Oικολογική συνείδηση και ομορφιά, μπορούν να προχωρήσουν μαζί;

Οι λέξεις clean beauty, waterless beauty, vegan, βιολογικά προϊόντα έχουν μπει εδώ και καιρό στη βιομηχανία των καλλυντικών και αυτό γιατί ειδικά ένας τέτοιος χώρος τρομερά ρυπογόνος έπρεπε να βάλει το δικό του λιθαράκι για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Το θέμα είναι εμείς ως καταναλωτές πόσο οικολογική συνείδηση έχουμε και πόσο συμβάλλουμε κατά της περιβαλλοντικής κρίσης. Οποιαδήποτε νέα

συνήθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά γι’αυτό θα σου πω κάποιες μικρές κινήσεις που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

WATERLESS BEAUTY
Η waterless beauty δηλαδή η χρησιμοποίηση άνυδρων προϊόντων εξυπηρετεί την ανάγκη για μικρότερη έως ελάχιστη κατανάλωση νερού τόσο στην παραγωγή αλλά κυρίως στην περιεκτικότητα των προϊόντων.

Οι μορφές compact, μπάρες, στικς είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Μικρές συσκευασίες, λιγότερο πλαστικό,πιο πολλές χρήσεις άρα καλύτερο για την τσέπη σου. Δε θες να ασχοληθείς με αυτά τα προϊόντα; Τότε έχε στο μυαλό σου εσύ να περιορίσεις την κατανάλωση του νερού.

Μην αφήνεις να τρέχει ασταμάτητα το νερό στο μπάνιο, ούτε όταν πλένεις τα δόντια σου.

PLASTIC IS NOT FANTASTIC
Το πλαστικό είναι παντού μα πραγματικά παντού. Έτσι αποτελεί τη νούμερο ένα απειλή ρύπανσης του πλανήτη. Πολλές εταιρίες κάναν στροφή για συσκευασίες με λιγότερη χρήση πλαστικού.

Ποιος ενδιαφέρεται για ένα έξτρα καπάκι; Αλλά και συσκευασίες που είναι ανακυκλώσιμες και ακόμα καλύτερα προέρχονται από ανακύκλωση.

Μεγάλο έδαφος αρχίζει να κερδίζει και το refill δηλαδή το ξαναγέμισμα, συσκευασίες που όταν τελειώνει το προϊόν πας και το ξαναγεμίζεις.

BEAUTOΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Βαμβάκι, δίσκοι ντεμακιγιάζ, μαντηλάκια, μπατονέτες και ξυραφάκια δεν ανακυκλώνονται. Για να μη μιλήσω για τα είδη προσωπικής υγιεινής.

Εκεί ο καθένας στο μέτρο και στο βαθμό που μπορεί πράττει αναλόγως. Αλλά δεν είναι πιο εύκολο να έχεις έναν υφασμάτινο δίσκο ντεμακιγιάζ που είναι και πιο φιλικός στο δέρμα, μια ξύλινη οδοντόβουρτσα ή να κάνεις ένα φυσικό κερί ζάχαρης για αποτρίχωση;

VEGAN ΠΡΟΪΌΝΤΑ
Η φιλοσοφία των vegan καλλυντικών δεν είναι καινούργια. Πρόκειται για καλλυντικά που περιέχουν κατά βάσει φυσικά φυτικά συστατικά πολλές φορές και βιολογικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεις με χημικά τους υδάτινους πόρους.

Είναι δώρα της φύσης συνήθως σε μικρή παραγωγή και τιμώντας το ηθικό εμπόριο.

Μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες μικρές συνήθειες προς το καλύτερο!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Mια ματιά ακόμα: To trick που θα σε σώσει: Έτσι θα βάλεις σωστά τις ψεύτικες βλεφαρίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα