Λίγο πριν βγείτε στην παραλία: Νικήστε τη φωτογήρανση με μια θεραπεία!

Αν θέλετε να αποφύγετε τις ρυτίδες, πρέπει πάση θυσία να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Εάν ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια φωτογήρανσης ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS, εφαρμόζει μια απο τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους φωτοανανέωσης προσώπου.

Μια από τις πιο δραματικές επιπτώσεις του ήλιου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οι προοδευτικές βλάβες, που προκαλεί στο δέρμα. Το δέρμα του προσώπου είναι πλεον εκτεθειμένο

και είναι πιθανό να εκδηλώσει το φαινόμενο της φωτογήρανσης. Η φωτογήρανση έχει αποδεδειγμένα αποδοθεί στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και εμφανίζεται με τα γνωστά συμπτώματα, όπως την απώλεια της ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος, της αφυδάτωσης και έντονης ξηρότητας, της απώλειας της λαμπρότητάς του και τη συνοδό τόνωση των ρυτίδων. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις παρατηρούνται τηλεαγγειεκτασίες, ερύθημα, δυσχρωμίες, ηλικιακές κηλίδες (πανάδες) ακόμη και προκαρκινωματώδεις αλλοιώσεις.

Ποια είναι τα στάδια της φωτογήρανσης
Το πρώτο σημάδι είναι η εμφάνιση καφέ κηλίδων μετά από μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο, οι οποίες ανάλογα με τον τύπο δέρματος εκδηλώνονται διαφορετικά. Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες παρουσιάζουν δυσχρωμίες και ξηρότητα. Στις σκουρόχρωμες παρατηρείται μία διάχυτη υπερμελάγχρωση (έντονες καφέ κηλίδες) και πιο άγρια υφή.
Η φωτογήρανση κατατάσσεται σε:
• Ήπια (συναντάται σε ηλικίες 25-35 ετών, όπου εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια φωτογήρανσης).
• Μέτρια (σε ηλικίες 35-50 ετών, όπου βλέπουμε πρώιμες ακτινικές υπερκερατώσεις, δηλαδή κοκκκινωπά σημάδια και γεροντικές κηλίδες).
• Προχωρημένη (μεταξύ 50-65 ετών, με ακτινικές κερατώσεις).
•Σοβαρή (συνήθως σε ηλικίες 60-75 ετών, στις οποίες μπορούν να εκδηλωθούν μέχρι και προκαρκινικές αλλοιώσεις του δέρματος).

Πώς θα προστατέψε το πρόσωπό σας από τη φωτογήρανση
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η προστασία απο τον ήλιο με τη χρήση κατάλληλων αντιηλιακών καθώς και η αποφυγή έκθεσης συγκεκριμένες ώρες. Παρόλα αυτά, η προστασία δεν είναι πάντα αρκετή γιατί, αφενός σπάνια είναι συνεχής, παρά τις οδηγίες του ιατρού και αφετέρου γιατί οι βλάβες αθροίζονται και εκδηλώνονται κάποια στιγμή λόγω της συσσωρευτικής επίδρασης του ηλιακού φωτός στο δέρμα.

Πώς αντιμετωπίζεται η φωτογήρανση
Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Καρυπίδης εφαρμόζει μια απο τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους φωτοανανέωσης προσώπου με τη χρήση κατάλληλων παραγόντων, τη θεραπεία APR (advanced photorejuvenation), που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, της ελαστικότητας και σύστασής του καθώς επίσης και την προστασία του από την περεταίρω συσσώρευση βλαβών από την ηλιακή ακτινοβολία. Με την επιστημονική αυτή μέθοδο, που συνδυάζει τη δράση αυξητικών παραγόντων με τις μοναδικές αντιγηραντικές ιδιότητες επιλεγμένων αντιοξειδωτικών και αυτόλογων ουσιών, επιτυγχάνεται σε ποσοστό άνω του 80%:

η εξάλειψη των τονισμένων ρυτίδων,η αναζωογόνηση του γερασμένου – κουρασμένου προσώπου καιη ανάδειξη του σφιχτού και λαμπερού νεανικού προσώπου.

Όλα αυτά με ένα εκπληκτικά μικρό κόστος σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, πολλές φορές αγνώστου προελεύσεως, και για ενα αποτέλεσμα που εγγυημένα προστατεύει τόσο την όψη, όσο και την υγεία του δέρματός σας.

Η θεραπεία είναι ασφαλής και ενδεδειγμένη ΚΑΙ για τις μέρες του καλοκαιριού, γιατί χρησιμοποιεί μήκη κύματος και τεχνικές που δεν αυξάνουν τη φωτοευαισθησία. Η μόνη πορϋπόθεση είναι να υπάρχει συνεχής και αποτελεσματική προστασία απο τον ήλιο με το κατάλληλο αντιηλιακό.

Για πληροφορίες και ραντεβού: iDerma, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, τηλέφωνο: 210 9220999.

O Δρ Δημήτρης Καρυπίδης είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, τη λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

The post Λίγο πριν βγείτε στην παραλία: Νικήστε τη φωτογήρανση με μια θεραπεία! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα