The Legend of Zelda: The Minish Cap

Η Hyrule στο μικροσκόπιο.

To Τhe Legend of Zelda: The Minish Cap αποτελεί τον 12ο τίτλο της πασίγνωστης Action-Adventure σειράς και το τρίτο Zelda game. Δημιουργήθηκε το 2004 για το Game Boy Advance από την Ιαπωνική Capcom (Resident Evil, Devil May Cry,

Street Fighter) και επανακυκλοφορεί σήμερα για το Wii U. H Capcom είχε συνεργαστεί ξανά με την Nintendo για την δημιουργία των The Legend of Zelda: Oracle of Seasons και Oracle of Ages τα οποία κυκλοφόρησαν για το Game Boy Color το 2001 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως τόσο για το design και το story τους όσο και για το gameplay το οποίο έμενε πιστό στα πρότυπα της σειράς Zelda. Με το Minish Cap η Capcom έβγαλε την Nintendo για μια ακόμα φορά ασπροπρόσωπη με ένα φορητό Zelda το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ετεροθαλή αδέρφια του.

Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του το 2004 για το Game Boy Advance, το The Minish Cap κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου σε πωλήσεις, καθιστώντας το έτσι ως ένα από τα πιο καλοπουλημένα games της σειράς Zelda σε φορητές κονσόλες. 10 χρόνια μετά, το The Legend of Zelda: The Minish Cap επιστρέφει στην Virtual Console του Wii U και είναι όσο υπέροχο το θυμάστε.

In a kingdom far away
Η ιστορία του The Minish Cap περιστρέφεται γύρω από τις ηρωικές πράξεις του ξωτικόμορφου Link, o οποίος για μία ακόμα φορά θα πρέπει να σώσει την παιδική του φίλη και πριγκίπισσα της Hyrule, Zelda, από την κατάρα του μάγου Vaati που την άφησε πετρωμένη στο κάστρο της Hyrule. Για να το καταφέρει αυτό ο Link θα χρειαστεί την βοήθεια των μικροσκοπικών Picori, μιας φυλής της Hyrule που ζούσε για χρόνια κρυμμένη από τους ανθρώπους.

Use the tri-Force Link!
Το The Legend of Zelda: The Minish Cap επιστρέφει την σειρά Zelda στις 2D gameplay ρίζες της. Η κάμερα είναι top down και δεν υπάρχει κάποιο είδος targeting αλλά όπως και στα τρία πρώτα Zelda games, έτσι και σε αυτό η 2D οπτική δίνει μια ψευδαίσθηση μεγέθους στον χάρτη, κάτι που το Minish Cap χρειάζεται μιας και έχει ίσως τον μικρότερο χάρτη από τα Zelda games. Αυτό που κάνει το The Minish Cap όμως την πιο “μεγάλη” περιπέτεια του Link είναι η ιδιότητα του να γίνεται μικροσκοπικός. Μέσω ενός μαγικού καπέλου, τον Ezlo, ο Link μπορεί να συρρικνώνεται για να περνάει μέσα από διάφορα εμπόδια ή να επισκέπτεται τις πόλεις των Picori δίνοντας μια νέα διάσταση στο ήδη ικανοποιητικό στοιχείο της εξερεύνησης που έχουν τα Zelda games.

Στο The Minish Cap, o Link μπορεί να κάνει equip δυο αντικείμενα κάθε φορά. Το ένα αντικείμενο χρησιμοποιείται με το κουμπί A και το δεύτερο με το B ενώ το R χρησιμεύει για να σπρώξετε εμπόδια, να μιλήσετε στους διάφορους κατοίκους της Hyrule ή να κάνετε roll, κίνηση που πρώτη φορά θα συναντήσετε σε 2D Zelda. Τα περισσότερα items που θα βρείτε στο The Minish Cap προέρχονται από κάποιον παλαιότερο τίτλο Zelda με μικρές αλλαγές όπως η Wind Ocarina που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε γρήγορα στον χάρτη, τα Pegasus Boots που σας δίνουν την ιδιότητα να κάνετε charge επίθεση ή να πετάτε πάνω από εμπόδια, το Boomerang και το Bow. Άλλα αντικείμενα πάλι κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους όπως το Gust Jar που ρουφάει αντιπάλους ή το Cane of Pacci που χρησιμεύει στο να λύσετε γρίφους ή να επιτεθείτε σε κάποια από τα boss.

Κύριο αντικείμενο του The Legend of Zelda: The Minish Cap είναι το Picori Blade. Πρόκειται για το θρυλικό σπαθί των Picori το οποίο ο Vaati σπάει στην αρχή της ιστορίας και η επιδιόρθωσή του αποτελεί το πρώτο κεντρικό quest. Στην τελική του μορφή το Picori Blade μετατρέπεται σε ένα ακόμα γνώριμο item το οποίο δεν θα αναφέρω για λόγους spoiler.

Μία μικρή περιπέτεια με μεγάλη καρδιά που θα κλέψει σίγουρα και την δικιά σας.


Mini Windwaker
Σκεφτείτε το The Legend of Zelda: The Windwaker σε 2D κι αυτό ακριβώς είναι το The Minish Cap. Τα μοντέλα των χαρακτήρων, οι αντίπαλοι αλλά και κάποια από τα bosses είναι όλα παρμένα από την θαλάσσια περιπέτεια του Link για το GameCube και η μετατροπή τους σε 2D λειτουργεί άψογα. Τα γραφικά του The Minish Cap είναι ίσως τα καλύτερα που θα συναντήσετε στο Game Boy Advance με όμορφα ζωηρά χρώματα, καλοσχηματισμένα sprites και βουτυρένια για την εποχή animations. Η μουσική επένδυση που ήταν πάντα και το πιο δυνατό στοιχείο των Zelda games είναι και σε αυτόν τον τίτλο υπέροχη με μελωδίες που θα σας μείνουν και αφού θα κλείσετε την κονσόλα.

Η μεγαλύτερη μικρή περιπέτεια
Το main story θα σας πάρει γύρω στις 20 ώρες για να το ολοκληρώσετε, ενώ αν θέλετε να βρείτε κάθε κρυμμένο μυστικό του μαγευτικού κόσμου της Hyrule θα πρέπει να ξοδέψετε πάνω από 30 ώρες. Εκτός αυτού, το The Legend of Zelda: The Minish Cap καταφέρνει να συγκεντρώσει όλες τις αρετές των Zelda games σε ένα μικροσκοπικό πακέτο. Καλό combat system, σπουδαίο story, χαρακτήρες με τους οποίους δένεσαι αλλά πάνω από όλα την αίσθηση της εξερεύνησης και της περιπέτειας που μόνο η σειρά The Legend of Zelda ξέρει να προσφέρει.

Θετικά:
- Αυθεντική Zelda εμπειρία
- Τα καλύτερα ίσως γραφικά της σειράς στο Game Boy Advance
- Όμορφη μουσική επένδυση
- Η χαμηλή τιμή στο Virtual Console

Αρνητικά:
- Μικρό map
- Λίγες πρωτοτυπίες σε σχέση με παλαιότερα Zelda games

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

Για 7 ευρώ στο Wii U eshop, η αγορά του συστήνεται ανεπιφύλακτα σε fans της σειράς και μη.

Κοσμάς Κ. Φλωρής

Keywords
Τυχαία Θέματα