50 χρόνια Skip, 50 τέλεια tips πλυσίματος, σιδερώματος, απλώματος και αποθήκευσης ρούχων για να γίνεις η τέλεια νοικοκυρά!

Το να γίνεις η τέλεια νοικοκυρά δεν είναι πια μια δύσκολη υπόθεση. Το Skip, το πιο αγαπημένο μας απορρυπαντικό που κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια, σου αποκαλύπτει 50 τέλεια tips για να το καταφέρεις.

Δες αναλυτικά πως πρέπει να βγάζεις τους λεκέδες από τα ρούχα σου που σε ταλαιπωρούν, να τα πλένεις -από τα λευκά, μέχρι τα μαύρα- να τα στεγνώνεις για να μην χάνουν το χρώμα τους, να τα σιδερώνεις, να τα αποθηκεύεις κ.α.

Άφηνε πάντα λίγο κενό χώρο στον κάδο σου για να πραγματοποιηθεί τέλεια

η πλύση. Ένας καλός τρόπος υπολογισμού είναι να αφήνεις πάντα μια ανοιχτή παλάμη χώρο πάνω από τα ρούχα.

Έχε στο νου σου πως πολλά μαξιλάρια με αφρολέξ και πούπουλα μπορούν να πλυθούν, αλλά το στέγνωμά τους χρειάζεται ώρα. Πριν τα πλύνεις βεβαιώσου ότι το πλυντήριό σου είναι αρκετά μεγάλο και πως τα μαξιλάρια σου είναι σταθερά και δε θα βγει το γέμισμά τους, προκαλώντας πιθανώς σοβαρές ζημιές στο πλυντήριο. Για τέλεια αποτελέσματα σου προτείνουμε να τα πλένεις μέσα σε μαξιλαροθήκες.

Αν έχεις δύσκολους λεκέδες στα λευκά σου ρούχα, θα πρέπει να δοκιμάσεις να τους αφαιρέσεις πριν από το πλύσιμο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τοπικά κάποιο ειδικό καθαριστικό και να το αφήσεις να δράσει γύρω στα 15 λεπτά πριν βάλεις τα ρούχα για πλύσιμο, για να είσαι σίγουρη ότι οι δύσκολοι λεκέδες θα έχουν βγει τελείως.

Τα αθλητικά σου παπούτσια που τα φοράς καθημερινά, παντού και πάντα, είναι πολύ βρώμικα και δεν ξέρεις πώς να τα καθαρίσεις; Ακολούθησε βήμα βήμα τη διαδικασία που υπάρχει στο βίντεο που ακολουθεί:

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνεις το μαγιό σου… Βάλε σε μία λεκάνη κρύο νερό και ένα απαλό απορρυπαντικό και ανακάτεψε καλά. Μην το τρίβεις πολύ γιατί θα ξεφτίσει το ύφασμα. Ξέβγαλέ το καλά γιατί τα υπολείμματα απορρυπαντικού μπορεί να χαλάσουν την απόδοση του υφάσματος και να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα σου. Άπλωσέ το στη σκιά γιατί ο ήλιος ξεθωριάζει τα χρώματα.

Τα αντηλιακά είναι πολύ εύκολο να λεκιάσουν τα ρούχα σου, ειδικά στις περιπτώσεις που εφαρμόζεις μεγάλες ποσότητες ή χρησιμοποιείς προϊόν σε μορφή spray. Τι κάνεις λοιπόν; Αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα αντηλιακού από την επιφάνεια του υφάσματος. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού Skip Πανίσχυρο μικρό, χρησιμοποιώντας την ειδική μεζούρα επεξεργαστή λεκέδων. Συνέχισε σε κανονική πλύση, στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία που ενδείκνυται για το ύφασμά σου. Μη χρησιμοποιείς στεγνωτήριο μετά την πλύση, καθώς η θερμότητα μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ.

Πλύνε τα σουτιέν, τα εσώρουχα και τις πιτζάμες σου στο πλυντήριο, με απορρυπαντικό Skip σε σκόνη ή υγρό. Αν στην ετικέτα αναφέρεται ότι πρέπει να πλυθούν στο χέρι, τότε βύθιζέ τα στο νερό και μην τα τρίβεις. Κατόπιν στέγνωσέ τα μακριά από τον ήλιο και μην τα σιδερώνεις με πολύ καυτό σίδερο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Να ξέρεις πως τα καλσόν και οι κάλτσες συχνά χάνουν το χρώμα τους όταν πλένονται.

Αν δεν είσαι σίγουρη για το εάν το ρούχο σου είναι ευαίσθητο στο λευκαντικό, κάνε το παρακάτω τεστ: Φτιάξε μια «κρέμα» με το Skip Σκόνη και νερό. Βάλε μια μικρή ποσότητα σε ένα μέρος του ρούχου που δε φαίνεται συνήθως (π.χ. μέσα σε στρίφωμα) και άφησέ το για μια νύχτα. Αφαίρεσε την κρέμα προσεκτικά. Αν ξεθωριάσει, η χρωστική δεν είναι σταθερή και το ρούχο δεν πρέπει να μουλιάσει ή να πλυθεί σε προϊόν που περιέχει λευκαντικό με οξυγόνο.

Τα προϊόντα Skip περιέχουν αποσκληρυντικό στη σύνθεσή τους κι έτσι δε χρειάζεται να προσθέσεις επιπλέον! Σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό απλά αύξησε τη δοσολογία του απορρυπαντικού σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Να τι πρέπει να προσέχεις πάντα στο στέγνωμα των ρούχων: Να βγάζεις τα ρούχα από τον κάδο όσο πιο γρήγορα μπορείς, γιατί αλλιώς δημιουργούνται μύκητες και προκαλείται δυσοσμία. Να τα στεγνώνεις σε σκιερό μέρος. Να φροντίζεις να μην τα βλέπει ο ήλιος γιατί κόβουν τα χρώματα η κιτρινίζουν τα λευκά. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, τότε γύρισέ τα από την ανάποδη.

Έχει το στρώμα σου λεκέδες; Δες πως θα τους εξαφανίσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Όσο πλένεις το πάπλωμά σου, μην απομακρύνεσαι πάρα πολύ. Έχε τον νου σου για να προσέξεις πότε θα τελειώσει ο κύκλος του ξεβγάλματος. Πριν ξεκινήσει το στύψιμο, σταμάτησε το πλυντήριο και επανάλαβε τον κύκλο του ξεβγάλματος άλλη μία φορά. Επειδή είναι τόσο μεγάλα, φουσκωτά και απορροφητικά, τα παπλώματα μπορεί να κρατήσουν απορρυπαντικό και σαπουνάδα, οπότε ένα επιπλέον ξέβγαλμα θα είναι λογικά αρκετό για να είσαι σίγουρος(-η) ότι είναι πεντακάθαρο.

Η παγωμένη μπύρα που είναι ιδανική για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού δεν έχει καμία θέση στα ρούχα σου. Για να την απομακρύνεις οριστικά, σκούπισε με σφουγγάρι εμποτισμένο σε ξύδι κρασιού και ζεστό νερό και κατόπιν ξέβγαλε και πλύνε με απορρυπαντικό Skip υγρό για καλύτερα αποτελέσματα.

Για τα μαύρα ρούχα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ένα ήπιο πρόγραμμα πλύσης. Αν το πλυντήριό σου διαθέτει επιλογή ζεστού νερού, ρύθμισε τη θερμοκρασία για να μην υπάρξει κίνδυνος να πάθει ζημιά το ύφασμα και να αποτρέψεις τη συρρίκνωση των ρούχων. Να χρησιμοποιείς τη σωστή δόση απορρυπαντικού και μαλακτικού. Για καλύτερα αποτελέσματα στην πλύση, να ακολουθείς τις οδηγίες στις συσκευασίες των προϊόντων.

Μπορείς να προσθέσεις μισή κούπα μαγειρική σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σου για να βοηθήσεις τις λευκές πετσέτες σου να ανακτήσουν τη λάμψη τους. Επίσης να προσέχεις πάντα το εσωτερικό του πλυντηρίου σου να είναι καθαρό. Υπάρχουν περιπτώσεις που λευκές πετσέτες που δεν ήταν αρχικά βρώμικες να… καταλήγουν έτσι από τη βρωμιά που υπάρχει στο του πλυντηρίου σου ή τη σκουριά.

Επιχείρηση κουρτίνες: Δες πως θα τις καθαρίσεις σωστά στο βίντεο που ακολουθεί…

Ο ιδρώτας έχει γεμίσει με κίτρινες στάμπες τα ρούχα σου; Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού Skip Πανίσχυρο μικρό απευθείας πάνω στο λεκέ και τρίψε απαλά με την ειδική μεζούρα επεξεργαστή λεκέδων. Άφησε το ύφασμα να μουλιάσει στο διάλυμα για μία ώρα το πολύ. Πλύνε ως συνήθως με απορρυπαντικό Skip Πανίσχυρο μικρό για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα αγαπημένα σου λινά ρούχα και μαντήλια που φοράς όλο το καλοκαίρι πλένονται εύκολα και μαλακώνουν με τη χρήση. Τα λευκά λινά πρέπει να στεγνώνουν στον ήλιο, για να διατηρήσουν έτσι τη λευκότητά τους.

Τα περισσότερα πολυέστερ ρούχα πλένονται στο πλυντήριο και στεγνώνονται. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό και πρόσθεσε κάποιο μαλακτικό στο τελικό ξέβγαλμα. Να προσέχεις να τα στεγνώνεις σε χαμηλές θερμοκρασίες και να βγάζεις τα ρούχα από το στεγνωτήριο μόλις τελειώσει ο κύκλος του στεγνώματος. Εάν χρειάζονται σιδέρωμα, να χρησιμοποιείς μέτρια ζεστό σίδερο.

Για να καθαρίσεις τέλεια το πλυντήριό σου εσωτερικά και να μην έχει δυσάρεστες οσμές, βάλε 150 γραμ. μαγειρική σόδα στην κυρίως πλύση, επίλεξε ένα πρόγραμμα από 60-90ºC και άφησε το πλυντήριο άδειο, να κάνει την πλύση χωρίς ρούχα και ταυτόχρονα τη δουλειά του καθαρισμού για ‘σένα! Επανάλαβε τη διαδικασία αυτή περίπου κάθε 4 μήνες.

Τα σκούρα ρούχα κάνουν πιο εύκολα σημάδια. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να αποφεύγεις τα μανταλάκια. Ένα κόλπο που έχει αποτέλεσμα είναι να απλώνεις τα ρούχα κρεμώντας τα από τη μέση του ρούχου και γυρισμένα το μέσα έξω. Ένας καλός τρόπος να αποφύγεις τις ζάρες που δημιουργούνται από το σκοινί είναι να βάλεις κάτω από το ρούχο ένα πανί.

Λερώθηκες με το αγαπημένο σου παγωτό; Κανένα πρόβλημα. Αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα και μούλιασε το ρούχο σε ζεστό διάλυμα με απορρυπαντικό εφόσον το επιτρέπει ο τύπος του υφάσματος. Στη συνέχεια πλύνε κανονικά με απορρυπαντικό Skip σε σκόνη με όσο το δυνατό πιο ζεστό νερό ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος. Αν το ρούχο δεν επιδέχεται υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι τα μεταξωτά ή τα μάλλινα, τότε χρησιμοποίησε για τον καθαρισμό του λεκέ ένα σφουγγαράκι εμποτισμένο σε χλιαρό υδατικό διάλυμα βόρακα 1.5%.

Θες να κάνεις οικονομία στις πλύσεις σου; Τότε χαμήλωσε τη θερμοκρασία πλύσης όσο πιο συχνά γίνεται! Το ήξερες ότι στους 30ο C εξοικονομείς έως και 40% ενέργεια; Επίσης εξοικονόμησε νερό πλένοντας πλήρες φορτίο (στα ¾ της χωρητικότητας του κάδου ή βάσει οδηγιών κατασκευαστή). Τέλος χρησιμοποίησε τη σωστή δόση απορρυπαντικού σε κάθε πλύση και ποτέ παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται.

Να απλώνεις τα λευκά στον ήλιο, γιατί ο ήλιος τα αναζωογονεί και τα βοηθά να διατηρούνται φωτεινά! Ωστόσο, δεν πρέπει να τα αφήνεις έξω υπερβολικά πολύ, γιατί η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να κάνει τα λευκά σου κίτρινα!

Μη σιδερώνεις τα σκούρα ρούχα αν δεν τα έχεις πρώτα γυρίσει από την ανάποδη. Το σιδέρωμα από τη λάθος πλευρά μπορεί να αφήσει σημάδια και ανεπιθύμητη γυαλάδα πάνω στο ύφασμα. Τα ευαίσθητα ρούχα μπορείς επίσης να τα αποθηκεύεις γυρισμένα από την ανάποδη, καθώς η τριβή με άλλα ρούχα στην ντουλάπα μπορεί να επηρεάσει το χρώμα τους.

Σιχαίνεσαι τους λεκέδες από γρασίδι στα ρούχα των παιδιών σου; Όχι πια! Δες πως θα απαλλαγείς από αυτούς εύκολα και γρήγορα στο βίντεο που ακολουθεί:

Για τα σκούρα σου ρούχα σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς ένα υγρό απορρυπαντικό Skip. Τα υγρά Skip δεν περιέχουν λευκαντικό στη σύνθεσή τους. Αντίθετα έχουν συστατικά τα οποία προστατεύουν τα χρώματα και τα διατηρούν ζωντανά.

Λέρωσες τα ρούχα σου με make up; Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πολύ απλή και συγκεκριμένη. Βούρτσισε πρώτα τον στεγνό λεκέ για να απομακρυνθεί η πούδρα. Τοποθέτησε πάνω στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό Skip, άφησε λίγο χρόνο να δράσει. Πλύνε κανονικά με απορρυπαντικό Skip σε σκόνη για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα ρούχα σου πρέπει να τα βάζεις στον κάδο πάντα ανοιχτά, έτσι πλένονται καλύτερα και μοιράζεται σωστά το βάρος τους στο πλυντήριο.

Έχεις πολλά ρούχα που πρέπει να πλύνεις; Άφησε το πλυντήριό σου με ανοιχτή την πόρτα του κάδου για περίπου 45 λεπτά μέχρι την επόμενη πλύση για να προλάβει να κρυώσει.

Το δίπλωμα των σεντονιών σου μοιάζει με γρίφο για γερούς λύτες; Όχι πια! Τίναξε το σεντόνι και δίπλωσέ το στη μέση, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο ορθογώνιο. Πιάσε το με τα δύο χέρια, ένα σε κάθε γωνία. Μετά, ένωσε τις δύο άκρες για να σχηματίσεις ένα μικρότερο ορθογώνιο. Γύρισε τη μία πλευρά προς τα μέσα, κάνε το ίδιο και με την άλλη, και δίπλωσε ξανά στη μέση για να ολοκληρώσεις.

Το δέρμα του μωρού είναι πιο ευαίσθητο από αυτό των ενηλίκων. Γι’ αυτό σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς ένα απορρυπαντικό χωρίς ένζυμα όπως το Skip Talc Soft που καθαρίζει απαλά και είναι σχεδιασμένο για να φροντίζει τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Οι ιδανικές συνθήκες φύλαξης για τα ρούχα σου είναι: Απόλυτο σκοτάδι, σχετική υγρασία 50-55% και θερμοκρασία 12-18°C, καθαρό περιβάλλον, με καλό εξαερισμό και χωρίς παράσιτα και χαρτί χωρίς οξέα ανάμεσα στα ρούχα και για επένδυση στα κουτιά ή τα συρτάρια σου.

Για μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα χρησιμοποίησε φιλικές προς το παιδί θήκες ή καλάθια για τις κάλτσες, τα εσώρουχα, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια. Βάλε πάνω τους εικόνες, αντί για λέξεις, έτσι ώστε όλοι να ξέρουν τι μπαίνει σε κάθε ένα!

Προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο! Ακόμη κι όταν έχεις επιλέξει τη σωστή θερμοκρασία πλύσης, το στεγνωτήριο μπορεί να καταστρέψει όλη την προσπάθεια που κατέβαλες πριν από το πλύσιμο. Η θερμότητα από το στεγνωτήριο μπορεί να παραμορφώσει τα ρούχα και να τα γεμίσει ζάρες. Αν δεν μπορείς πραγματικά να αποφύγεις το στεγνωτήριο, τότε ρύθμισέ το σε μια ζεστή, και όχι καυτή, θερμοκρασία!

Αν τα ρούχα σου έχουν φερμουάρ, μην ξεχνάς να το κλείνεις για να μην κάνει ζημιά σε άλλα ρούχα μέσα στο πλυντήριο.

Για καλύτερη φροντίδα των ρούχων στο πλύσιμο, πρέπει να βλέπεις στις οδηγίες πλύσης ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία νερού και ποιος τύπος απορρυπαντικού, πριν βάλεις τα ρούχα σου για πλύσιμο.

Τι πρέπει να ξέρεις για τα βαμβακερά ρούχα: Πλένονται εύκολα και αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Το χλώριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στα λευκά βαμβακερά. Για τα χρωματιστά βαμβακερά, σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς λευκαντικό ασφαλές για τα χρωματιστά υφάσματα. Τσαλακώνονται εύκολα και χρειάζονται συχνό σιδέρωμα και επειδή δεν καίγονται εύκολα καλό είναι να τα σιδερώνεις με καυτό σίδερο.

Τα ρούχα από Lyocell πλένονται είτε στο πλυντήριο και το στεγνωτήριο είτε στο καθαριστήριο, γι΄αυτό να ελέγχεις την ετικέτα. Στο πλυντήριο και στεγνωτήριο να χρησιμοποιείς χαμηλές θερμοκρασίες. Μόλις στεγνώσουν βγάλε τα από το στεγνωτήριο και αν χρειάζονται σίδερο, να είναι πάντα μέτριο.

Πως καθαρίζονται τέλεια οι λεκέδες από βρεφική τροφή: Αφαίρεσε προσεκτικά τα πιθανά υπολείμματα τροφής από το ένδυμα, προσέχοντας να μην απλώσεις ή ωθήσεις τον λεκέ πιο βαθιά στις ίνες του υφάσματος. Μούλιασε τον λεκέ με κρύο νερό. Αν έχεις το χρόνο, θα πρέπει να αφήσεις το ρούχο να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Απόφυγε να χρησιμοποιείς ζεστό νερό, καθώς αυτό μπορεί να στερεώσει τον λεκέ ή να προκαλέσει ακόμα και συρρίκνωση του υφάσματος. Άπλωσε στον λεκέ μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού Skip Πανίσχυρο μικρό και τρίψε απαλά τον λεκέ χρησιμοποιώντας την ειδική μεζούρα επεξεργαστή λεκέδων. Πλύνε κανονικά με το ίδιο απορρυπαντικό για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν έβαλες κατά λάθος ένα κόκκινο πουκάμισο μαζί με λευκά ρούχα στο πλυντήριο και σου έγιναν όλα ροζ, δες τι μπορείς να κάνεις… Αρχικά αφαίρεσε το μη χρωματισμένο ρούχο και ξεχώρισε τα ρούχα που πρέπει να αποχρωματίσεις. Σύγκρινε τα ρούχα με κάποιο άλλο λευκό ύφασμα, για να δεις ποια έχουν βάψει. Πλύνε ξανά τα χρωματισμένα ρούχα στο πλυντήριο με ένα κυπελάκι λευκαντικό χωρίς χλωρίνη, συν τη συνηθισμένη δόση απορρυπαντικού. Όταν χρησιμοποιείς λευκαντικό, να φοράς γάντια προστασίας και να ακολουθείς τις οδηγίες του προϊόντος. Κάνε έναν πλήρη κύκλο πλύσης με όσο περισσότερη ανάδευση γίνεται. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κυπελάκι αποσταγμένο άσπρο ξίδι αντί για λευκαντικό.

Αν δεν είσαι σίγουρη πως τα ρούχα σου κινδυνεύουν να μπουν στο πλύσιμο, δοκίμασε να ψεκάσεις λίγο νερό πάνω στο ύφασμα πριν από το πλύσιμο. Αν το ύφασμα συρρικνωθεί εμφανώς, πρέπει να δώσεις τα ρούχα για στεγνό καθάρισμα – αυτός ο τύπος υφάσματος δεν μπορεί να πλυθεί με νερό.

Βγήκες για καφέ με τις φίλες σου, όμως εκείνος κατέληξε στην μπλούζα σου. Τι κάνεις; Ξεκίνησε σκουπίζοντας τον λεκέ ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες. Κατόπιν μούσκεψε το ύφασμα με κρύο νερό και ταυτόχρονα τρίψε ελαφρά τον λεκέ. Αυτό θα βοηθήσει να εξουθενωθεί ο λεκές αν έχει εμποτίσει βαθιά το ύφασμα. Στη συνέχεια περιεργάσου τον λεκέ με απορρυπαντικό Skip Πανίσχυρο μικρό, χρησιμοποιώντας την ειδική μεζούρα επεξεργαστή λεκέδων. Άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό.

Λατρεύεις τα κοκκινιστά, όχι όμως τους λεκέδες που αφήνουν στα ρούχα σου, γι’ αυτό σπάνια μαγειρεύεις πιάτα με κόκκινη σάλτσα; Την επόμενη φορά μην το σκεφτείς καθόλου, αφού υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις τον λεκέ αποτελεσματικά. Φτιάξε ένα διάλυμα ίσων αναλογιών ζεστού νερού και γλυκερίνης. Άφησε το ρούο μέσα στο διάλυμα για μία ώρα. Μετά πλύνε κανονικά με υγρό απορρυπαντικό Skip.

Παραπονιέσαι συνεχώς πως τα ρούχα σου βγαίνουν τσαλακωμένα; Την επόμενη φορά που θα βάλεις πλυντήριο μην το παραφορτώσεις και μην πλύνεις με πολύ καυτό νερό. Γενικά φρόντιζε να κοιτάς πάντα τις ετικέτες φροντίδας των ρούχων σου και να χρησιμοποιείς τις κατάλληλες στροφές για το ύφασμα. Πολλοί κατασκευαστές, έχουν ενσωματώσει πλέον στις εντελώς αυτόματες συσκευές τους τεχνολογία ενάντια στο τσαλάκωμα.

Βγαίνουν τα ρούχα σου γεμάτα άσπρα σημάδια από το πλυντήριο; Σου έχουμε τη λύση. Αυτά δημιουργούνται συνήθως από τη χρήση είτε υπερβολικά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού είτε υπερβολικά μικρής. Να σιγουρεύεσαι πάντα ότι βάζεις στο πλυντήριο τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού με τον σωστό τρόπο.

Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα από το πλύσιμο των ρούχων σου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το απορρυπαντικό σωστά και να βάζεις τη σωστή ποσότητα η οποία αναγράφεται πάντα στο πίσω μέρος των συσκευασιών.

Τα ρούχα που βγάζουν χρώμα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά σε κρύο νερό και να ξεβγάζονται αμέσως χωρίς μούλιασμα.

Κι αφού έμαθες τα πάντα για το πως να γίνεις η τέλεια νοικοκυρά, ήρθε η ώρα να πάρεις μέρος στον ωραιότερο διαγωνισμό με το πιο χρηστικό δώρο. Κάνε το quiz και κέρδισε Skip για έναν ολόκληρο χρόνο!!!

Keywords
skip, tips, skip, tips, μεζούρα, ετικέτα, τεστ, καλοκαιρι, παγωτο, θες, φως, ροζ, λύση, quiz, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, ξανα, αποτελεσματα, βγαινουν, βιντεο, ηξερες, αθλητικα, αξεσουαρ, βημα, γωνια, δουλεια, εικονες, εσωρουχα, ηξερες οτι, μαγιο, μαγειρικη, ξυδι, οικονομια, οξυγονο, οξεα, προγραμμα, ρουχα, τεστ, υφασματα, φως, χλωριο, χλωρινη, χρωματα, ωρα, quiz, απλα, βραδια, γαντια, γινεται, δερμα, διπλωμα, δωρο, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εκθεση, ετικετες, ετικέτα, τεχνολογια, ζεστη, ζεστο νερο, ζημια, υγρασια, ιδιο, ηλιος, υποθεση, θηκες, θηκη, υγρα, ινες, ηπιο, υφασμα, κυκλος, κουρτινες, λαθος, λαμψη, λευκα, λεκεδες, λύση, μακρια, μαξιλαρια, μυκητες, μηνες, μικρο, μορφη, μπυρα, μπορεις, νερο, νυχτα, παντα, ο ηλιος, παιδι, παπουτσια, περιβαλλον, πιατα, πλυντηριο, ροζ, πορτα, σιγουρη, σιδερο, συνεχεια, σημαδια, σοδα, τυπος, φερμουαρ, φουσκωτα, φορα, χερι, χρωμα, ασφαλεια, ασπρο, βρωμια, δωσεις, ιδρωτας, υγρο, λεξεις, λευκο, μεζούρα, μια φορα, μοιαζει, σφουγγαρι, σουτιεν, σωστο, σωστος, θερμοκρασια, ξεχνας, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα