Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με κολοκύθα για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Μια διαφορετική εκδοχή για το κλασικό κέικ σοκολάτας με βελούδινη υφή χάρη στον πουρέ κολοκύθας μας δίνει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης. Για να φτιάξετε τον πουρέ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε κομμάτια πορτοκαλί κολοκύθας και στη συνέχεια να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ.

Οδηγίες

Για

το κέικ
1 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
4 αυγά
2 κούπες πουρέ κολοκύθας
2 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
1/2 κούπα κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σοκολατένια γκανάζ
3/4 κούπα κομματάκια λευκής κουβερτούρας
1/4 κούπα κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Για το κέικ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε να κτυπάτε μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα σε ένα, και αναμειγνύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτετε τον πουρέ κολοκύθας και αναμειγνύετε ξανά. Το μείγμα σε αυτή τη στιγμή θα είναι σαν σούπα.

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σιγά-σιγά προσθέτετε το μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου / κολοκύθας, και αναμειγνύετε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.

Αφήνετε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στο ταψί για 30 λεπτά και στη συνέχεια, το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Για τη γκανάζ λευκής σκολοκάτας:
Τοποθετείτε τα κομμάτια λευκής κουβετούρας και την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε τα υλικά σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, και στη συνέχεια αφήνετε τα υλικά για 2 λεπτά πριν ανακατέψετε το μείγμα της λιωμένη σοκολάτας.

Καλύπτετε το κέικ με τη λευκή σοκολάτα και διακοσμείτε όπως θέλετε.

The post Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με κολοκύθα για τον Άγιο Βαλεντίνο! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα