Press Start: Mods στα PC games

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε δωρεάν content.

Ένα από τα σημαντικά ατού του PC gaming είναι η ύπαρξη των mods (συντομογραφία του "modifications"), τα οποία αφορούν πακέτα αρχείων και αλλαγές στον κώδικα ενός παιχνιδιού με σκοπό να σας προσφέρουν περισσότερο περιεχόμενο ή ακόμα και να σας προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες σε σχέση με την αρχική μορφή ενός video game. Τα mods αναπτύσσονται συνήθως από τους fans ενός παιχνιδιού, διατίθενται δωρεάν και περιλαμβάνουν από επιπλέον πίστες

και όπλα, έως και ολόκληρα total conversions που αλλάζουν μέχρι και το genre ενός τίτλου.

Το πιο διαδεδομένο mod αυτή την στιγμή είναι ίσως το DoTA, το οποίο έμελλε να φέρει στην σκηνή του gaming ένα εντελώς νέο είδος από games, τα MOBA. Η ιστορία είναι γνωστή, modders δημιούργησαν ένα mod για το Warcraft 3, ακολούθησαν κάποιες παραλλαγές του και έως και σήμερα μετράμε δεκάδες MOBA που βασίστηκαν επάνω στην ίδια ιδέα, όπως τα League of Legends, Demigot, Heroes of Newerth, DoTA 2, Heroes of the Storm και αρκετά άλλα.

Αυτή την στιγμή, μπορείτε να βρείτε αμέτρητα mods για την πλειοψηφία των PC games, τα οποία προσθέτουν επιπλέον περιεχόμενο στα αγαπημένα μας games, ανεβάζοντας την αντοχή τους στον χρόνο σε μεγάλο βαθμό. Ένα από τα αγαπημένα μου mods είναι το Black Mesa, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα HD remake του πρώτου Half Life. Δε θα μπορούσα βέβαια να αφήσω έξω από την λίστα και την παγκοσμίως γνωστή σειρά από mods DarthMod για το Total War, τα οποία δημιουργήθηκαν από τον "δικό μας" Νίκο Θωμάδη, ο οποίος μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και το δικό του game, το Ultimate General: Gettysburg! Επίσης, κάθε φορά που εγκαθιστώ το Torchlight II, δε ξεχνάω να περάσω και το Synergies Mod που προσθέτει δεκάδες νέες κλάσεις και αρκετά ακόμα στοιχεία που βελτιώνουν το ήδη χορταστικό gameplay του παιχνιδιού.

Την ίδια περίπου λογική ακολουθώ και με το πρώτο Crysis, το οποίο διαθέτει εκατοντάδες αξιόλογα mods τόσο όσον αφορά νέες πίστες, όσο και τα γραφικά του. Μιας και αναφέρθηκα στον τεχνικό τομέα, να προσθέσω και το iCEnhancer mod που ανεβάζει το επίπεδο των γραφικών του Grand Theft Auto IV σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εσείς χρησιμοποιείτε mods στα games σας; Ποια είναι τα αγαπημένα σας; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα