Δημιουργήστε μια όαση στο μπαλκόνι σας

Δεν έχει σημασία αν έχετε ένα μικροσκοπικό μπαλκόνι. Υπάρχουν προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τον εξωτερικό χώρο σε χαλαρωτικό καταφύγιο.

Πάρτε μια αιώρα
Όταν ξαπλώνετε στην αιώρα οι έγνοιες σας εξαφανίζονται – ή τουλάχιστον υποχωρούν όσο παίρνετε έναν υπνάκο. Ψάξτε για μία που να είναι φτιαγμένη από συνθετικές ίνες: το νερό τις διαπερνά, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μούχλα. Υπάρχουν αιώρες κατασκευασμένες από το νάιλον υλικό που χρησιμοποιείται στις ζώνες ασφαλείας, το οποίο σε διαφορετική

περίπτωση θα κατέληγε στη χωματερή.

Ποτίστε με προσοχή
Αν έχετε μεγάλη αυλή βάλτε το σύστημα ψεκασμού για μισή ώρα και θα σπαταλήσετε περίπου 700 λίτρα νερού. Όμως το να αφιερώσετε χρόνο να το κάνετε μόνοι σας, με το χέρι, είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος να ξεκινήσετε ή να τελειώσετε τη μέρα σας – και θα γλιτώσετε ένα σωρό νερό.

Φωτίστε
Τα εξωτερικά φώτα είναι μεγάλος μπελάς: πρέπει να χρησιμοποιείτε κεριά ή φανάρια, καλώδια ή να βασιστείτε μόνο σε αυτά που διαθέτετε ήδη. Οι ηλιακές λάμπες δεν αυξάνουν το λογαριασμό του ρεύματος ούτε απαιτούν καλώδια, ενώ προσφέρουν ατμοσφαιρικό, διαυγή φωτισμό για τα βραδινά πάρτι. Έξι ώρες απευθείας ηλιακού φωτός αρκούν για να φωτίζουν για ώρες.

Φτιάξτε ένα μίνι κήπο
Η κηπουρική σε γλάστρες είναι εύκολη, βολική κι ο χώρος διατηρείται τακτικός, ειδικά αν μιλάμε απλώς για μια πλάκα τσιμέντου ή το περβάζι του παράθυρου. Φυτέψτε βότανα που μπορείτε να προσθέσετε στη μαγειρική ή να τα μυρίσετε όποτε το έχετε ανάγκη (ο φρέσκος βασιλικός και το δεντρολίβανο είναι καλύτερα από τα αποξηραμένα αρωματικά, ενώ η φρέσκια μέντα είναι ο τέλειος τρόπος να δώσετε γεύση στα καλοκαιρινά κοκτέιλ χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη). Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ύπνου το βράδυ, φυτέψτε λεβάντα και χαμομήλι. Και τα δύο σας βοηθούν να κοιμηθείτε με φυσικό τρόπο. Αν ο χώρος είναι ηλιόλουστος, προτιμήστε φυτά όπως η καλαθέα ή η αφελάνδρα, με ανοιχτά κίτρινα λουλούδια και φύλλα με άσπρες λωρίδες. Αν το παράθυρό σας είναι μάλλον σκιερό, δοκιμάστε τον πόθο. Όσο για τις γλάστρες, προτιμήστε τις πολύχρωμες, φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά ή πηλό.
Το μυστικό
Αφιέρώστε μισή ώρα τη βδομάδα στην απομάκρυνση των ζιζανίων ή στη γενική φροντίδα του κήπου και μπορείτε να κάψετε και μέχρι και 300 θερμίδες και να εξαφανίσετε την ένταση της δουλειάς. Απλώς μην αφήνετε τα χέρια σας να σηκώσουν το φορτίο, αφού το χώμα ξηραίνει το δέρμα. Καλύψτε τα με ένα ζευγάρι γάντια, με σουέντ μικροΐνες στα δάχτυλα και τις παλάμες, ώστε να προστατεύονται από τα αγκάθια, τα μυτερά κλαδάκια και τα φυτά που προκαλούν ερεθισμούς, όπως ο δηλητηριώδης κισσός.

Keywords
Τυχαία Θέματα