6 μυστικά για να οργανώσετε ένα studio yoga στο σπίτι σας

Παρατηρούμε συχνά τον τελευταίο καιρό την τάση να γίνεται γυμναστική στο σπίτι. Και δεν εννοούμε βάρη, κάποιον διάδρομο ή ελλειπτικό αλλά yoga στον προσωπικό μας χώρο. Διαμορφώνετε ένα μικρό σημείο στο σπίτι σας και είτε μόνοι σας, είτε προσκαλώντας φίλους, ακολουθείτε τις οδηγίες real time videos, και γυμναζόσαστε, χαλαρώνετε, αφήνετε την κούραση της μέρας μακριά. Ας το κάνετε οργανωμένα,

διεγείροντας όλες σας τις αισθήσεις, και διευκολύνοντας σώμα και πνεύμα να συνεργαστούν. Η Μάγδα Κ. Μαυρίκη – αρχιτέκτων μηχανικός, σας δίνει 6 tips για να κάνετε την yoga στο σπίτι σας πιο ευχάριστη και πιο αποδοτική!

1. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η οργάνωση του χώρου σας! Τακτοποιήστε, όχι μόνο το σημείο στο οποίο θα γυμναστείτε, αλλά και ολόκληρο το δωμάτιο. Αλλιώς καθετί που θα σας υπενθυμίζει ότι πρέπει να τακτοποιήσετε, θα είναι ικανό να σας αποσπά την προσοχή. Στην οργάνωση του χώρου υπολογίστε καλά τα ελεύθερα σημεία που χρειάζονται γύρω από το στρώμα, ώστε να μη χρειάζεται με κάθε μεγάλη κίνηση να μετακινείτε πράγματα.

2. Επιλέξτε για την άσκησή σας ένα σημείο κοντά το παράθυρο. Στο χώρο που γυμνάζεστε πολύ σημαντικός είναι ο φυσικός φωτισμός. Κάθε τι τεχνητό σας αποσπάει περισσότερο. Άρα τοποθετήστε το στρώμα σας κάτω από το μεγαλύτερο άνοιγμα του σπιτιού, επιλέξτε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες και γυμναστείτε ιδανικά στο σούρουπο.

3. Αν είστε διατεθειμένοι να επιλέξετε και χρώμα τοίχων για να σας βοηθήσει θα σας πρότεινα παλ αποχρώσεις. Ανοιχτές διαβαθμίσεις του γκρι, κίτρινο, απαλό καφέ, ροζ, ή ανοιχτό γαλάζιο. Τα ήπια χρώματα μας βοηθούν στη συγκέντρωση και κάνουν πιο εύκολο το διαλογισμό!

4. Τοποθετήστε φυτά στο χώρο σας. Όχι μεγάλες γλάστρες, αλλά μικρά φυτά εσωτερικού χώρου διάσπαρτα βοηθούν δίνοντας ενέργεια και καλύτερη διάθεση.

5. Ανάψτε κεριά περιμετρικά του χώρου που θα γυμναστείτε. Κρεμ αποχρώσεις, ιδανικά με άρωμα βουνού, βανίλιας, κέδρου, ή κανέλας. Βοηθούν στη συγκέντρωση και στον τρόπο που λειτουργεί η αναπνοή.

6. Βάλτε μουσική. Κάποιοι ήχοι της φύσης, από πουλιά, θρόισμα φύλλων, κύματα της θάλασσας, ορμή καταρράκτη, θα σας βοηθήσουν να αποφορτιστείτε καλύτερα.

Το μυστικό

Αν θέλετε να βάλετε την κατάλληλη μουσική για Yoga σας προτείνουμε τα: Yoga & Meditation και Yoga Eastern Harmony που θα βρείτε στα δισκοπωλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα