Θέλετε να ψωνίσετε; Να τι πρέπει να κάνετε πρώτα!

Καινούρια σεζόν και ανυπομονείτε να αγοράσετε εκείνο το φόρεμα που είδατε στο περιοδικό και φυσικά να το συνδυάσετε με εκείνα τα απίθανα σανδάλια που χαζεύατε την Κυριακή στη βόλτα σας; Πριν βγείτε για ψώνια όμως χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο πρώτα. Ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας. Ετοιμάστε λοιπόν κουτιά και ετοιμαστείτε για μια ανανέωση στην γκαρνταρομπα σας.

Η εκκαθάριση της ντουλάπας μπορεί να είναι συναρπαστική, ανακουφιστική, αγχωτικη-ναι όλα αυτά ταυτόχρονα. Αλλά με μερικές συμβουλές όλα μπορούν να γίνουν

πολύ πιο εύκολα οπότε αφήστε τις δικαιολογίες και πιάστε δουλειά!

Βάλτε μουσική
Μπορεί να είναι αυτονόητο, αλλά μια ωραία μουσική που θα σας κρατάει σε εγρήγορση και βοηθά πολύ όταν κάνετε δουλειά αλλά ταυτόχρονα σας χαλαρώνει ενώ είστε χωμένη μέσα σε στήλες ρούχων.

Βάλτε προτεραιότητες
Μόλις έχετε την γκαρνταρομπα σας απλωμένη στο κρεβάτι ή ακόμα και στο πάτωμα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε και να δοκιμάσετε τα πάντα. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε: διαίρει και βασίλευε. Οργανώστε τα πάντα σε κατηγορίες «τι κραταω, τι αποθηκεύω και τι πεταω». Παρά το γεγονός ότι βαδίζουμε σε πιο ζεστούς μήνες, είναι ακόμα συνετό να κρατήσετε ένα μπουφάν και ένα πουλόβερ (ή δύο). Ο καιρός κάνει διάφορες εκπλήξεις ακόμα. Απλά δεν χρειάζεστε οκτώ από το καθένα: το δερμάτινο μπουφάν σας, και η απίστευτα άνετη μάλλινη ζακέτα έχουν ακόμη θέση στη ντουλάπα. Το Layering δεν γνωρίζει σεζόν, οπότε φροντίστε να κρατήσετε μια δυο κρεμάστρες για τα λίγα κομμάτια που μπορεί να φορέσετε όλο το χρόνο. Ωστόσο, αυτή η αρχική εκκαθάριση θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τι λείπει από την γκαρνταρτομπα σας για αυτό το μεταβατικό διάστημα πριν έρθει το καλοκαίρι.

Φανείτε ειλικρινής

Μια παλιά αλλά πολύ σωστή συμβουλή: αν δεν το έχετε φορέσει τα τελευταία δυο χρόνια, τι σας κάνει να νομίζετε ότι πρόκειται να το φορέσετε τώρα; Μην το κρατάτε. Η πράξη σας είναι και η καλύτερη απόδειξη, αν είναι ήδη δυο χρόνια με την ετικέτα ή αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τουλάχιστον τρεις τρόπους για να το συνδυάσετε και να το φορέσετε, ήρθε η ώρα πάει στο κουτί «πεταω». Ακόμα και αν δεν εφαρμόζει καλά επάνω σας. Βέβαια υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως ένα καλό παλτό ή ένα μαύρο φόρεμα, για παράδειγμα, αλλά ακόμα και εκεί θέλει ειλικρίνεια, αν δεν το έχετε φορέσει εδώ και αρκετό καιρό, πιστεύετε ότι θα το φορέσετε;

Εξοπλιστείτε
Σωστός εξοπλισμός και οργάνωση. Λεπτές και ελαφριές κρεμάστρες, θήκες για κάποια ρούχα, διαχωριστικά για τα συρτάρια, κουτιά, πράγματα που θα κάνουν όλη τη ζωή σας χίλιες φορές πιο εύκολη.

Ζητήστε τη βοήθεια από ένα φίλο-η του οποίου τη γνώμη εμπιστεύεστε.
Μια δεύτερη γνώμη είναι πάντα καλή όταν δεν είστε σίγουρη για το τοπ που δε σας κουμπώνει πλέον καλά αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα σας. Συν ότι με παρέα είναι και πιο διασκεδαστικο.

Ρίξτε μία δεύτερη ματιά
Στα ρούχα που θα αποφασίσετε να πετάξετε ξαναδείτε τα άλλη μια φορά και κάντε το διαχωρισμό: σε αυτά που θα πετάξετε γιατί είναι φθαρμένα και σε αυτά που θα χαρίσετε. Είναι πιο εύκολο να αποχωριστείτε κάποια από τα ρούχα σας όταν ξέρετε ότι θα πάνε σε κάποιον που έχει ανάγκη, ή ακόμα όταν μπορείτε να τα χαρίστε σε μια φίλη σας που θα το χαρεί και θα το αγαπήσει περισσότερο. Εάν όμως δεν είναι πλέον σε καλή κατάσταση (σκισίματα, κηλίδες, κ.λπ.) μπορείτε να τα δώσετε σε εταιρείες ανακύκλωσης κλωστών.

Μείνετε συντονισμένες για περισσότερα tips για την τέλεια τακτοποιημένη γκαρνταρόμπα.

Σταυρούλα Μαρκοπούλου, fashion stylist & consultant και ιδιοκτήτρια της boutique La Coquette

Keywords
Τυχαία Θέματα