Εκκένωση καταυλισμού από την αστυνομία: Μεταφέρθηκαν 53 πρόσφυγες

Χώρος διαμονής για Κούρδους, Σύριους και Αφγανούς πρόσφυγες αποτελούσε το κτίριο υπό κατάληψη στο κέντρο του Λαυρίου μέχρι τα ξημερώματα που εκκενώθηκε από την τοπική αστυνομία. Το κτίριο αποτελούσε αντικείμενο της τουρκικής προπαγάνδας , με πρόφαση ότι στέγαζε τρομοκράτες. Με συνεννόηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα 53 άτομα εκ των οποίων 26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε υφιστάμενες δομές.

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με την θέληση των ανθρώπων αυτών, ωστόσο οι ίδιοι δήλωσαν πως δεν είχαν λάβει ενημέρωση και ούτε είχαν δώσει

την συναίνεσή τους.

Το κτίριο αυτό ανήκε στο δημόσιο και από το 1947 προσέφερε στέγαση σε πρόσφυγες. Πριν από μερικούς μήνες με κυβερνητική απόφαση δικαιωματικά μεταβιβάστηκε στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Ο καταυλισμός είχε προβλήματα στατικότητας από το 2006, οπότε αποφασίστηκε ότι θα κατεδαφιστεί και θα κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης και από πάνω πλατεία, με στόχο την διευκόλυνση στην πρόσβαση στο λιμάνι του Λαυρίου, ιδιαίτερα με αφορμή την έλευση του προαστιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα