Γράμμα στη Μερκελ από τη φίλη μου την Ελένη

Αγαπημένη μου Αγγέλα,

Μου άρεσε που σε είδα τελείως ανεπιτήδευτη σήμερα το πρωί να περνάς το δρόμο, έξω από το παράθυρο του υπολογιστή μου. Πως ήθελα να σε φωνάξω για έναν καφέ να τα πούμε! Να φωνάξω και την Κούλα, να μας πει το φλιτζάνι. Να δούμε στα κατακάθια των όσων προηγήθηκαν, τι πρόκειται να μας συμβεί στο μέλλον. Ξέρεις, η φίλη μου η Κούλα, τα βρίσκει όλα! Αφού να φανταστείς, μου βρήκε την εθνική μας αξιοπρέπεια, που είχαμε χαμένη τόσα χρόνια και μου την είπε την περασμένη εβδομάδα.. Μπορεί να σου βρει

και το κολιέ που ξέχασες που το ακούμπησες μέσα στην φούρια των ελληνικών αποτελεσμάτων.

Μου άρεσαν και τα μαλλιά σου έτσι φρεσκολουσμένα και αχτένιστα. Τι το θες το πιστολάκι στον κρόταφο? Και λίγη ανεμελιά δεν βλάπτει. Πάντως, μου άρεσε και το κούρεμά σου. Πότε το έκανες? Το 1953? Σου τα έκοψαν στη μέση ? Θέλω να κουρευτώ και εγώ. Να με πάς, φιλενάδα, στους δικούς σου που ξέρουν να κουρεύουν! Ακριβώς το ίδιο με εσένα θέλω. Θα πάρει μια ανάσα ο σβέρκος μου!

Αχ βρε Αγγέλα, αποθύμησα τις γυναικείες κουβέντες με τον καφέ.. Όλο δουλειά, δουλειά. σε γραφείο κ εγώ και εσύ χάσαμε τη γυναικεία μας υπόσταση. Ξέρεις να κάνεις πρέτσεν? Θα με σώσεις αν μου δώσεις καμία συνταγή γιατί πήρα ένα σακί αλεύρι ενόψει πτώχευσης και δεν ξέρω τι να το κάνω. Δεν έχω ζυμώσει ποτέ! Εσείς τι τρώγατε στα δύσκολα χρόνια? Όλο και κάποια συνταγή της γιαγιάς σου θα έχεις κρατήσει. Είσαι πιο οργανωμένη εσύ. Και αν έχεις κρατήσει κανένα τεύχος BURDA , φέρε το να πάρουμε καινούρια μέτρα για πατρόν που να μας αφήνει και λίγο αέρα στη μέση. Γιατί όλο εγκυμονούνται κίνδυνοι όπως ακούμε και διαβάζουμε στα ΜΜΕ. Ας φοράμε κάτι πιο λάσκα.

Αγγέλα μου, ξέρεις, μου ήρθε ιδέα. Να το καθιερώσουμε και να συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα για καφεδάκι. Σκαστά, πριν πάμε γραφείο. Θέλεις να έρθεις Οβάλ, θέλεις να έρθω στο Café Berlin, δεν με ενοχλεί. Η παρέα έχει σημασία και η φιλία. Αν είμαστε φίλες, όπου και να βρεθούμε, καλά θα περάσουμε.

Άλλωστε, έχουμε τόσα κοινά που μας ενώνουν! Άντε! Καλή εβδομάδα! Και μην σε βάζουν κάτω οι δυσκολίες! Κοίτα εμένα!

Keywords
Τυχαία Θέματα