Παιδί: Πριν το κολύμπι να φάει ένα σάντουιτς;

Mία από τις πλέον κακές καλοκαιρινές συνήθειες είναι το φαγητό λίγο πριν το κολύμπι. Θα πρέπει να είμαστε αυστηροί με το θέμα αυτό, όχι μόνο γιατί είναι επικίνδυνο για τα παιδιά, αλλά κυρίως γιατί αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία να αποκτήσουν σωστές συνήθειες, που θα τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή.

Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο νερό όταν έχει τελειώσει η διαδικασία της πέψης, δηλαδή τέσσερις ώρες μετά το γεύμα (τόσες ώρες χρειάζονται για την πέψη ενός γεύματος με κρέας). Διαφορετικά, υπάρχει πάντα ο σοβαρότατος κίνδυνος της εισρόφησης θαλάσσιου νερού στους πνεύμονες.

Για

τον ίδιο λόγο, μη δίνετε στο παιδί σάντουιτς ή πολλά φρούτα (που πέπτονται δύσκολα) ενώ κάνει ακόμη μπάνιο. Βέβαια, το τι συνιστά γεύμα προς αποφυγή στην παραλία εξατομικεύεται ανάλογα με την ηλικία και τις διατροφικές συνήθειες κάθε παιδιού, π.χ. ένα απλό σάντουιτς με τυρί μπορεί να αποτελεί πλήρες γεύμα για ένα παιδί δύο χρονών, όχι όμως και για ένα παιδί 11 χρονών.

Πάντως, εάν το παιδί φάει κανονικό γεύμα στην παραλία (ακόμη και σε σάντουιτς):

Δεν πρέπει να ξαναμπεί στο νερό πριν περάσουν 2-3 ώρες.Nα μην έχει πολλά λιπαρά το φαγητό του. H πέψη ενός γεύματος πλούσιου σε λιπαρά μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 ώρες.Nα μην έχει φάει πολύ. Όσο ελαφρύ και να είναι ένα γεύμα, το παιδί θα αργήσει να χωνέψει αν είναι μεγάλη η ποσότητα.

The post Παιδί: Πριν το κολύμπι να φάει ένα σάντουιτς; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα