Αυτή είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων για τα μαλλιά!

Θέλεις να έχεις υπέροχα μαλλιά που δεν σπάνε και διατηρούν το μήκος τους, δείχνουν υγιή αλλά και παράλληλα λάμπουν; Φυσικά και μπορούν να γίνουν όλα αυτά και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα εφόσον ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς.

Η ρουτίνα ομορφιάς δεν είναι κάτι που ακολουθείς μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση του προσώπου σου αλλά τώρα συνδυάζεται και με την σωστή αντιμετώπιση αλλά και φροντίδα των μαλλιών σου.

Ώρα λοιπόν να αλλάξεις όλα όσα έκανες, χρησιμοποιώντας απλά ένα σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ.

Ποια
είναι όμως η σωστή εφαρμογή των προϊόντων αλλά και πώς να τα εφαρμόσεις σωστά για να μπορέσεις να αποκτήσεις μακριά και δυνατά μαλλιά;

Ξεκίνα με μία θεραπεία που θα διατηρήσει υγιές το τριχωτό του κεφαλιού σου αλλά θα βοηθήσει και στην ενδυνάμωση των μικρών και λεπτών τριχών, τις γνωστές μας φύτρες.

Μία τέτοια θεραπεία μπορείς είτε να βρεις στο εμπόριο είτε να φτιάξεις και μόνη σου. Είναι ευρέως γνωστό ότι το δενδρολίβανο, το καστορέλαιο ή και το έλαιο jojoba είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά ή και μόνα τους προκειμένου να αποτελέσουν την τέλεια τροφή για τις ρίζες των μαλλιών.

Η θεραπεία εφαρμόζεται 2 ώρες πριν το λούσιμο ενώ καλό είναι να ακολουθείται μία ρουτίνα της 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Σειρά έχει το σαμπουάν. Εμπιστεύσου τα σαμπουάν που βρίσκεις στα κομμωτήρια καθώς συνιστούν συμπυκνωμένα προϊόντα που υπόσχονται το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Αν θέλεις να σου καταρρίψουμε κι έναν σημαντικό μύθο, αυτός είναι ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πάρα πολύ ακριβά και έρχονται σε αναντιστοιχία με τη συχνότητα χρήσης τους. Να σε ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι επειδή ακριβώς είναι πολύ συμπυκνωμένα προϊόντα, η ποσότητα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις σε κάθε λούσιμο είναι μικρότερη και από αυτή ενός φουντουκιού.

Με αυτήν την χρήση και με αυτή την ποσότητα σε περιμένουμε να μας πεις πόσο καιρό κράτησε το σαμπουάν σου.

pro tip: Μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποίησε ένα detox σαμπουάν που θα απομακρύνει ελεύθερες ρίζες και θα αποτοξινώσει το τριχωτό αφήνοντάς το να ανασάνει.

Μάσκα. Ταμπόναρε τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και εφάρμοσε τη μάσκα της επιλογής σου σε μήκη και άκρες. Σκοπός της μάσκας είναι να ανοίξει τα λέπια της τρίχας και να της επιτρέψει να ρουφήξει όλα τα ευεργετικά συστατικά της, κυρίως την υγρασία που έχει τόσο ανάγκη.

Ο λόγος που έχουμε απομακρύνει τα περιττά νερά από τα μαλλιά είναι για να μην γλιστράει το προϊόν με το νερό που κυλάει. Η συχνότητα εφαρμογής μιας μάσκας είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα φυσικά και με τις ανάγκες μας.

Σειρά έχει το αγαπημένο μας κοντίσιονερ. Μπορεί στο μυαλό μας αυτό το προϊόν να συνιστά ένα απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα μας καθώς βοηθάει να έχουμε ευκολοχτένιστα και μαλακά μαλλιά ωστόσο στην πραγματικότητα ο ρόλος του είναι άλλος.

Ο ρόλος του είναι να κλείσει τα λέπια της τρίχας, που – όπως αναφέραμε – είναι ανοιχτά λόγω της μάσκας, και να κλειδώσει μέσα την υγρασία.

Γι’ αυτό και ο τρόπος εφαρμογής του είναι με φόρα από τη ρίζα προς τις άκρες. Το συγκεκριμένο προϊόν καλό είναι να μην παραλείπεται ποτέ και από καμιά ρουτίνα.

Εφόσον έχουν απομακρυνθεί από τα μαλλιά μας οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού ήρθε η στιγμή να εφαρμόσουμε ένα leave in προϊόν θερμοπροστασίας. Μιας και είναι αναπόφευκτο να αποφύγουμε την θερμότητα κατά τη διάρκεια του στάιλινγκ των μαλλιών μας, καλό είναι να μην ξεχνάμε να οχυρώνουμε την τρίχα με ένα τέτοιο προϊόν που δημιουργεί ένα φιλμ γύρω από αυτήν για να μην καταστρέφεται και να μην αφυδατώνεται λόγω της θερμότητας.

Τελευταίο και πολύ σημαντικό προϊόν που ολοκληρώνει την ρουτίνα ομορφιάς μας, είναι ένα λεπτόρρευστο λαδάκι ενυδάτωσης για τα μαλλιά που θα χαρίσει έξτρα λάμψη στο αποτέλεσμα ενώ θα διατηρήσει ενυδατωμένη την τρίχα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Άλλα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τα leave in conditioners ή οι CC κρέμες που ξεμπερδεύουν τα μαλλιά ενώ παράλληλα τα προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις.

Φωτογραφίες: Unsplash 

Δες επίσης: 

Μ’ αυτό το απίθανο τρικ τα μαλλιά σας θα μυρίζουν τέλεια!

Αυτό είναι το μυστικό για να ξυπνάς κάθε μέρα με τέλεια μαλλιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα