5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν θες να γίνεις ξανθιά

Το ξανθό δεν είναι τυχαία το πιο δημοφιλές χρώμα. Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι λέγεται πως οι ξανθιές περνούν καλύτερα… μπορεί να περνούν καλύτερα σε άλλους τομείς όμως, όσον αφορά τα μαλλιά τους, αν το χρώμα δεν είναι φυσικό, δεν περνούν τόσο καλά όσο οι υπόλοιπες. Το ξανθό θέλει προσοχή, περιποίηση και μερικές θυσίες. Αν λοιπόν αποφάσισες να το κάνεις να μερικά πράγματα, 5 συγκεκριμένα, που πρέπει να προσέξεις.

#1 Ταίριαξε το χρώμα των φρυδιών με την ρίζα σου
Ταιριάζοντας το χρώμα της ρίζας σου με τα φρύδια εξασφαλίζεις πως καθώς θα μακραίνουν τα μαλλιά σου, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ομοιόμορφο. Αν ωστόσο το χρώμα σου πρόκειται να είναι πολύ ανοιχτό, μην ανοίξεις τα φρύδια σου παραπάνω από 2 τόνους για να μην δείχνουν αφύσικα.

#2 Άσε το ντεκαπάζ όσο πρέπει
Αυτό θα το κάνει ο coloristσου όμως πρέπει να είσαι και εσύ alert. Για να αποφύγεις τα κόκκινα, κίτρινα και μουσταρδί χρώματα, πρέπει να αφήσει το ντεκαπάζ στην τρίχα αρκετά ώστε να ανοίξει πολύ και να αποφευχθούν αυτές οι αποχρώσεις… αν βέβαια δεν τις θέλεις!

#3 Λάβε υπόψη σου το φυσικό σου χρώμα
Αν θέλεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, αν δηλαδή θέλεις να μοιάζεις με φυσική ξανθιά, πρέπει να λάβεις υπόψη σου το φυσικό σου χρώμα και να «παίξεις» με ανταύγειες, balayageκαι painting. Διατήρησε το χρώμα στην ρίζα όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό σου λοιπόν.

#4 Σκέψου το χρώμα του δέρματος και των ματιών σου
Το χρώμα των μαλλιών λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητο με το χρώμα του δέρματος και των ματιών σου. Αν συνεπώς έχεις σταρένιο δέρμα και σκούρα μάτια, ένα πολύ ανοιχτό, σαντρέ χρώμα δεν σου ταιριάζει.

#5 Κάνε θεραπείες
Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό ιδιαίτερα αν είσαι καστανή ή μελαχρινή που πρόκειται να γίνει ξανθιά. Τα μαλλιά σου πρόκειται να υποστούν φθορά συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να τα θωρακίσεις από πριν με τις κατάλληλες θεραπείες-μάσκες θρέψης αλλά και να τα ενισχύει συστηματικά μετά το χρώμα. Μόνο έτσι θα έχεις υγιή, όμορφα μαλλιά.

Διάβασε ακόμα:

Lipstickoftheday: Το PureColorEnvyLipstickHiLustre στην απόχρωση SlyIngenue

BeautySecret 27/11: Ενυδάτωσε τα χείλη και τις παρωνυχίδες σου με μια κίνηση

Lipstick of the day: To Chanel Rouge Coco Lipstick στην απόχρωση Αdrienne

The post 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν θες να γίνεις ξανθιά appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα