Τάιλερ Μακμπέθ: Ο Στέφανος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη στο «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου,  ο Τάιλερ Μακμπέθ μίλησε για το αν βιώνει ρατσισμό στην Ελλάδα και για το πώς βλέπει το πολιτικό μέλλον του συζύγου του.

Όπως είπε αισθάνθηκε μια διαφοροποίηση για το ότι δεν είναι Έλληνας, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης είναι. Σημείωσε όμως ότι οι άνθρωποι τους έχουν δεχτεί και εξήγησε και γιατί. «Είναι ενδιαφέρον γιατί δεν αισθάνομαι απαραίτητα ρατσισμό επειδή είμαι γκέι και ταυτίζομαι

ως γκέι και το δηλώνω προς τα έξω. Ειλικρινά, νιώθω ότι έχω νιώσει διάκριση επειδή δεν είμαι Έλληνας. Έτσι, όταν πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι πιθανότατα θα βίωσα διακρίσεις επειδή είμαι γκέι, στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Νιώθω πιο άβολα σε πολλές περιπτώσεις όπου, ξέρετε, δυστυχώς, δεν μπορώ να μιλήσω τη γλώσσα αυτή τη στιγμή. Δουλεύω για να φτάσω εκεί. Αλλά, ξέρετε, είμαι ξένος και έχω έρθει στη χώρα του ελληνικού λαού και αυτή είναι η χώρα τους.»

«Και έτσι καταλαβαίνω ότι σε κάποιο βαθμό είναι περίεργοι να μάθουν ποιος είμαι. Αλλά την ίδια στιγμή, υπάρχει μια συγκεκριμένη δήλωση που έγινε για μένα «Ξέρετε, είμαστε εντάξει που είστε γκέι οι δυο σας, αλλά γιατί δεν βρήκε Έλληνα;»

«Και αυτό είναι πάντα κάτι που με χτυπάει πραγματικά. Και με έκανε να νιώσω κάπως να με ξεχωρίζουν, επειδή, ξέρετε, είμαι κι εγώ άνθρωπος. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να προσφέρω. Το ότι δεν είμαι Έλληνας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να νιώθω ίσως ευπρόσδεκτος εδώ, γιατί στο τέλος της ημέρας, ο σύντροφός μου είναι Έλληνας. Ανέλαβε αυτόν τον ηγετικό ρόλο και είμαστε αυτοί που είμαστε.»  Και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι λοιπόν μια περίπτωση για την οποία μιλάω, στη γενική εικόνα του να είμαι εδώ και να ζω στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, προφανώς ένιωσα πολύ ευπρόσδεκτος ως επί το πλείστον, αλλά υπήρξαν μερικές δηλώσεις εδώ και εκεί που με έκαναν να νιώσω ελαφρά διάκριση.»

Οι άνθρωποι δέχτηκαν ότι είμαστε αυθεντικοί

Ο Τάιλερ Μακμπέθ είπε ακόμα ότι η κοινωνία  βλέπει  πως είναι αυθεντικοί. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι βλέπουν απλώς να είμαστε αυθεντικοί, να είμαστε ο εαυτός μας. Και κοίτα, ο καθένας έχει άποψη, ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις για τα πράγματα. Αλλά θα έλεγα ότι η κοινωνία γενικά ήταν πολύ ανοιχτή, ξέρετε, ίσως ακόμη και στο να επανεξετάσει τη σκέψη της σχετικά με τη γνώμη που θα είχαν, να δουν ένα γκέι ζευγάρι ή να έβλεπαν ένα γκέι ζευγάρι σε ηγετικό ρόλο, ή, ξέρετε, πολλές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται απλώς την έκθεση.
Πρέπει να δουν κάποιον που προσδιορίζεται με έναν τρόπο και να αλληλεπιδράσουν μαζί του προτού μπορέσουν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτή η κατάσταση, όπως τι σημαίνει αλληλεπίδραση με έναν ομοφυλόφιλο, τι σημαίνει να αλληλεπιδρούν με ένα γκέι ζευγάρι. Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το κάνουν αυτό. Νομίζω λοιπόν ότι με λίγη έκθεση, οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι από όσο ίσως, νομίζω, όλοι μας περιμέναμε. Αυτό ήταν πολύ θετικό για εμάς, θα έλεγα.»

Πηγή: www.enikos.gr

The post Τάιλερ Μακμπέθ: Ο Στέφανος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα