Βλεφαροπλαστική: Νεανικό Βλέμμα Που Εκπέμπει Αυτοπεποίθηση & Μαγνητίζει

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και αντικατοπτρίζουν κάθε μας συναίσθημα. Μήπως κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη αντικρίζεις ένα κουρασμένο, άτονο και λυπημένο βλέμμα, που μειώνει την αυτοπεποίθησή σου;

Τώρα μπορείς να αποκτήσεις ένα βλέμμα που εκπέμπει ζωντάνια, νεανικότητα και ακτινοβολεί λάμψη, χάρη στη βλεφαροπλαστική!

Μιλήσαμε με τον διακεκριμένο Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη και μας εξήγησε τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα της πολύ δημοφιλούς αισθητικής επέμβασης.

Πως δημιουργούνται οι σακούλες στην περιοχή των ματιών;

Με

την πάροδο του χρόνου, το δέρμα σταδιακά χάνει την ελαστικότητά του και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται χαλάρωση του δέρματος και του μυός. Αυτό συντελεί στην εμφάνιση ρυτίδων και πρηξίματος στην περιοχή των ματιών.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια πολύ δημοφιλή αισθητική επέμβαση, η οποία αφαιρεί τις σακούλες και απομακρύνει οριστικά το περιττό λίπος που συσσωρεύεται στα άνω και κάτω βλέφαρα.

Με τη βλεφαροπλαστική βελτιώνεται η όψη των βλεφάρων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ζωντανό, νεανικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση βλέμμα.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η βλεφαροπλαστική;Τη χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των άνω και κάτω βλεφάρωνΤο περιττό λίπος που αποθηκεύεται στα βλέφαρα και δημιουργεί την εντύπωση του πρηξίματοςΤις σακούλες κάτω από τα μάτιαΤα κάτω βλέφαρα που παρουσιάζουν πτωτική τάση Το περιττό δέρμα και τις λεπτές ρυτίδες που εντοπίζονται στα κάτω βλέφαραΠοιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική;

Υποψήφιοι για την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής είναι όσοι:

Δεν είναι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των βλεφάρων τουςΑντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα, που μπορεί να επηρεάζουν ακόμα και την όρασή τους αν υπάρχει μεγάλη περίσσεια δέρματος.Δεν πάσχουν από οφθαλμολογικά προβλήματα (πχ γλαύκωμα, ξηροφθαλμία, αποκολλήσεις κλπ.) Δεν αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα που εμποδίζουν την επούλωσηΈχουν ρεαλιστικές προσδοκίεςΠως πραγματοποιείται η επέμβαση;

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να αφορά στα άνω βλέφαρα, στα κάτω βλέφαρα ή να πραγματοποιηθεί και συνδυαστικά.

Άνω βλεφαροπλαστική

Στην περίπτωση της άνω βλεφαροπλαστικής, η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και με μια μικρή τομή, που γίνεται κατά μήκος του άνω βλεφάρου. Στη συνέχεια αφαιρείται το περιττό δέρμα και λίπος, για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση διαρκεί 45-60 λεπτά και η τομή συγκλείνεται με πολύ μικρά ράμματα, που αφαιρούνται σε 5-7 ημέρες.

Κάτω βλεφαροπλαστική

Στην κάτω βλεφαροπλαστική, η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Οι τομές γίνονται είτε ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες, είτε στην εσωτερική πλευρά του βλεφάρου, ώστε να είναι αόρατες.

Στη συνέχεια αφαιρείται το περιττό λίπος που ευθύνεται για τις αντιαισθητικές σακούλες και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ανακατανεμηθεί (fat redistribution) για να επιτευχθεί ένα απόλυτα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Η επέμβαση έχει συνολική διάρκεια 1 ώρα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βλεφαροπλαστικής;Μειωμένο αίσθημα πόνουΠολύ μικρά και λεπτά ράμματα, που αφαιρούνται μέσα σε 1 εβδομάδαΟι τομές πραγματοποιούνται σε αφανή σημεία, ώστε μόλις επουλωθούν, είναι πρακτικά αόρατεςΕξαιρετική μετεγχειρητική πορεία Οι μελανιές και το πρήξιμο εξαφανίζονται εντελώς σε 7 – 10 ημέρεςΜπορείς να επιστρέψεις σπίτι σου την ίδια κιόλας μέρα μετά την επέμβασηΔεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο Άριστο και απόλυτα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα Ποια είναι τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής;

Με την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και έχουν μακροχρόνια διάρκεια. Τα μάτια και το βλέμμα ζωντανεύουν, το πρόσωπο αποκτά μεγαλύτερη αρμονία και νεανικότητα, ενώ παράλληλα τονώνεται η αυτοπεποίθηση και αρχίζεις να αγαπάς και πάλι την εμφάνισή σου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και το κόστος της επέμβασης, κλείσε σήμερα ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό, Νικόλαο Καρμίρη.

The post Βλεφαροπλαστική: Νεανικό Βλέμμα Που Εκπέμπει Αυτοπεποίθηση & Μαγνητίζει appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα