Αχ αυτοί οι λεκέδες: Έτσι θα καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά τα ρουχαλάκια του μωρού σας!

Ό τι ένας καθημερινός πονοκέφαλος θα ήταν τα άπειρα πλυντήρια και οι επίμονοι λεκέδες ούτε θα το φανταζόμουν. Πώς γίνεται και ένα μικρό ανθρωπάκι προκαλεί τέτοιο χαμό;
Επειδή τα παιδιά κυλιούνται, παίζουν, χτυπάνε, τρώνε άτσαλα και λερώνονται μάζεψα κάποια tips για να αντιμετωπίσουμε συνήθεις λεκέδες.

1. Φρουτόκρεμα: Αυτό που εμένα τώρα με καίει. Αυτή η άτιμη μπανάνα βάφει αμέσως τα ρούχα μαύρα. Για να μην πω για τα κόκκινα φρούτα. Ο κανόνας λέει ότι όσο πιο νωπός είναι ο λεκές τόσο πιο εύκολα θα βγει.

Η γρήγορη και άμεση επέμβαση

είναι υγρό πιάτων, πολύ απαλό τρίψιμο και μούλιασμα σε χλιαρό νερό. Αν έχει στεγνώσει ο λεκές βάζετε οξυζενέ και πάλι μούλιασμα σε νερό.

2. Σοκολάτα: Απολαυστική δε λέω και ωραία τα μουστάκια στο στόμα αλλά στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές ειδικά στα ανοιχτόχρωμα.

Η λύση είναι η μαγειρική σόδα με χλιαρό νερό και τρίψιμο με ένα βουρτσάκι.

3. Τσίσα: Και όμως τα τσίσα βάφουν το ύφασμα -ειδικά τα άσπρα φορμάκια. Ένας τρόπος αν είναι βρεγμένο ακόμα το ρούχο είναι να απλώσετε ταλκ αν δεν έχετε και το αλεύρι κάνει ακριβώς το ίδιο δηλαδή απορροφά τα τσίσα.

Διαφορετικά καθαρίζει με ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού. Κάτι σαν ομοιοπαθητική Χαχαχα!

4. Μελάνι: Επειδή οι μικροί καλλιτέχνες μεγαλουργούν και στα ρούχα το μελάνι είναι ένας τύρρανος γιατί απλώνει. Για να γλιτώσετε τρίβετε με λεμόνι ή με οινόπνευμα.

Σε συνθετικά υφάσματα χρησιμοποιείστε γάλα.

5. Λάσπη: Τα παιδιά θα κυλιστούν στα χώματα και θα πλατσουρίσουν ανέμελα στη λάσπη. Ο λεκές αυτός θέλει μούλιασμα αρκετή ώρα σε μία λεκάνη.

Πριν το αφήσετε κάντε το πολλές σβούρες για να φύγει το περιττό χώμα. Πετάξτε το βρώμικο νερό και αφήστε σε νέο νερό για 20 λεπτά.

6. Γρασίδι: Τα γόνατα, οι αγκώνες καταπράσινα. Επειδή το γρασίδι βάφει λόγω της σύστασης του, χλωροφύλλη, χρειάζεται κάποιο διαλύτη.

Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα ή ξύδι.

7. Τσίχλα: Θυμάμαι που κόλλαγαν ασταμάτητα τσίχλες στα μαλλιά της αδερφής μου και έκοβε η μαμά μας στο τέλος τούφες. Στα ρούχα η αφαίρεση είναι πιο ανώδυνη.

Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα, θα παγώσει και θα σπάσει και αν έχει μείνει λεκές από κάτω βάλτε βενζίνη.

8. Σάλτσα ντομάτας: Τα μακαρόνια τα λατρεύουν τα παιδιά. Η σάλτσα από την άλλη είναι ένας δύσκολος λεκές γι ‘αυτό θέλει μούλιασμα.

Απλώστε υγρό πιάτων και βάλτε το σε χλιαρό νερό για κάμποση ώρα.

9. Αίμα: Και όμως τα παιδιά και χτυπάνε και αίμα θα βγάλουν. Εμένα πρόσφατα χτύπησε στα χειλάκια της και άρχισε να τρέχει αίμα.

Για να ξεφορτωθείτε το λεκέ φτιάξτε μια πάστα με αμμωνία και νερό. Διαφορετικά τρίψτε το με κρύο αλατόνερο.

Και μερικά γενικά tips

Ποτέ μην τρίβετε το λεκέ γιατί θα ποτίσει χειρότερα το ύφασμα.

Δοκιμάστε σε ένα άλλο σημείο όχι τόσο εμφανές για να δείτε πως αντιδρά το ύφασμα.

Δουλέψτε απαλά και ταμποναριστά.

Δείτε καλά τη σύνθεση των ρούχων.

Καθαρίζουμε από το εξωτερικό προς το εσωτερικό

Πλένουμε πάντα στο πλυντήριο σε υψηλές θερμοκρασίες και αν χρειαστεί βάζουμε διπλή δοση υγρού.

Μια ματιά ακόμα: Το παιδί μου θυμώνει και ουρλιάζει -Τι μπορώ να κάνω για να το ηρεμήσω!

Keywords
Τυχαία Θέματα