Λαδώνουν τα μαλλιά σας συχνά; 5 τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Καμία γυναίκα δεν συμπαθεί τα λαδωμένα μαλλιά! Αυτοί οι τρόποι θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα και να μη λαδώνουν τα μαλλιά σας.

Η λιπαρότητα είναι μια φυσική διαδικασία που οφείλεται στην δημιουργία του σμήγματος, δηλαδή των φυσικών ελαίων που αποφράσσουν τις ρίζες. Έχει ως σκοπό την προστασία της τρίχας από το σπάσιμο, κάνοντας την εύκαμπτη, αλλά και τη διατήρηση του τριχωτού της κεφαλής σε καλή κατάσταση. Χάρη σε αυτή τα μαλλιά φαίνονται μαλακά, λαμπερά και υγιή.

Όταν όμως η παραγωγή του σμήγματος είναι αυξημένη δημιουργείται μεγάλη λιπαρότητα και κάνει τα μαλλιά λαδωμένα και απεριποίητα.

Πιο συγκεκριμένα, όλο μας το σώμα εκτός από τις παλάμες και τα πέλματα είναι γεμάτο πόρους που συνδέονται με τους σμηγματογόνους αδένες. Η μεγαλύτερη πυκνότητα τους όμως βρίσκεται στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν και η παραγωγή των φυσικών ελαίων είναι κάτι απαραίτητο για τον οργανισμό, πολλές φορές υπάρχει υπερβολική έκκριση. Αυτή μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε λαδωμένα μαλλιά

Δοκιμάστε ένα dry shampoo

Την μέρα που ο διαθέσιμος χρόνος σας για να λουστείτε θα είναι λιγοστός, μπορείτε αντί αυτού, να χρησιμοποιήσετε λίγο baby powder ή κάποιο dry shampoo. Το εφέ που θα δημιουργηθεί θα είναι τουλάχιστον πιο matte.

Μην βάζετε conditioner σε όλο το μήκος της τρίχας

Αν έχετε αφέλειες μην βάλετε ποτέ conditioner σε αυτές. Γενικώς, το conditioner θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στις άκρες των μαλλιών σας. Αν βάλετε conditioner στη ρίζα και έχετε ήδη λιπαρά μαλλιά, τότε σίγουρα θα πρέπει να λουστείτε πάλι την επόμενη ημέρα.

Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι

Με τη βοήθεια λίγης θερμότητας από το πιστολάκι θα καταφέρετε να απομακρύνετε για λίγο την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

Βάλτε πούδρα κατά της λιπαρότητας

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποια πούδρα που θα προλάβει την πιθανή λιπαρότητα της επιδερμίδας του προσώπου σας. Αν η πούδρα αφαιρεί τη λιπαρότητα από το πρόσωπό σας θα κάνει τη λιπαρή ρίζα να μην φαίνεται τόσο.

Μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ μαλλιών

Το πρώτο που σκεφτόμαστε αν τα μαλλιά μας λαδώσουν είναι να κάνουμε μία αλογοουρά ή να τα μαζέψουμε στο πλάι. Μία στέκα καθώς και τσιμπιδάκια θα σας φανούν απαραίτητα.

Λουστείτε με στεγνά μαλλιά

Αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, λουστείτε εφαρμόζοντας πρώτα το σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά και ξεπλύντε το μετά από 2-3 λεπτά. Μετά συνεχίστε κανονικά το λούσιμο με το δεύτερο χέρι και το μαλακτικό στις άκρες των μαλλιών σας.

Το μυστικό

Προτιμήστε το πρωινό λούσιμο. Το βράδυ οι σμηγματογόνοι αδένες είναι πολύ ενεργοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λούσιμο των λιπαρών μαλλιών εκείνη τη στιγμή να αποδώσει μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος. Αντίθετα το πρωί οι εν λόγω αδένες είναι πιο ανενεργοί.

The post Λαδώνουν τα μαλλιά σας συχνά; 5 τρόποι να το αντιμετωπίσετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα