Australian Open: Νικητής ο Τζόκοβιτς – Πάλεψε μέχρι τέλους ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open. Ο αγώνας με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν γεμάτος στιγμές έντασης και αγωνίας, σε μια μάχη που θα συζητάμε για καιρό. Ο Σέρβος στέφθηκε βασιλιάς με 3-0 σετ με 6-3, 7-6(4), 7-6(5).

KING OF MELBOURNE @DjokerNole pic.twitter.com/myM619PTVN

#AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο αγώνας είχε διάρκεια δύο ώρες και 59 λεπτά. Εκτός από το πρώτο Grand Slam -και 10ο στην Μελβούρνη- της χρονιάς, που είναι και το 22ο (σ.σ. όσα έχει κατακτήσει και ο Ράφα Ναδάλ) στην καριέρα του, ο «Νόλε» επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

Τρίτο σετ 7-6(5)

Το τρίτο σετ, άρχισε με διαδοχικά break, πρώτα από τον Τσιτσιπά και αμέσως μετά από τον Τζόκοβιτς. Στη συνέχεια, αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους (2-2 και 3-3), με τον Σέρβο να διαχειρίζεται ιδανικά τις συνθήκες και να υπερασπίζεται με εξαιρετικό τρόπο τα κεκτημένα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία -και παραμένει- ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και μάλιστα σ’ αυτήν την ηλικία.

Trading breaks to begin the third #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/msii0chRwp

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Ο «Νόλε» προηγήθηκε με 4-3, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν ήταν διατεθειμένος να «παραδοθεί άνευ όρων» και ισοφάρισε σε 4-4. Με ένα «καθαρό» game, ο Σέρβος προηγήθηκε με 5-4 και οι μπάλες πήγαν στα χέρια του Τσιτσιπά, ο οποίος σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς και ανταποκρίθηκε, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Παίζοντας με… μαθηματική ακρίβεια, ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 6-5 κι έθεσε ξανά τον Τσιτσιπά με την «πλάτη στον τοίχο».

Ο νεαρός, αντεπεξήλθε εκ νέου και αφού ισοφάρισε σε 6-6, «έστειλε» το σετ στο tie break. Ο Σέρβος, ο οποίος πριν από τον αγώνα έκανε λόγο ακόμη και για πέντε σετ, είχε φθάσει τόσο κοντά στη νίκη, που δεν… γινόταν να χάσει την ευκαιρία. Προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 κι έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5, έπειτα από μία ώρα και δέκα λεπτά.

They're loving this #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/8djTcXB345

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Δεύτερο σετ 7-6 (4)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ αντεπιτέθηκε έπειτα από ένα κακό ξεκίνημα. Ο Έλληνας τενίστας πίεσε πολύ τον Σέρβο και ο Τζόκοβιτς αναγκάστηκε να τρέξει περισσότερο από ό,τι στο πρώτο σετ, καθώς ο Τσιτσιπάς βρήκε τον ρυθμό του.

"Now that is a big hold."@steftsitsipas • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/VRTwsT54jO

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος, τον στηρίζει από τις κερκίδες και οι κάμερες του Australian Open έπιασαν το στιγμιότυπο όπου πανηγυρίζει.

Dad loved that @steftsitsipas • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/2AOEezHS0g

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Σε ένα σημείο ο Τζόκοβιτς έπεσε, αν και δεν οφειλόταν στον οπίσθιο μηριαίο και γρήγορα συνήλθε. Ωστόσο, ήταν φανερά εκνευρισμένος.

Έχμ … #Tsitsipas pic.twitter.com/ZV7rff3L9O

— Costas J. (@CostasJGabriel) January 29, 2023

Πρώτο σετ 6-3

Novak strikes first @DjokerNole leads Stefanos Tsitsipas 6-3 in the men's singles final.#AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/JEx00FWDnB

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Ο Τζόκοβιτς έκανε μπρέικ στο τέταρτο game του πρώτου σετ και δεν κοίταξε πίσω, σφραγίζοντας το πρώτο σετ με 6-3. Ο Τσιτσιπάς χρειαζόταν μια αστραπιαία εκκίνηση αλλά ο Σέρβος σταρ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες του, τρέχοντας για να κερδίσει το πρώτο σετ.

Οι θεατές χειροκρότησαν τον Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ

Business as usual for @DjokerNole as the crowd reacts to the No.4 seed taking the opening set!#AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/soft8Vhljj

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Η είσοδος Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς στο γήπεδο

The time is now.#AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/kaNZ5fqa8G

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Walk of Champions complete #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/tJjS37O9XC

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Πηγή: www.enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Australian Open, Νικητής, Τζόκοβιτς – Πάλεψε, Τσιτσιπάς,Australian Open, nikitis, tzokovits – palepse, tsitsipas