Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Προφυλάξτε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και παρατείνετε τη νεότητά σας με αυτά τα μυστικά.

Ξεκινήστε σταδιακά

Η επιδερμίδα χρειάζεται 3 ημέρες για να αρχίσει να μαυρίζει. Η απότομη και πολύωρη ηλιοθεραπεία μόνο έγκαυμα και ξεφλούδισμα μπορεί να προκαλέσει. Εάν φεύγετε για διακοπές, πάρτε μαζί σας ένα αντηλιακό προϊόν για το πρόσωπο, ένα για το σώμα και ένα after sun. Χρησιμοποίησε υψηλό δείκτη προστασίας για τις πρώτες ημέρες, σε μορφή ζελ, αδιάβροχο για τα σπορ, και σε σπρέι, για γρήγορη εφαρμογή.

Ακολούθησε

το δείκτη UV
Είναι σημαντικό να ξέρετε τι σημαίνει:
Δείκτης UV 1-2 Μπορείτε να είστε έξω χωρίς ή με μικρή αντηλιακή προστασία.
Δείκτης UV 3-7 Χρειάζεστε ένα αντηλιακό προϊόν προστασίας ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τις επικίνδυνες ώρες της ημέρας και φοράτε πάντα γυαλιά και καπέλο.
Δείκτης UV πάνω από 8 Χρησιμοποιείτε πολύ υψηλό δείκτη προστασίας SPF και παραμείνετε στη σκιά φορώντας καπέλο και γυαλιά.

Επιλέξτε τα σωστά αντηλιακά
Το πρώτο κριτήριο για το αντηλιακό της επιλογής σας πρέπει να είναι ευρέος φάσματος. Να περιλαμβάνει συστατικά που απορροφούν ή σταματούν τις ακτίνες UVA που επιτίθενται στην επιδερμίδα σας και είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση και τις ακτίνες UVB που προκαλούν εγκαύματα και μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμη και μεγάλη βλάβη στα κύτταρα.

Ενισχύστε τη δράση του αντηλιακού σας
Τα συστατικά που απορροφούν τις ηλιακές ακτίνες δεν είναι αρκετά για την προστασία σας. Πρέπει επίσης να μειώσειτε τη φλεγμονή, την αφυδάτωση και το σχηματισμό ελεύθερων ριζών που προκύπτουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιλέξτε αντηλιακά εμπλουτισμένα με βιταμίνες C και Ε οι οποίες βοηθούν στην αύξηση των προστατευτικών ιδιοτήτων των αντηλιακών.

Βάζετε αντηλιακό και στην πόλη
Η ηλιακή ακτινοβολία είναι εξίσου επικίνδυνη στην πόλη όσο και στην παραλία. Βάζετε αντηλιακή κρέμα πριν βγείτε από το σπίτι και επαναλαμβάνετε συχνά τη χρήση της ακόμη και για μια βόλτα μέσα στην πόλη.

Το μυστικό

Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε: ο όρος waterproof (αδιάβροχο) αντηλιακό έχει αντικατασταθεί από τον πιο ακριβή water-resistant (ανθεκτικό στο νερό).

Keywords
Τυχαία Θέματα