5 super ιδέες για κολατσιό στο σχολείο!

Το σχολείο ξεκίνησε (Δευτέρα 11/9) πια και μαζί με αυτό και το άγχος κάθε μανούλας -ανάμεσα σε όλα τα άλλα που έχουν αυτό το διάστημα στο μυαλό τους για να τα προλάβουν όλα και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις- για το κολατσιό που θα δίνει καθημερινά στο παιδί της.

Υπάρχουν σίγουρα πολλές εναλλακτικές, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάς ποτέ πως το κολατσιό για το σχολείο είναι σούπερ μα σούπερ βασικό και δεν θα πρέπει ποτέ παραλείπεις να τους δίνεις.

Γιατί; Μα θέλει και ρώτημα… Θα πρέπει να δίνει στα παιδιά την απαιτούμενη ενέργεια, να τα χορταίνει μέχρι τη στιγμή που θα έρθουν στο σπίτι

για να φάνε το μεσημεριανό τους, να είναι φυσικά υγιεινό και κυρίως νόστιμο, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το αγγίξουν.

Όλες εξάλλου ήμασταν παιδιά και όλες ξέρουμε πολύ καλά τι τους αρέσει και τι όχι.

Γιατί όμως το κολατσιό για το σχολείο είναι τόσο μα τόσο σημαντικό;

Πρώτα από όλα γιατί κάνει τα παιδιά να αποκτήσουν από πολύ νωρίς μια σειρά από υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τις έχουν στην μετέπειτα ζωή τους.

Επιπλέον το κολατσιό τα βοηθάει στη συγκέντρωση -να παρακολουθούν δηλαδή με προσοχή τα μαθήματα και όλα όσα τους λέει ο δάσκαλός τους τις ώρες που τους παραδίδει τα μαθήματα- τους δίνει ενέργεια για να μπορούν να συμμετέχουν στην τάξη αλλά και να παίξουν με τους συμαθητές τους σε όλα τα διαλείμματα.

Παράλληλα συμβάλει στην καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα.

Δες  παρακάτω τις σούπερ προτάσεις μας για κολατσιό στο σχολείο:

Σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, τορτίγια ή αραβική πίτα που να περιέχει:

Βραστό αυγό και λαχανικά ή αβοκάντο

Τόνο με αγγούρι και ντομάτα και αν θέλεις και κάποια σος, όπως μουστάρδα

Κοτόπουλο, βραστό ή ψητό και λαχανικά

Γαλοπούλα και τυρί κίτρινο με χαμηλά λιπαρά ή τυρί κρέμα

Φιστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής άλεσης, είτε με κακάο, είτε με μέλι και μπανάνα -γιατί κάποιες μέρες όλοι θέλουμε κάτι γλυκό.

Σπιτικές πίτες με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο:

Σπανακόπιτα

Πρασόπιτα

Τυρόπιτα

Το καλό είναι πως αυτές διατηρούνται στο ψυγείο έως και 3 μέρες και επίσης μπορείς να φυλάξεις κάποια κομμάτια στην κατάψυξη για το επόμενο διάστημα. Σίγουρα θα σου χρειαστούν μια και θα έχεις λυμένο το θέμα “κολατσιό στο σχολείο” για αρκετές ημέρες.

Σπιτικό κέικ και κουλουράκια το τέλειο κολατσιό: 

Εδώ μπορείς να μεγαλουργήσεις, καθώς κάθε φορά μπορείς να ετοιμάζεις ένα διαφορετικό κέικ που θα ξετρελάνει το παιδί σου. Με βανίλια, κακάο, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, καρότα, κ.α.

Σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και λίγη έως καθόλου ζάχαρη -τα αποξηραμένα φρούτα θα κάνουν όλη τη δουλειά.

Επίσης το κέικ διατηρείται αρκετές ημέρες, όπως και τα κουλουράκια -δοκίμασε κάθε φορά να τους δίνεις άλλα σχήματα κι όχι μόνο τα κλασικά, στρογγυλά, πλεξίδες, μισοφέγγαρα κ.α

Σπιτικό χάμπουργκερ ή πίτσα

Εννοείται με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και χωρίς αλλαντικά.

Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις τυρί με χαμηλά λιπαρά, όπως μοτσαρέλα, λαχανικά -όπως καλαμπόκι και μανιτάρια- και όσον αφορά στο μπιφτέκι, δώσε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα.

Extra tip: Αν θες να κάνεις ακόμα πιο υγιεινά τα μπιφτέκια σου, αντί για ψωμί ή φρυγανιές, πρόσθεση αλεσμένη βρώμη και πολλά λαχανικά, όπως πιπεριές Φλωρίνης.

Αυτός είναι και ένας τέλειος τρόπος να κρύψετε λαχανικά και να μην το καταλάβουν τα παιδιά, στην περίπτωση που δεν τους αρέσουν και πολύ.

Last but not least μερικές ακόμα ιδέες για κολατσιό στο σχολείο: 

Φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνα, αχλάδι ή μήλο

Αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη

Ανάλατοι ξηροί καρποί -μην ξεχάσεις να προσθέσεις και σταφίδες για την έξτρα γλύκα

Παστέλι

Κουλούρι Θεσσαλονίκης -είτε σκέτο, είτε γεμιστό με τυρί κρέμα και γαλοπούλα

Μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη- δοκίμασε να φτιάξεις τις δικές σου, όπως αυτές τις μπάρες δημητριακών του σεφ του faysbook.gr. Αντώνη Πανταζή. 

Σπιτικό ποπ κορ.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα: Πρωινός εφιάλτης: Tips για να ξυπνάει το παιδί σας χωρίς γκρίνια για το σχολείο!

Keywords
Τυχαία Θέματα