Τάρτα με τόνο και κρεμμύδια

Τάρτα με τόνο και κρεμμύδια

ΑπόEua, 18/02/2013

Μια τάρτα τελείως διαφορετική...

Total Time: 01h 25min Χρόνος προετοιμασίας: 45Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40ΛεπτάΥλικά:Για την ζύμηΑλεύρι - 250 γρΒούτυρο - 150 γρΑλάτι - μια πρέζαΝερό - αν χρειαστείΓια την γέμισηΚρεμμύδια ξερά - 2 ψιλοκομμέναΤόνος νερού - 1 κονσέρβαΚρεμμύδια φρέσκα - 5 ψιλοκομμέναΑυγά - 2 (χτυπημένα)Βούτυρο - 2 κουταλιές σούπαςΚασσέρι - 250 γρ τριμμένοΓάλα εβαπορέ - 1 1/2 φλυτζάνι Μαϊντανό -
λίγο για το πασπάλισμαΑλάτι - πιπέρι - Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια , το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί , ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνεί μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα . Μετά από 1/2 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο , το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας και την τρυπάμε με το πιρούνι. Βάζουμε λαδόκολλα από πάνω κομμένη στο μέγεθος της τάρτας. (Αν θέλουμε για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε λίγα όσπρια). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για την γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει , προσθέτουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια (αφού τον στραγγίξουμε λίγο) , το τυρί τριμμένο , τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα), το γάλα , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο , την ξεσκεπάζουμε από την λαδόκολλα και γεμίζουμε την επιφάνεια της με την γέμιση μας.Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανόμας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα