90 χρόνια Electrolux -Η εταιρεία που άλλαξε τη ζωή μας και οι νέες συσκευές για μαγείρεμα που θα σε ξετρελάνουν!

Η αγαπημένη εταιρεία Electrolux μετράει ήδη 90 χρόνια πρωτοποριακής… ζωής. Από την πρώτη φορά που άρχισε να ψιθυρίζεται το όνομά της, το 1912, μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην πορεία της, με συσκευές που άλλαξαν το ρου της ιστορίας και μετά θα επανέλθουμε στο σήμερα για να σου μιλήσουμε για τα νέα…. θαύματά της.

Η πρώτη ηλεκτρική σκούπα, Lux 1 κυκλοφορεί στην αγορά το 1912

και οι γυναίκες χειροκροτούν δυνατά.

9 χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1921 λανσάρεται το Model V που στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας σκούπας εύκολης καθημερινής χρήσης που θα κάνει παιχνιδάκι τις δουλειές όλων των γυναικών.

Μετά τις ηλεκτρικές σκούπες έρχεται το ψυγείο. Το πρώτο εντοιχισμένο εμφανίζεται το 1930.

Δέκα χρόνια μετά οι γυναίκες κερδίζουν χρόνο και ενέργεια στην κουζίνα, αποκτώντας το πρώτο πολυμίξερ με το όνομα “ Assistent ” που κάνει entrance στην αγορά το 1940.

Μια νέα πρωτοποριακή συσκευή, η σκούπα Luxomatic με χαρακτηριστικά, όπως περιτύλιξη καλωδίου και ένδειξη σκόνης που δείχνει πότε γεμίζει η σακούλα, παίρνει πρωταγωνιστική θέση στα ράφια των μαγαζιών, το 1964.

39 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1976, η Electrolux επεκτείνεται στη Γαλλική αγορά.

Το επόμενα χρόνια και άλλες πολλές συσκευές Electrolux έκαναν την εμφάνισή τους, που έγιναν αμέσως ανάρπαστες και αγαπημένες όλων των γυναικών. Ώσπου φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για έναν ηγέτη που εδώ και 90 χρόνια άλλαξε την ιστορία, γράφοντας τη δική του. Σήμερα για Electrolux… Κωτσόβολος –εκεί θα βρεις όλες τις τέλειες συσκευές. Εμείς όμως θα σταθούμε σε αυτές που θα σε βοηθήσουν στο μαγείρεμα.

Αν και εσύ το αντιμετωπίζεις ως κέντρο της ψυχαγωγίας σου και της καθημερινότητάς σου και όχι απλά σαν μια αγγαρεία και μια δουλειά που πρέπει να γίνεται συχνά, τότε αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει απόλυτα. Ναι, συνεχίζοντας να το διαβάζεις θα καταλάβεις πως μόλις βρήκες τους ιδανικούς… συμμάχους για να το κάνεις τέλεια και να βγάλεις στην επιφάνεια τον chef που κρύβεις μέσα σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 50% από αυτούς που βλέπεις να δημιουργούν στα καλύτερα εστιατόρια χρησιμοποιούν συσκευές Electrolux.

Με το να τις έχεις λοιπόν και εσύ στην κουζίνα σου θα ξεδιπλώσεις όλη τη δημιουργικότητά σου με αποτέλεσμα να… βάζεις την υπογραφή σου σε όχι απλά ωραία πιάτα, αλλά πιάτα έργα -τέχνης που θα προσφέρουν απίστευτες γευστικές εμπειρίες στην οικογένειά σου και όλους τους αγαπημένους σου. Και μάλιστα δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ. Η γεύση άλλωστε είναι από τις μεγαλύτερες αναμνήσεις, γι’ αυτό και όλα τα πρόσωπα που έχουν περάσει από τη ζωή μας τα έχουμε συνδυάσει με κάποιο φαγητό. Τη γιαγιά μας κυρίως με όσπρια, τη μαμά μας με γιουβέτσι και λεμονάτα κοτόπουλα, τη θεία μας που μας επισκεπτόταν με τα γλυκά που μας έφερνε κ.α.

Κάνε κλικ και δες κουζίνες και φούρνους που διαθέτουν μερικές από τις παρακάτω λειτουργίες: Έγχρωμη οθόνη αφής που χρησιμοποιείται όπως το smart phone σου, μαγείρεμα με ατμό και αέρα που πετυχαίνουν χρυσή και τραγανή κρούστα στο εξωτερικό και ζουμερό και τρυφερό εσωτερικό, χωρητικότητα που φτάνει τα 72 λίτρα, 4 δείκτες εναπομένουσας θερμοκρασίας για τις εστίες και ενεργειακή κλάση Α., ισχυρό γκριλ για φαγητά ροδισμένα με όμορφη κρούστα, θερμόμετρο κρέατος, αυτόματα προγράμματα συνταγών κ.α.

Ας γίνουμε τώρα ακόμα πιο συγκεκριμένοι και ας σου μιλήσουμε για το μαγείρεμα με ατμό που αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο για να γευτείς ακόμα πιο νόστιμα πιάτα. Ο ατμός λειτουργεί σε αρμονία με το θερμό αέρα για να ενισχύσει τις γεύσεις και τις υφές. Είτε ψήνεις κρέας, είτε ψωμί με ατμό, το φαγητό σου αποκτά τραγανή επιφάνεια και τρυφερό εσωτερικό, γεμάτο γεύση.

Για να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει ο φούρνος με τον ατμό, παίρνοντας για παράδειγμα το ψήσιμο ψωμιού, δες το βίντεο που ακολουθεί με τον multifunction φούρνο της Electrolux με τη λειτουργία PlusSteam, που σου προσφέρει νόστιμη ζύμη και όμορφο χρυσαφί χρώμα:

Τώρα ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στις επαγωγικές εστίες Electrolux που θα γίνουν σίγουρα ο ιδανικός συνεργάτης σου στο μαγείρεμα, εκμεταλλεύοντας στο έπακρο τις μαγειρικές σου ικανότητες. Και αυτό γιατί θερμαίνονται ταχύτερα από τους άλλους τύπους εστιών και ανταποκρίνονται άμεσα στις ρυθμίσεις. Η έξυπνη τεχνολογία επαγωγής θερμαίνει απευθείας το σκεύος και το περιεχόμενό του και διατηρεί κρύα την επιφάνεια γύρω από αυτά.

Οι επαγωγικές εστίες έχουν 4 ζώνες μαγειρέματος, πλήκτρα αφής, ένδειξη υπολειπόμενης θερμότητας και πίνακα ελέγχου που διαθέτει πλήκτρα αφής για τη ρύθμιση της έντασης «+/-» για κάθε ζώνη μαγειρέματος ξεχωριστά. Διαθέτει χρονοδιακόπτη αντίστροφης μέτρησης και μετρητής σύντομου χρόνου, δείκτη εναπομένουσας θερμοκρασίας, λειτουργία ταχείας θέρμανσης Booster, αυτόματη προθέρμανση και κλείδωμα χειρισμού.

Επιπλέον υπόσχονται ταχύτητα και ακρίβεια για ακόμα πιο λαχταριστές δημιουργίες, καθαρίζονται πάντα με ένα σκούπισμα χάρη στην τεχνολογία επαγωγής, σου εξοικονομούν χρόνο επιτυγχάνοντας υψηλές θερμοκρασίες άμεσα, σου έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια χάρη στον πίνακα επάνω στην εστία, μπορείς να διακόψεις προσωρινά το μαγείρεμα και να αρχίσεις ξανά με ένα άγγιγμα και σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις μια ζώνη θερμότητας που θερμαίνεται μόνο όταν είναι τοποθετημένο επάνω της κάποιο σκεύος.

Και μην ξεχνάς… Και για Electrolux… Κωτσόβολος!!

Keywords
Τυχαία Θέματα