Flappy Bird

Η άνοδος, τα τρελά κέρδη και ο... θάνατος του πιο σπαστικού πουλιού που έχει υπάρξει σε video game.

Το Flappy Bird κυκλοφόρησε τον Μάιο για iOS και προσφάτως στις 30 Ιανουαρίου για Android συσκευές. Αναπτύχθηκε από την .GEARS Studios και συγκεκριμένα από τον Βιετναμέζο Dong Nguyen. Τον τελευταίο καιρό το mobile

αυτό game έγινε πολύ γνωστό για έναν και μόνο λόγο: Την δυσκολία του και το γεγονός ότι αν ασχοληθείτε μαζί του για πάνω από 10 λεπτά, θα σας σπάσει τα νεύρα (το λιγότερο) ή θα σπάσετε... το κινητό σας!

Όντας ένα απλοϊκό 2D side-scrolling mobile game, σκοπός σας είναι να πετάξετε με το πουλί σας και να περάσετε ανάμεσα από σωλήνες για να ανεβάσετε το σκορ σας. Αν ακουμπήσετε πάνω στους σωλήνες τότε... game over! Η δυσκολία που αναφέραμε πιο πάνω έγκειται στο γεγονός ότι το collision detection είναι απλά τραγικό αφού κάθε φορά που θα χάνετε, θα υποσχόσασταν ότι το πουλί σας δεν ακούμπησε πάνω στον σωλήνα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο έναν χρήστη να σπάει το κινητό του επειδή έχασε στο Flappy Bird. Σίγουρα το έκανε επίτηδες για να τραβήξει κόσμο, αλλά δε παύει να είναι αστείο:

{youtube}gD-nzHy2DdU|500|300{/youtube}

Αυτό το πρόβλημα (που υπήρχε μάλλον επίτηδες) ήταν και ο λόγος που το παιχνίδι έγινε ξαφνικά γνωστό, φτάνοντας το στην πρώτη θέση σε downloads σε αρκετές χώρες. Αν προσθέσουμε κιόλας το γεγονός ότι το το Flappy Bird μπορούσατε να το κατεβάσετε δωρεάν, τότε καταλαβαίνετε ότι ήταν απλά θέμα χρόνου. Ο Dong Nguyen πάντως μόνο χαρούμενος θα μπορούσε να είναι, αφού από τις in-game διαφημίσεις έφτασε να έχει κέρδη της τάξεως των 50.000 δολαρίων καθημερινά!

Στις 10 Φεβρουαρίου όμως, ο Nguyen αποφάσισε ξαφνικά να κατεβάσει το Flappy Bird από τα iTunes Store και Google Play Store. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν ήθελε το παιχνίδι του να αποκτήσει τόση δημοσιότητα, αλλά ο λόγος της αφαίρεσης του είναι σίγουρα άλλος. Πολλοί ανέφεραν ότι τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κλεμμένα από κάποιο άλλο παιχνίδι και όντως αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι οι σωλήνες μοιάζουν πάρα πολύ με αυτούς που υπάρχουν στα Super Mario Bros..

Όπως είναι λογικό, ο Nguyen φοβήθηκε ότι η Nintendo θα προχωρήσει σε μηνύσεις και έτσι αποφάσισε να αφαιρέσει το Flappy Bird από τα ψηφιακά μαγαζάκια των Apple και Google (την στιγμή αυτή από ότι φαίνεται είναι ακόμα διαθέσιμο στο Google Play Store, οπότε... προλάβετε!). Βλέποντας την επιτυχία του παιχνιδιού όμως, αρκετοί developers έσπευσαν να διαθέσουν τα δικά τους games που ακολουθούν το ίδιο στυλ με το Flappy Bird. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να βρείτε τα Fluffy vs Flappy Birds, Flappy Plane, Fly Birdie - Flappy Bird Flyer, Flappy Bee και το... Flying Flappy Unicorn Bird που διατίθενται δωρεάν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Flappy Flight στο Facebook.

Μπορείτε να συζητήσετε για το Flappy Bird και στο forum του GameWorld στο αντίστοιχο topic. Εσείς προλάβατε να παίξετε το Flappy Bird; Ποιο ήταν το σκορ σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα