Redtube: Πρόστιμο στους επισκέπτες του

30.000 χιλιάδες Γερμανοί πλήρωσαν...250 ευρώ πρόστιμο ο καθένας!

Και εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα, σκάει η παρακάτω είδηση και μας αφήνει... κάγκελο!

Ένα δικηγορικό γραφείο από την Ελβετία, έστειλε σε περίπου 30.000 Γερμανούς επιστολές στα σπίτια τους για να τους προειδοποιήσει ότι παρακολούθησαν σκληρό πορνό... εννοούμε "ταινίες ερωτικού περιεχομένου" στο... άγνωστο Redtube που προστατεύονται από πνευματικά (και σωματικά θα λέγαμε) δικαιώματα και τους καλεί να πληρώσουν πρόστιμο €250!

Οι

εν λόγω ερωτικές ταινίες συμπεριλαμβάνουν παραγωγές όπως: Amanda's Secret (6.9/10), Miriam's Adventure (8.2/10) και Glamour Show Girls (δαγκωτό 10άρακι). Αρχικά ειπώθηκε ότι τα ντροπιαστικά αυτά γράμματα εστάλησαν κατά λάθος, αλλά ο Tomas Urmann της δικηγορικής εταιρείας U+C δήλωσε στην Γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ότι μέσα στην επόμενη χρονιά σκοπεύουν να ερευνήσουν και άλλες υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων ταινιών πορνό σε διάφορα πορνο-sites. Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό θα αφήσει πολλούς στα κρύα του λουτρού.

Τα streaming sites κατάφερναν να αποφεύγουν τους νόμους περί copyrights, καθώς δεν δημιουργείται κάποιο αντίγραφο των ταινιών στους υπολογιστές των χρηστών. Παρόλα αυτά, αναφέρεται ότι ένα μικρό μέρος τους δημιουργείται στο σκληρό δίσκο και συγκεκριμένα στην προσωρινή μνήμη (cache) του υπολογιστή (καταραμένο buffering!).

Το δικαστήριο της Κολωνίας παρέδωσε τις διευθύνσεις IP των χρηστών στην δικηγορική εταιρεία, μπερδεύοντας το Redtube ως ένα file-sharing site. Αρκετοί χρήστες επικοινώνησαν με τους δικηγόρους της εταιρείας που τους έστειλε τα γράμματα λέγοντας ότι δεν θυμούνται καν τους τίτλους από τις πορνοταινίες που παρακολούθησαν και ρωτούσαν αν τελικά χρειάζεται να πληρώσουν το πρόστιμο ή όχι. Κάποιοι άλλοι δήλωσαν επίσης ότι δεν επισκέφτηκαν ποτέ το παραπάνω site. Τους πιστεύουμε χωρίς δεύτερη σκέψη!

Αναμένουμε με... ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι "κάτω τα χέρια σας από τα porn-sites!". Όχι εσείς, αυτοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα