Xbox One: Ασύμβατα τα περιφερειακά του Xbox 360

Όσα περιφερειακά έχετε αγοράσει στο Xbox 360 θα είναι...άχρηστα;

Ύστερα από τις πληροφορίες που έχουν βγει προς τα έξω σχετικά με τις always online απαιτήσεις του Xbox One και τις πληροφορίες περί πληρωμής σε μεταχειρισμένα games, τώρα άλλη μια νέα

είδηση έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Εκπρόσωπος της Microsoft που βρέθηκε στο booth όπου φιγούραρε το Xbox One, δήλωσε στο Joystiq.com ότι "Λόγω της ανώτερης τεχνολογίας του που επιτρέπει ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, το Xbox One θα είναι συμβατό μόνο με τα δικά του controllers και περιφερειακά". Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ότι χειριστήρια και λοιπά περιφερειακά έχετε στην κατοχή σας (όπως το πρώτο Kinect) απ' το Xbox 360 δεν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη νέα κονσόλα της Microsoft.

Το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει συμβατότητα των χειριστηρίων, κάτι που βλέπουμε σε κονσόλες που αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων. Για παράδειγμα τα Wiimote είναι συμβατά πέρα απ' το Wii και στο Wii U. Επιπρόσθετα, το Kinect είναι ένα εξάρτημα που κοστίζει σήμερα 100 ευρώ (150 για όσους το αγόρασαν τις πρώτες ημέρες) άρα οι κάτοχοί του θα θέλουν σε κάθε περίπτωση να κάνουν την απόσβεσή τους σε μια νέα κονσόλα.

Βέβαια, για να κάνουμε και το δικηγόρο του διαβόλου, αν ο "εκπρόσωπος" αυτός που μίλησε στο Joystiq δεν συστήθηκε με ονοματεπώνυμο τότε κανείς δεν αποκλείει να είναι κάποιος τυχαίος εθελοντής που απλά επέβλεπε το χώρο και όχι κάποιο στέλεχος. Με απλά λόγια, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για κάτι αν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Αν όμως όντως ισχύει κάτι τέτοιο, η Microsoft θα έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο, αυτή τη φορά απέναντι στους παλιούς κατόχους Xbox 360.

Διαβάστε τη συνέντευξη τύπου της Microsoft για το Xbox One με φωτογραφίες και βίντεο της κονσόλας καθώς επίσης και όλες τις ειδήσεις που έχουν βγει έως αυτή την ώρα. Ημερομηνία κυκλοφορίας και κόστος δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Περισσότερα θα δούμε στην E3, 11-13 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.

Keywords
Τυχαία Θέματα