Ποιες τροφές αγαπάει η καρδιά σας;

Στις 28/9 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Θρέψτε την καρδιά σας με τις σωστές τροφές και διατηρήστε δυνατή και γερή!

Κόκκινο κρασί: Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τα αρτηριακά τοιχώματα και αυξάνουν την καλή χοληστερίνη. Πόσο κρασί κάνει καλό; Τρία ποτήρια την εβδομάδα (για τις γυναίκες) και τα έξι ποτήρια την εβδομάδα (για τους άνδρες).

Σολωμός: Συμβάλλει στη ρύθμιση των τριγλυκεριδίων, καθώς και στις αρρυθμίες. Οικονομικότερη, αλλά εξίσου ωφέλιμη εναλλακτική: ο τόνος.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Οι πολυφαινόλες που περιέχει αποτελούν «ασπίδα» για τη χοληστερίνη αλλά

και για τα αγγεία. Επίσης περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των «καλών» λιπαρών, λόγω της ευεργετικής επίδρασής τους στην καρδιά. Η αντικατάσταση του ζωικού λίπους – «κακά» ή κορεσμένα λίπη- με πολυακόρεστα και μονοακόρεστα φαίνεται πως βελτιώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Ξηροί καρποί: Προτιμήστε τα καρύδια και τα αμύγδαλα επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερίνης, στη προστασία από τον διαβήτη και τις φλεγμονές της καρδιάς.

Πορτοκάλια: Η ουσία πηκτίνη που περιέχουν μειώνουν τη χοληστερίνη ενώ συμβάλλουν και στην αρτηριακή πίεση. Επίσης, χάρη στο κάλιο και στην αντιοξειδωτική ουσία εσπεριδίνη που περιέχουν, έχουν προστατευτική δράση έναντι των τριχοειδών αγγείων.

Μαύρη σοκολάτα: Σε έρευνα διαπιστώθηκε πως όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα μαύρης σοκολάτας έχουν 33% μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις.

Το μυστικό

Ένα γεύμα από καρδιάς:

Μία σαλάτα με ρόκα, ρόδι, πορτοκάλι με 2 μισά καρύδια και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

160 γραμμ. φιλέτο σολομό (ψητό με πολύχρωμα λαχανικά και χυμό πορτοκαλιού)

Μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης και 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Keywords
Αναζητήσεις
αμυφδαλο για αρρυθμιες
Τυχαία Θέματα