Αυτή είναι η πιο δημοφιλής συνταγή μαγειρικής για το 2017!

Λίγο πριν φύγει το 2017, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, η Google, δημοσιεύει λίστες με τα… αγαπημένα των χρηστών, αυτά που έψαξαν περισσότερο και κέντρισαν το ενδιαφέρον τους.

Ανάμεσά τους και η μαγειρική. Ποια όμως ήταν η πιο δημοφιλής συνταγή; Η απάντηση βρίσκεται σε εξαιρετικό πιάτο που αποτελείται από κομμάτια μοσχαριού, κρεμμύδια, μανιτάρια και λευκή σάλτσα σαν κρέμα.

Ναι, αναφερόμαστε στο «μοσχάρι στρογγανόφ». Δείτε πως θα την φτιάξετε κι εσείς.

Υλικά για 4 άτομα:

800 γρ. μοσχάρι
2+2

κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές μουστάρδα
500 γρ. ζωμό από κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
400 γρ. λαζάνια βρασμένα -μπορείτε να βάλετε παπαρδέλες και χυλοπίτες

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε πιάτο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 10′ περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγη ώρα να μαγειρευτεί, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε επίσης το ζωμό και τη μουστάρδα.

Ξαναβάζουμε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα, την σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σύμφωνα με τη γεύση μας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε το κρέας αμέσως, μαζί με τα ζυμαρικά, προσθέτοντας μαϊντανό.

Keywords
Τυχαία Θέματα