DIY: Φτιάξε φυσική, αντιγηραντική μάσκα προσώπου με ιβίσκο!

Η Φύση έχει όλες τις απαντήσεις (και) για την ομορφιά μας! Αυτή η μάσκα προσώπου που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, πολύ εύκολα, είναι ένας συνδυασμός από φυσικά συστατικά που έχουν αποδεδειγμένη δράση κατά των λεπτών γραμμών, της θαμπάδας, της κούρασης και αναζωογονούν την επιδερμίδα.

Ο ιβίσκος είναι ένα φυτό με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ενοχοποιούνται για την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, τονώνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου

ενισχύοντας έτσι την ελαστικότητα της επιδερμίδας ενώ περιέχει και άλφα υδροξυοξέα που διώχνουν τα νεκρά κύτταρα, επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση και συμβάλλουν στη νεανικότητα του προσώπου.  Ίσως να μην έχεις ήδη στην κουζίνα σου τα συστατικά που χρειάζεσαι για αυτή τη μάσκα, όμως αξίζει να τα προσθέσεις στη λίστα με τα ψώνια σου και να τη δοκιμάσεις.

Τι θα χρειαστείς:

1/2 κουτ. του γλυκού ιβίσκο σε σκόνη

1 κουτ. του γλυκού καολίνη (λευκή άργιλος)

1 κουτ. του γλυκού στραγγιστό γιαούρτι

4 σταγόνες έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς

Πώς θα την ετοιμάσεις: Απλά ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, τα ανακατεύεις (ιδανικά με μια ξύλινη κουτάλα) μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρεις ένα ενιαίο μείγμα μάσκας.

Απλώνεις τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά. Καθώς θα περνάει η ώρα, η μάσκα θα στεγνώνει πάνω στο πρόσωπο – καλό θα είναι να να την “φρεσκάρεις” πού και πού με λίγο ιαματικό νερό σε σπρέι για να μην στεγνώσει εντελώς. Όταν έρθει η ώρα να την αφαιρέσεις, απλά ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και αν, χρειάζεται, χρησιμοποιείς και ένα μαλακό πανάκι για το πρόσωπο, για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία. Ταμπονάρεις απαλά το πρόσωπό σου και συνεχίζεις με την ενυδατική σου.

Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή τη μάσκα δύο φορές το μήνα ή και μία φορά την εβδομάδα, αν έχεις ώριμη επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα που θα δεις στον καθρέφτη σου θα σε ενθουσιάζει κάθε φορά: πρόσωπο πιο σφριγηλό και απαλό, πιο φωτεινό και ξεκούραστο!

Photo: Pinterest

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Θεϊκές βλεφαρίδες: Το TikTok ξέρει πώς θα τις αποκτήσεις!

Beauté στις διακοπές: Τι να πάρεις μαζί σου;

Πολύ σύντομα θα δοκιμάζεις το κραγιόν που σε ενδιαφέρει… μέσω Instagram!

Keywords
Τυχαία Θέματα