Θέλετε να μάθετε πόσο fit είστε; Κάντε αυτό το τεστ!

Εάν θέλετε να αξιολογήσετε την αεροβική φυσική σας κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε γιατί θα πρέπει να υποβληθείτε σε ειδικούς ελέγχους από εξειδικευμένο εργαστήριο φυσιολογίας της άσκησης.

Ωστόσο, νορβηγοί επιστήμονες επινόησαν ένα απλό τεστ όπου μπορείτε να υπολογίσετε πόσο καλή φυσική κατάσταση έχετε και πόσο καλά λειτουργεί το σώμα σας. Στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Medicine & Science in Sports

& Exercise, ανάφεραν πως κατάρτισαν έναν κατάλογο με την επιθυμητή VO2 max ανδρών και γυναικών χωριστά και για κάθε ηλικία από τα 20 έως τα 90, δημιουργώντας ειδικές παραμέτρους για την ηλικία της φυσικής τους κατάστασης.

Προτού κάνετε το τεστ

Πριν κάνετε το τεστ θα πρέπει να μετρήσετε την περίμετρο της μέσης σας καθώς και τον καρδιακό παλμό σας σε κατάσταση ηρεμίας (καθίστε ακίνητος επί 10 λεπτά και στη συνέχεια μετρήστε τους παλμούς της καρδιάς σας για 1 λεπτό και θα έχετε τον αριθμό).

Κάντε το τεστ εδώ.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αποκαλυπτικά αλλά η συμβουλή είναι απλή: ξεκινήστε να γυμνάζεστε συχνά ή πιο έντονα και ύστερα από λίγο καιρό ξαναβάλτε τα στοιχεία σας στο τεστ και θα δείτε την ηλικία σας να μειώνεται.

The post Θέλετε να μάθετε πόσο fit είστε; Κάντε αυτό το τεστ! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα