4 πράγματα που παραβλέπεις και το μακιγιάζ σου δεν είναι τέλειο

Το μακιγιάζ είναι τέχνη και όπως με κάθε τέχνη οι κανόνες προσαρμόζονται στον καλλιτέχνη ή και αντίστροφα. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως, στο μακιγιάζ υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές αλλά τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το τι σου ταιριάζει. Τι γίνεται όμως και δεν είναι τέλειο το μακιγιάζ σου; Ίσως παραβλέπεις κάποια πράγματα και αυτά ακριβώς θα σου πούμε παρακάτω…

#1 Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου
Δεν αναφερόμαστε στην ενυδάτωση γενικά αλλά ειδικά πριν το μακιγιάζ. Για να εφαρμόσει τέλεια το μεικάπ σου πρέπει μερικά λεπτά πιο πριν να έχεις ενυδατώσει το δέρμα σου. Μην συνοφρυώνεσαι!

Δεν παίρνει πολύ χρόνο και κάνει όλη τη διαφορά!

#2 Χρησιμοποιείς λάθος εργαλεία
Αν χρησιμοποιείς τα πινέλα των σκιών και του ρουζ που βρίσκεις μέσα στις συσκευασίες και τα σφουγγαράκια από τις πούδρες τότε είναι λογικό να μην έχεις τέλειο αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται βέβαια να επενδύσεις σε πανάκριβα εργαλεία αλλά ένα Beauty Blender, ένα πινέλο για ρουζ και ένα καλό πινέλο σκιών επιβάλλονται!

#3 Δεν χρησιμοποιείς σωστές υφές
Το ότι ένα κρεμώδες ρουζ σου αρέσει ή μια πούδρα σε βολεύει δεν σημαίνει τίποτα! Το δέρμα σου θα αποφασίσει την υφή των προϊόντων που χρειάζεσαι και τελικά θα πάρεις και ο κανόνας είναι απλός: Οι κρεμώδεις, ενυδατικές υφές ταιριάζουν στις ξηρές επιδερμίδες και οι πιο ξηρές πούδρες στις λιπαρές. Απλά πράγματα.

#4 Διαλέγεις λάθος χρώματα
Το ότι μας ταιριάζουν κάποια χρώματα ενώ άλλα όχι δεν είναι μύθος! Η σωστή επιλογή της παλέτας σου είναι το κλειδί για ένα τέλειο αποτέλεσμα μακιγιάζ και για ακόμα μια φορά τα πράγματα είναι απλά. Όλα εξαρτώνται από τον τόνο της επιδερμίδας σου, αν είναι ψυχρός ή θερμός. Για να το καταλάβεις δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τις φλέβες στο εσωτερικό μέρος του χεριού σου. Αν μοιάζουν πράσινες τότε έχεις θερμή επιδερμίδα και άρα σου ταιριάζουν οι θερμές αποχρώσεις. Αν μοιάζουν γαλάζιες… όχι δεν είσαι πριγκίπισσα αλλά έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας και σου ταιριάζουν οι ψυχρές αποχρώσεις.

Διάβασε ακόμα:

#DryFlowerNails! Το πιο όμορφο, ανοιξιάτικο μανικιούρ EVER!

Vichy + Holmes Place = Match made in heaven!

Αυτό είναι το πιο αστείο beauty πράγμα που έχουμε δει!

The post 4 πράγματα που παραβλέπεις και το μακιγιάζ σου δεν είναι τέλειο appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα