Ποιες είναι οι 5 θεραπείες που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα;

Όταν η διατροφή, η άσκηση και τα προιόντα δεν έχουν αποτέλεσμα αυτές είναι οι 5 θεραπείες που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα.

Τα καλά νέα είναι ότι η κυτταρίτιδα μπορεί να βελτιωθεί αισθητά μέχρι και να εξαλειφθεί! Τα κακά νέα είναι πως συνήθως η κυτταρίτιδα οφείλεται πολύ συχνά σε κληρονομικούς παράγοντες και αυτό κάνει την αντιμετώπισή της ακόμα πιο δύσκολη. Για τον λόγο αυτό η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις και εμφανίζεται το ίδιο συχνά σε αδύνατες και παχουλές γυναίκες, ενώ παράλληλα το σωματικό βάρος κατά την παιδική ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τι σημαίνει αυτό; Ο άνθρωπος γεννιέται με ένα σύνολο λιποκυττάρων, τα οποία αυξάνονται σε περίπτωση που το παιδί γίνεi παχύσαρκο, το σωματικό βάρος μπορεί στην συνέχεια να χαθεί αλλά ο αριθμός των λιποκυττάρων παραμένει ο ίδιος.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι δύσκολη υπόθεση αν αναλογισθεί κανείς ότι είναι απόρροια πολλών παραγόντων. Η έλλειψη σωστής διατροφής, η καθιστική ζωή, τα ορμονικά προβλήματα, το κάπνισμα, το αλκοόλ και το στρες είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που δημιουργούν την όψη του φλοιού του πορτοκαλιού, αν προστεθεί και ο κληρονομικός παράγοντας που επιτείνει την εμφάνισή της.

Η κυτταρίτιδα συνήθως εμφανίζεται στο πάνω μέρος των μηρών, των γλουτών και της κοιλιάς όταν οι συνδετικοί ιστοί στα σημεία αυτά χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.

Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα επιμένει ή βρίσκεται σε μεγάλη έκταση, λύσεις έρχονται να δώσουν διάφορες επεμβατικές μέθοδοι κατά της κυτταρίτιδας, τις οποίες πραγματοποιούν μόνο εξειδικευμένοι δερματολόγοι. Αυτές είναι.

1 Μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία με ενέσεις εγχέονται υποδόρια λιποδιαλυτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη, εκχύλισμα αγκινάρας, θεοφυλλίνη, βιταμίνη Ε), που σκοπό έχουν να διασπάσουν την κυτταρίτιδα, μετά από 4-8 θεραπείες.
2 Λεμφικό μασάζ

Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την μεσοθεραπεία –ή και όχι. Tο λεμφικό μασάζ λειτουργεί ως σύστημα ‘αποχέτευσης’ του οργανισμού, καθώς αποσκοπεί στην διέγερση της άντλησης του λεμφικού συστήματος. Με συγκεκριμένες, λοιπόν, κινήσεις, απομακρύνονται ταχύτερα τα απόβλητα από τα κύτταρα και τους ιστούς και ο οργανισμός αποβάλει πιο εύκολα τις τοξίνες, ενώ τονώνεται η μικροκυκλοφορία του αίματος και εξαλείφεται το οίδημα που προκαλεί η συσσώρευση λίπους.

3 Endermologie (LPG)

Η μέθοδος συνδυάζει το μηχανικό μασάζ με διατροφή και άσκηση και εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένα ινστιτούτα αισθητικής και δερματολογίας. Σκοπός αυτού του ειδικού μασάζ είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, να ενεργοποιήσει τον υποδόριο ιστό και έτσι να μικρύνουν τα λιποκύτταρα, ενώ ταυτόχρονα αποφλοιώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας συμβάλλοντας στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματος. Για ορατά αποτελέσματα απαιτούνται 10-12 συνεδρίες.

4 Ηλεκτροβελονισμός

Πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη μέθοδο θεραπείας της κυτταρίτιδας, καθώς δεν χρησιμοποιούνται βελόνες, χωρίς καθόλου παρενέργειες. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να κινητοποιεί το κυκλοφορικό σύστημα στις περιοχές όπου εστιάζεται η κυτταρίτιδα, ενώ βελτιώνει τις μεταβολικές λειτουργίες των διαφορετικών κυττάρων στο σώμα. Το ποσοστό επιτυχίας του αγγίζει το 30%.

5 Cupping

Οι βεντούζες είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας κατά της κυτταρίτιδας και περιποίησης σώματος, βασισμένη στη φυσική τεχνική της δημιουργίας πίεσης σε μορφή κενού (pump massage – χρήση βεντούζας). Η εξαιρετική αυτή μέθοδος επιτυγχάνει παροχέτευση λέμφου για αποτοξίνωση και καθαρισμό με ταυτόχρονη ενεργοποίησή της, διάλυση του συσσωρευμένου λίπους ταυτόχρονα με την παροχέτευση και την καύση του, ενεργοποίηση των βαθύτερων στοιβάδων κυττάρων και ιστών, ενεργοποίηση του μεταβολισμού, της κυτταρικής διαίρεσης (νευροβλάστωση) και της φυσικής ενζυμικής δράσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέου και περισσότερο σφικτού συνδετικού ιστού. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις κυτταρίτιδας, αποθεμάτων συσσωρευμένου λίπους και χαλαρού ιστού κυρίως στο εσωτερικό των χεριών, των μηρών, των γλουτών και της κοιλιάς.

The post Ποιες είναι οι 5 θεραπείες που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα