Ξεφουσκώστε χωρίς δίαιτα!

Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, οι ορμονικές μεταβολές, η κακή διατροφή, η κακή κυκλοφορία του αίματος, φάρμακα όπως αγχολυτικά ή κορτιζόνη, η μη ικανοποιητική πρόσληψη νερού δημιουργούν κατακράτηση με αποτέλεσμα πρηξίματα και φουσκώματα. Δείτε πως θα ξεφουσκώσετε!

Φάτε σπαράγγια: Έχουν ισχυρή διουρητική δράση. Aν έχετε κατακράτηση υγρών κάντε το εξής για μια εβδομάδα: τρίψτε στον τρίφτη τις κορυφές τους και φάτε τες ωμές ή φτιάξτε ένα αφέψημα από το κατώτερο και λιγότερο τρυφερό τμήμα τους. H σωστή αναλογία είναι 20 γραμμ.

για 1 λίτρο νερό. Θα πίνετε 3-4 φλιτζάνια από το αφέψημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε κάλιο και σε μαγνήσιο: Αυτές είναι οι μπανάνες, οι πατάτες, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα όσπρια και τα φρούτα.

Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά με διουρητική δράση ή πλούσια σε νερό ώστε να βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών. Τέτοια είναι: το καρπούζι, το αγγούρι, οι φράουλες και το σέλινο.

Mειώστε το αλάτι: H κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού, λόγω του νατρίου που περιέχει, προκαλεί κατακράτηση υγρών και επομένως πρήξιμο, κυρίως στην κοιλιά και στα πόδια. Γι’ αυτό, μειώστε το και αντικαταστήστε το με λεμόνι, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά.

Το μυστικό
Η άποψη ότι η μειωμένη κατανάλωση νερού είναι τρόπος για να μην κάνει ένας οργανισμός κατακράτηση υγρών είναι λανθασμένη. Όταν η πρόσληψη νερού είναι μειωμένη, ο οργανισμός αντιδρά με την κατακράτηση περισσότερου νερού από αυτό που έχει ήδη. Φροντίστε να πίνετε 1 ½ με 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα