Acun Ilicali: Η ανάρτηση του Τούρκου παρουσιαστή στα social media προκάλεσε ”θύελλα” αντιδράσεων

Λίγες ώρες μετά το πέρας του δευτέρου αγωνίσματος στη μάχη Ελλάδας-Τουρκίας και μια ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού και παρουσιαστή Acun Ilicali είναι αρκετή για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους Έλληνες ακόλουθούς του στο instagram.

Η σημερινή ημέρα για τους Τούρκους είναι αργία καθώς τιμάται η άφιξη του Ατατούρκ στην Σαμψούντα, την οποία θεωρούν ως απαρχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. Για το λόγο αυτό ο Αcun

δημοσίευσε μια φωτογραφία του και έγραψε στη λεζάντα: «19 Μαΐου. Ας γιορτάσουμε την Ημέρα Νεολαίας Και Άθλησης. Θυμάμαι πάντα τον μεγάλο μας ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αγάπη και σεβασμό».

Για πολλούς η ανάρτηση θεωρήθηκε προσβλητική καθώς η σημερινή ημέρα έχει οριστεί ως η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Σαν σήμερα το 1919, ο Ατατούρκ δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της γενοκτονίας των Ποντίων. Μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό στις 350.000.

Δείτε την ανάρτηση και τα σχόλια Ελλήνων:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anıyorum.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Acun Ilıcalı (@acunilicali) στις Μάι 18, 2017, 10:08μμ PDT

The post Acun Ilicali: Η ανάρτηση του Τούρκου παρουσιαστή στα social media προκάλεσε ”θύελλα” αντιδράσεων appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα