Μπορείτε να γίνετε φίλοι με τον πρώην σας;

Όταν έχετε χωρίσει από μια σχέση είναι δυνατόν να παραμείνετε φίλοι; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κι είναι δύσκολο, χρειάζεται πολύ ωριμότητα και σκληρή δουλειά για να πετύχετε κάτι τέτοιο.

Αν υπάρχουν παιδιά είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε τουλάχιστον πολιτισμένοι μεταξύ σας. Αλλά αν δεν έχετε παιδιά ή οικονομικούς λόγους, που να σας δένουν μαζί και θέλετε να μείνετε φίλοι, θα πρέπει να σκεφτείτε για το πώς η φιλία σας θα λειτουργήσει: ποια θα είναι τα όρια και ποια είναι τα αληθινά σας κίνητρα για να διατηρήσετε την πρώην σας ή τον πρώην σας στη ζωή σας. Να τι να κάνετε:

Δώστε χρόνο


Εάν έχετε πρόσφατα χωρίσει, θα πρέπει να κάνετε λίγο χώρο στη νέα τάξη πραγμάτων προτού επανασυνδεθείτε φιλικά. Ρωτήστε τον εαυτό σας «Υπάρχουν αισθήματα αγάπης ή πόθου για τον πρώην σύντροφό σας;». Δεν μπορείτε απλώς να απενεργοποιήσετε τα ρομαντικά σας συναισθήματα. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προτού γίνετε φίλοι. Εάν δεν παραμείνετε για λίγο μακριά, να πάρετε τον χρόνο σας και να δημιουργήσετε μια νέα ζωή, το να παραμείνετε φίλοι διευκολύνει την ενοχή σας. Επιπλέον, μπορεί ο πρώην σας να εξακολουθεί να έχει αισθήματα για εσάς και να θέλει να αναζωπυρώσει τη σχέση σας.

Μπορείτε να μείνετε φίλοι;
Αν είναι φιλικός ο χωρισμός είναι πιο εύκολο να μείνετε φίλοι. Ωστόσο, αν ο χωρισμός ήταν καταστροφικός λόγω κάποιας προδοσίας ή απάτης, είναι δύσκολο να αποκαταστήσετε τη φιλία γιατί δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να έχετε κατανοήσει τι είναι σημαντικό σε αυτή τη φιλία. Είναι μια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά; Θέλετε να είστε πάλι μαζί; Νομίζετε ότι θα εξακολουθήσει να σας δίνει τη συναισθηματική στήριξη που χρειάζεστε; Αν δεν μπορούσατε να διατηρήσετε τη σχέση σας περισσότερο ως ζευγάρι, γιατί θέλετε να είστε φίλοι με αυτό το πρόσωπο; Αν νομίζετε ότι με το να είστε φίλοι με την πηγή του πόνου σας κι ότι μπορεί να σας βοηθήσει σε μια συναισθηματική κρίση, κάνετε λάθος.

Κατανοώντας τα κίνητρά σας για την επιθυμία σας να συνεχίσετε τη σχέση είναι σημαντικό. Μπορεί να αντιστέκεστε επειδή δε θέλετε να παραδεχτείτε την αποτυχία ή κρατάτε μία κρυφή ελπίδα ότι θα επανασυνδεθείτε. Αν το σκέφτεστε κάπως έτσι κάνετε στον εαυτό σας κακό. Για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό θα πρέπει να προχωρήσετε μπροστά κι όχι να μένετε εγκλωβισμένοι στα συναισθήματά σας και στην ελπίδα ότι θα τα ξαναβρείτε.

Βάλτε όρια
Τώρα δεν είσαι πια μαζί οπότε δεν μπορείτε να περιμένετε από τον σύντροφό σας να σας τηλεφωνεί κάθε μέρα ή να απαντά σε κάθε σας τηλεφώνημα επειδή χρειάζεστε βοήθεια. Οι κανόνες της προηγούμενης σχέσης δεν ισχύουν πια. Αυτή η μεταβατική φάση μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά σκεφτείτε ότι δημιουργείτε μια νέα σχέση πια, βάζοντας νέα όρια, από την αρχή.

Τα προβλήματα παραμένουν
Μην περιμένετε τα σοβαρά προβλήματα που είχατε μεταξύ σας να λυθούν μαγικά επειδή τώρα γίνατε φίλοι. Τα ίδια θέματα επικοινωνίας και σεβασμού ή το γεγονός ότι μισούσε το κάπνισμα θα είναι ακόμα εκεί. Αλλά στο πλαίσιο μιας φιλίας, δεν έχετε λόγο για το τι κάνει ο άλλος στη ζωή του τώρα.

Το μυστικό

Προχωρήστε! Πολλές φιλίες με τους πρώην εραστές τελειώνουν όταν εσείς ή ο/ηπρώην σας ξεκινούν μια νέα σχέση. Να είστε προετοιμασμένοι, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια παλιά οδυνηρά συναισθήματα. Κρατήστε επαφή στο ελάχιστο και σεβαστείτε το νέο τους σύντροφο και ίσως στο μέλλον να γίνεται όλοι καλοί φίλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα