Τι δεν πρέπει να βάζετε στο πρόσωπο σας

Κάποιες DIY συνταγές ομορφιάς μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσουν περισσότερο κακό στο πρόσωπό σας παρά καλό. Δείτε τι δεν πρέπει να βάζετε στο πρόσωπό σας, ό,τι κι αν σας λένε.

1 Λακ

Κυκλοφορούν φήμες ότι η λακ σταθεροποιεί το μακιγιάζ. Λάθος. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αφυδατώσουμε την επιδερμίδα μας, αν είμαστε από τις τυχερές, ή να την ερεθίσουμε σοβαρά.

2 Σαμπουάν μαλλιών

Μην πλένετε το πρόσωπο σας με το σαμπουάν μαλλιών αν δεν θέλετε να ξεφλουδίσει

η επιδερμίδα σας.

3 Αποσμητικό

Πιστεύετε ότι επειδή ελέγχει την εφίδρωση μπορεί να βοηθήσει και με το μακιγιάζ, να μη λιώνει; Kαλή σκέψη αλλά όχι έξυπνη. Εκτός αν έχετε και στο πρόσωπο τόσες τρίχες όσες και στη μασχάλη.

4 Μαγιονέζα

Στο ψωμί, στο hot dog, στα μακαρόνια μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αλλά όχι στο πρόσωπό σας. Μπορεί κάποιες χειροποίητες μάσκες μαλλιών να δίνει λάμψη στα μαλλιά αλλά για το πρόσωπο δεν κάνει. Είναι πολύ όξινη και κλείνει τους πόρους.

5 Ξύδι

Το οξικό οξύ που περιέχειτο ξύδι μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σας, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητη ή εμφανίζει ανοιχτούς πόρους, πληγές ή εγκαύματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απλώνοντας ξίδι στο πρόσωπο, το δέρμα σας θα γίνει υπερβολικά ξηρό.

6 Οδοντόπαστα

Αν και έχει εδώ και καιρό ανακηρυχθεί ως το απόλυτο μέσο θεραπείας για τα ενοχλητικά σπυράκια αυτό μπορεί να είναι παροδικά αποτελεσματικό επειδή ξηραίνει τη συγκεκριμένη περιοχή. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα συστατικά σε μια οδοντόκρεμα οδηγούν σε μικρά χημικά εγκαύματα και σκασίματα στο δέρμα, αφήνοντας αντιαισθητικές κηλίδες.

Το μυστικό

Αν έχετε φωτοευαισθησία, μια πάθηση που παρουσιάζεται όταν το δέρμα γίνεται υπερευαίσθητο στην ακτινοβολία UV, ενδέχεται να εμφανίσει εξανθήματα και έντονη αίσθηση φαγούρας. Γι αυτό προσοχή στα αρώματα!

The post Τι δεν πρέπει να βάζετε στο πρόσωπο σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα