Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes: Διάρκεια, κόστος και ανάλυση

1080p στο PS4, 720p στο Xbox One! Χωρίς Platinum Trophy στα PS4 και PS3. [UPDATE 4]

[Αρχική δημοσίευση: 5/2/14] Το γνωστό Αμερικάνικο περιοδικό GameInformer είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το Metal Gear Solid: Ground Zeroes και να γράψει τις εντυπώσεις του από το gameplay στο νέο τεύχος του. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως το campaign είχε διάρκεια λιγότερο από δύο ώρες!

Πάντως

στον χρόνο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα side missions και το console exclusive υλικό, άρα μιλάμε για δύο ώρες gameplay στο κύριο campaign, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά μικρή αυτή η διάρκεια.

{youtube}gnXQRe_T1u8|500|300{/youtube}

Πριν αναρωτηθείτε τον λόγο για τον οποίο το Metal Gear Solid: Ground Zeroes είναι τόσο σύντομο, να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για πρόλογο του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain καθώς θα σας εισάγει στο κλίμα της ιστορίας του και στο gameplay του. Η τιμή του θα κυμανθεί στα 24 ευρώ για την έκδοση του PS3 και του Xbox 360, ενώ οι εκδόσεις για τις next-gen κονσόλες, PS4 και Xbox One, θα κοστίζουν 36 ευρώ. Ωστόσο, κάποιες φήμες αναφέρουν πως η retail έκδοση του Ground Zeroes για PS3 και του Xbox 360 θα κοστίζει επίσης 36 ευρώ.

[UPDATE 6/2/14] O Hideo Kojima μέσω του Twitter απάντησε στα δημοσιεύματα του GameInformer, σύμφωνα με τα οποία τo Metal Gear Solid V: Ground Zeroes διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Ο δαιμόνιος developer τόνισε ότι η μη γραμμική ροή του παιχνιδιού προσφέρει μεγαλύτερο βάθος στο gameplay. O Κοjima αναφέρει χαρακτηριστικά: "To Metal Gear Solid V: Ground Zeroes περιλαμβάνει τις βασικές αποστολές, συν πέντε Side Ops. Όλες οι αποστολές περιλαμβάνουν εξτρά στοιχεία, όπως το Trial Records, στο οποίο μπορείτε να αναμετρηθείτε με άλλους παίκτες σε online περιβάλλον. Κοινώς δεν έχουμε μία γραμμική ροή, όπως τα προηγούμενα Metal Gear Solid, καθώς το Ground Zeroes προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και μπορείτε να το προσεγγίσετε με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να το παίξετε ξανά και ξανά χωρίς να βαρεθείτε."

Επιπροσθέτως, ο Kojima τόνισε ότι πιστεύει πως το "Play Time" του Ground Zeroes θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των παικτών, προφανώς αναφερόμενος στο replayability του παιχνιδιού και την ενασχόλησή σας με της προαιρετικές αποστολές. Εσείς είστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Kojima και από την μικρή διάρκεια, που όπως φαίνεται θα έχει το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes; Πείτε μας τις απόψεις σας στο forum του GameWorld.

Το Metal Gear Solid: Ground Zeroes θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου για PS3, PS4, Xbox 360 και Xbox One.

[UPDATE 2: 17/2/14] Η Konami επιβεβαίωσε τις φήμες σχετικά με την ανάλυση και το frame rate των εκδόσεων του Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes σε PS4 και Xbox One.

Η έκδοση του PS4 θα τρέχει σε 1080p ανάλυση στα 60 frames το δευτερόλεπτο. Η αντίστοιχη του Xbox One στα 720p επίσης στα 60 frames το δευτερόλεπτο. Όσο για τις κονσόλες έβδομης γενιάς, οι εκδόσεις των PlayStation 3 και Xbox 360 θα τρέχουν στα 720p με 30 frames το δευτερόλεπτο.

Μαζί με τις παραπάνω πληροφορίες, η Konami αποκάλυψε και μία σειρά από screenshots που δείχνουν τα συγκριτικά τεστ ώστε να βγάλετε και οι ίδιοι τα συμπεράσματά σας.

Όσοι δεν έχετε αγοράσει ακόμη PS4 θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μια Limited Edition κονσόλα στα χρώματα του νέου Metal Gear Solid. Αυτό θα ισχύσει για την Ιαπωνία, καθώς για την Ευρώπη αναμένουμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Διαφορετικά θα μπορούμε να την αποκτήσουμε με online αγορά, καθότι οι κονσόλες της Sony είναι region free!

[UPDATE 3: 1/3/14] Η Konami προχώρησε σε μείωση της τιμής του Metal Gear Solid: Ground Zeroes για τα PS4 και Xbox One και συγκεκριμένα θα κοστίζουν 33.00€ τόσο σε retail, όσο και σε ψηφιακή μορφή. Οι αντίστοιχες εκδόσεις των PS3 και Xbox 360 θα πωλούνται προς 32.00€ σε retail, με την ψηφιακή έκδοση να κοστίζει κάτι παραπάνω από €24.

Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε μέσω του bestprice.gr, στα ελληνικά καταστήματα το κόστος των next-gen retail εκδόσεων ξεκινάει αυτή την στιγμή από τα 30.50€ και φτάνει τα 36.50€, ενώ για PS3 και Xbox 360 το Ground Zeroes πωλείται προς 28.50€.

[UPDATE 4: 17/3/14] Στις εκδόσεις του Metal Gear Solid V: Ground Zeroes για το PS4 και το PS3 δεν θα υπάρχει Platinum Trophy. To γεγονός αυτό οφείλεται στην πολιτική της Sony, βάση την οποίας οι budget τίτλοι δεν έχουν το πολυπόθητο πλατινένιο trophy, όπως δήλωσε άλλωστε και ο Hideo Kojima μέσω Twitter. Θυμίζουμε ότι λόγω της μικρής διάρκειάς του το Ground Zeroes θα κυκλοφορήσει σε μία τιμή κοντά στα 30 ευρώ. Στις κονσόλες της Sony λοιπόν θα υπάρχουν 13 Bronze, ένα Silver και ένα Gold Trophy. Να σημειωθεί ότι σε αμφότερα τα Xbox One και Xbox 360, το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes θα έχει ένα κανονικό σετ από Achievements (1.000 πόντοι).

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα