Ποιο τσάι μπορεί να σας αδυνατίσει;

Ότι το τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας το ξέρετε. Τώρα όμως μπορεί να αποκτήσει ακόμη πιο μεγάλο διατροφικό βάρος.

Μια μελέτη στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει πως τα ροφήματα, ειδικά εκείνα με καφεΐνη και υψηλά επίπεδα κατεχινών όπως το τσάι oolong, το πράσινο και το λευκό τσάι, μπορεί να έχουν αδυνατιστική δράση. Για την ακρίβεια, η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να επιταχύνει την καύση θερμίδων και λίπους – περίπου 100

επιπλέον θερμίδες τη μέρα, λέει ο Jeffrey Blumberg, Ph.D. διευθυντής του εργαστηρίου Antioxidants Research laboratory στο κέντρο Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Στο μεταξύ, άλλη έρευνα δείχνει πως όλα τα είδη του τσαγιού μπορούν να προστατέψουν απέναντι στις καρδιοπάθειες και σε ορισμένους καρκίνους, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την υγεία των οστών σας. “Τα στοιχεία υποδεικνύουν πως όσο περισσότερο πίνεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος”, λέει ο Blumberg, “οπότε πίνετε κάθε μέρα τουλάχιστον ένα φλιτζάνι τσάι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα