Πώς να βελτιώσετε τη διάθεσή σας σε μία μέρα

Δοκιμάστε αυτές τις καθημερινές «θεραπείες» για να φτιάξετε το κέφι σας.

Χαλαρώστε το λαιμό σας

Κάντε ένα διάλειμμα και τεντώστε το λαιμό σς. Υπάρχει μεγάλη ένταση σε αυτούς τους μυς, ειδικά ψηλά στην ωμοπλάτη. Τεντώνοντάς τους θα απελευθερώσετε το σωματικό και ψυχολογικό στρες και θα νιώσετε καλύτερα.

Κοιμηθείτε

Οι άνθρωποι που έχουν αϋπνία έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σύγκριση με όσους κοιμούνται καλά, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Κοιμήσου 7 με 8 ώρες.

Αλλάξτε τη διατροφή

σας

Τα λιπαρά οξέα ω-3 που βρίσκονται στα ψάρια βοηθούν στην έκκριση των χημικών ουσιών ντοπαμίνη και σεροτονίνη, που σας κάνουν να νιώθετε καλά. Τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στα χρωματιστά φρούτα και λαχανικά δρουν συνεργατικά με τα ω-3, προστατεύοντας τον εγκέφαλο από τη φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει η κακή διάθεση.

Κάντε ένα φρεσκάρισμα

Πλύνετε τα χέρια, το πρόσωπο και τα δόντια σας (όπως κάνετε το πρωί). Με αυτόν τον τρόπο δροσίζετε και αναζωογονείτε το πρόσωπό σας, αλλάζετε διάθεση και παίρνετε μια φρέσκια ανάσα για να συνεχίσετε.

Στηριζτείτε σε ένα φίλο

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας η ύπαρξη ενός στενού κύκλου φίλων. Οι άνθρωποι που είναι μόνοι έχουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη. Το να κουλουριαστείτε στον καναπέ παρέα με μια φίλη μπορεί να είναι επίσης τονωτικό. Ένα φιλικό άγγιγμα βάζει φρένο στα σήματα αντίδρασης του εγκεφάλου στο στρες. Αγκαλιάστε αυτούς που αγαπάτε.

Ιδρώστε

Η άσκηση μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική στην ανακούφιση της ήπιας κατάθλιψης όσο το αντικαταθληπτικό Zoloft, αποκαλύπτει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας. Η φυσική δραστηριότητα ενεργοποιεί τη ντοπαμίνη, η οποία αυξάνει την αίσθηση της ευφορίας.

Βγείτε στον ήλιο

Το φως του ηλίου είναι βασικό για τη ρύθμιση του βιολογικού σας ρολογιού, το οποίο επηρεάζει τη διάθεση, τον ύπνο και την ενέργεια. Άνθρωποι με κατάθλιψη που εκτέθηκαν επί πέντε εβδομάδες σε έντονο φως για μια ώρα αφότου ξύπνησαν, είχαν 54% βελτίωση των συμπτωμάτων, διαπιστώνει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wesleyan στο Κονέκτικατ.

Δείτε το Instagram

Πιεστικό deadline; Πάρτε στα χέρια το κινητό σας και κοίταξτε τις φωτογραφίες που τραβήξατε στις αποδράσεις σας. Θα σς βοηθήσουν να αναπολήσετε τις στιγμές που περάσατε όμορφα και να νιώσετε καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα