«Πονοκέφαλος» για χιλιάδες επαγγελματίες η ταυτοποίηση των POS με την ΑΑΔΕ

Πονοκέφαλο σε χιλιάδες επαγγελματίες έχει προκαλέσει η νέα διάταξη για την ταυτοποίηση των POS με την ΑΑΔΕ. Οι επαγγελματίες θα πρέπει με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISNΕΤ να μπουν στο παρακάτω link https://www1.aade.gr/gsisapps5/myaade/#!/arxiki και να οριστικοποιήσουν τους σωστούς αριθμούς MID και TID που αναγράφονται στην

σύμβαση που έχουν με τους παρόχους καθώς και πάνω στο τερματικό POS.

ΠΡΟΣΟΧΗ η ΑΑΔΕ απέστειλε στις 25/10/2023 χιλιάδες EMAIL με τους δηλωμένους αριθμούς MID και TID που αναγράφονται στα τερματικά και στις συμβάσεις μεταξύ Παρόχου και Επιχείρησης που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ορθά και σας προτρέπει να μην υποβάλλεται δήλωση αποδοχής. Aν αντιπαραβάλλετε τους αριθμούς και υπάρχουν λάθη στην καταχώρηση που φαίνεται στην ΑΑΔΕ μπορείτε να κάνετε την αλλαγή των ορθών αναγραφόμενων αριθμών από τα POS και στην συνέχεια αποδοχή ώστε να οριστικοποιηθεί στο σύστημα. Η παραπάνω υποχρέωση τελειώνει στις 31/10/2023 για τους υπόχρεους επαγγελματίες που έχουν ήδη στην κατοχή τους POS.

Παράλληλα αναρτήθηκαν λίστες με χιλιάδες ΚΑΔ που είναι υπόχρεοι σε αγορά ή ενοικίαση από τους παρόχους μηχανημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών POS, οπότε μόλις παραλάβουν νέο θα πρέπει άμεσα να το δηλώσουν – ταυτοποιήσουν στην παραπάνω πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από τις 10 έως το τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία της σύμβασης. Σε περίπτωση βλάβης, κλοπής ή απώλειας της συσκευής θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν νέο POS να διαγράψουν το παλιό και να καταχωρήσουν το καινούργιο ώστε να υπάρχει άμεσα συνδεδεμένο και ταυτοποιημένο με την επιχείρηση. Εννοείτε θα ακολουθήσουν πρόστιμα ακόμα και αναστολή δραστηριότητας της επιχείρησης μιας και ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ θα είναι άμεσος.

Προσοχή θα ακολουθήσει και η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ΦΤΜ για ενημέρωση της ΑΑΔΕ σε Real Time από την χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Χρήστος Βούκας – Φοροτεχνικός
[email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/cris.voukas

The post «Πονοκέφαλος» για χιλιάδες επαγγελματίες η ταυτοποίηση των POS με την ΑΑΔΕ first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα