4 παράξενα συστατικά αντιγήρανσης που ξεγελούν τον χρόνο

Στις καλλυντικές συνθέσεις εκτός από τους κλασσικούς αντιγηραντικούς και ενυδατικούς παράγονες θα βρείτε και κάποια άλλα περίεργα συστατικά που ξεγελούν τον χρόνο.

1 Δηλητήριο φιδιού
Το δηλητήριο του φιδιού είναι το νέο ανώδυνο botox για τις ρυτίδες. Oι κρέμες με δηλητήριο φιδιού είναι η νέα τάση στις κρέμες αντιγήρανσης λόγω κάποιου πεπτιδίου που σταματά τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς, συσφίγγοντας

την επιδερμίδα και εξαφανίζοντας τις ρυτίδες.

2 Έκκριμα σαλιγκαριού
Το gel από έκκριμα σαλιγκαριού έχει την τάση να διεισδύει στους πόρους της επιδερμίδας, καθαρίζοντάς την σε βάθος και συμβάλλοντας στην ανάπλασή της, μειώνοντας τις ατέλειες του δέρματος. Παράλληλα, προσφέρει εντατική ενυδάτωση και τόνωση, χαρίζοντας μια λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα. Κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που δρουν θεραπευτικά στα έντονα σημάδια που αφήνει η ακμή. Αποκαθιστώντας παράλληλα το δίκτυο του κολλαγόνου και της ελαστίνης στις περιοχές όπου υπάρχουν πολλές ουλές, βοηθά την επιδερμίδα να αναγεννηθεί.

3 Κινίνη
Πολύ γνωστό φάρμακο τον 18ο αιώνα για την ελονοσία στις μέρες είναι μια φανταστική ουσία για τις διεγερτικές ιδιότητες της στο βολβό της τρίχας .Η κινίνη είναι μια δραστική αλκαλοειδής ουσία που εξάγεται από τον αποξηραμένο φλοιό της Κιγχόνης με καταγωγή από τη Νότιο Αμερική. Εκτός από τις ανθελονοσιακές, αντιπυρετικές, μυοχαλαρωτικές και ορεξιογόνες ιδιότητες της κινίνης, επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι ο φλοιός της είναι επίσης πλούσιος σε αντιοξειδωτικά (φαινολικές ουσίες, κατεχίνες, κερσετίνη, τανίνες κλπ). Το εκχύλισμά της χρησιμοποιείται σε καλλυντικά για την προστασία της επιδερμίδας από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ακτίνες UV, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η μη ισορροπημένη διατροφή ενώ χρησιμοποιείται σε δυναμωτικά σαμπουάν και αγωγές κατά της τριχόπτωσης.

4 Εκχύλισμα βελανιδιάς
Η ουσία κερσετίνη που βρίσκεται κρυμμένη στο βελανίδι επεμβαίνει καταλυτικά στη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, διατηρεί τη ζωτικότητα των κυττάρων και βελτιώνει τη μορφολογία τους βοηθώντας την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει τα σημάδια του χρόνου.

The post 4 παράξενα συστατικά αντιγήρανσης που ξεγελούν τον χρόνο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα