Συνταγή: Σας περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξτε enchiladas!

Ένας τρόπος που μπορείτε να το εκμεταλευτείτε είναι να φτιάξετε αυτά τα εκπληκτικά enchiladas με κοτόπουλο που μας προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος! Ένα Μεξικάνικο πιάτο πάντα ειναι επίκαιρο!

Θα χρειστείτε

8 πίτες tortillas2 φιλέτα κοτόπουλο2 κ.τ.γ κύμινο2 κ.τ.γ σκόρδο αποξηραμένο2 κ.τ.γ πάπρικα2 κ.τ.σ ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο1 φλ. καλαμπόκι1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριά½ κιλό ντοματίνια½ κ.τ.γ αλεύριΓια το σερβίρισμα200γρ τριμμένο
τυρί κίτρινο2 ντομάτες καρέΦρέσκο κόλιανδρο ή μαιντανό2 φρέσκα κρεμμυδάκια2 κ.τ.σ γιαούρτιΓια τη σάλτσα2 κουτάκια ντομάτα κον-κασεελαιόλαδολίγο σκόρδο1κ.τ.σ. ζάχαρηφρέσκα μυρωδικά

Οδηγίες

Κόβετε σε 4-5 λωρίδες το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά να κάνετε μια κρούστα. Σε δυνατή φωτιά βάζετε ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι που έχετε κόψει σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι και σωτάρετε καλά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κοτόπουλο ή το ξεψαχνίζετε με το χέρι και το ρίχνετε και αυτό στο τηγάνι με 1 κ.τ.γ αλεύρι και το αφήνετε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί.Για τη σάλτσα βάζετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά και τέλος βάζετε τα μυρωδικά (πχ. κόλιανδρος, βασιλικός, μαιντανός).Για το ψήσιμο ρίξτε λίγη σάλτσα ντομάτας στο ταψί και αλείψτε και σε κάθε πίτα μια κουταλιά απο τη σάλτσα. Γεμίστε κατά μήκος με τη γέμιση τις πίτες και ρολάρετε όπως τις κρέπες για να κλείσουν. Τοποθετήστε τες με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί και καλύψτε με σάλτσα και πασπαλίστε με τυρί.Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι.

The post Συνταγή: Σας περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξτε enchiladas! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα