Άρχισε πάλι το ίδιο τροπάριο; 6 μυστικά για να αντιμετωπίσετε την γκρίνια

Με ποιους τρόπους μπορείτε να αντιμετωπίσετε την γκρίνια ενός στενού σας προσώπου, ώστε να μην σας επηρεάζει; Αν άρχισε πάλι το ίδιο τροπάριο αυτά τα 6 μυστικά θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την γκρίνια και την μουρμούρα του άλλου!

1 Αξιολογήστε την σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζετε
Αξίζει να χαλάσετε την διάθεσή σας και κατά συνέπεια και του συντρόφου σας για κάτι που μπορεί να γίνει αργότερα ή ακόμα και την επόμενη ημέρα; Αν υπάρχει και άλλη δυνατότητα αναλογιστείτε την και αποφύγετε την σύγκρουση.

2 Αν νιώθετε εκνευρισμένοι, προσπαθήστε να διαχωρίσετε

προς τα πού πάνε τα «βέλη» του θύμου σας
Με ποιόν είστε θυμωμένοι και γιατί. Απαλλάξτε τους κοντινούς σας ανθρώπους από εκτοξευμένα βέλη που στην ουσία ανήκουν αλλού.

3 Αν αντιληφθείτε ότι είστε εσείς ο δέκτης θυμού και γκρίνιας που ανήκει σε τρίτους, ρωτήστε τον συνομιλητή σας τι του συμβαίνει.
Δείξτε κατανόηση και αποφύγετε μια κυνική αντιμετώπιση απλά γιατί στα δικά σας μάτια είναι ασήμαντος ο λόγος ξεσπάσματος. Για τον άλλο μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή για τους συγκεκριμένους λόγους να είναι σημαντικό.

4 Μιλήστε γι’ αυτά που σας ενοχλούν.
Συνήθως η γκρίνια και οι διαμάχες ξεκινάνε από πράγματα που κρατάμε μέσα μας πολύ καιρό.
5 Εκφράστε επιθυμίες, “θέλω” και όχι παράπονα.
Τα παράπονα ανήκουν σε παιδικές συμπεριφορές και κινδυνεύετε ο συνομιλητής μας να σας αντιμετωπίσει έτσι, με συνέπεια να εκνευριστείτε ακόμα περισσότερο. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως ενήλικες με σκοπό την κατανόηση και την επίλυση.

6 Το σπίτι είναι σύμβολο θαλπωρής, ηρεμίας και αγάπης.
Φροντίστε να το διατηρήσετε έτσι. Πάρτε μερικά λεπτά πριν μπείτε στο σπίτι για να αποφορτιστείτε από την ημέρα και επιλέξτε τι πρέπει να πάρετε μαζί σας.

Το μυστικό

Αν ο/η σύντροφος, φίλος, γνωστός, συγγενής «γκρινιάζει» για εξωτερικούς παράγοντες, προσπαθήστε να δείξετε την κατανόησή σας και δοκιμάστε την μέθοδο του αποπροσανατολισμού. Μη δώσετε τεράστια χρονική διάρκεια στη συζήτηση γιατί μπορεί το θέμα να διογκωθεί περισσότερο από το φυσιολογικό. Ρωτήστε τι θα ήθελε να κάνετε για να ξεχαστεί και να αλλάξει διάθεση.

The post Άρχισε πάλι το ίδιο τροπάριο; 6 μυστικά για να αντιμετωπίσετε την γκρίνια appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα